Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Athalay

8 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid fotósorozat az 1969. júniusi, közös magyar-szovjet hadgyakorlatról. Bármilyen információt az eseményről, vagy a képeken látható hadieszközökről szívesen olvasnék, lévén nem vagyok a téma ismerője...
Folytatódjanak az érdekességek és karakter-lap összehasonlítások! Ezúttal Haldír, Lórien határainak őrzője kerül középpontba. Nem sokat lehet róla mondani és nem is kulcsfigura viszont számomra kedves krakter volt, ezért most őt választottam.Haldír származása…..
 Az FFG-nél megjelent a Gyűrűk Urás kártyavédő.Szabvány méretben, tehát a legtöbb CCG-hez és LCG-hez jó. Egy-egy csomagban 50 darab található, hatféle grafikával. A rajzokat a LoTR LCG legjobb grafikusainak munkáiból válogatták.Szerintem érdemes beszerezni, mert feldobják…..
 Két héttel ezelőtt megnéztük, hogy a hősök különféle kombinációi hogy kezelik a LoTR LCG egyedi kihívásait. Csapatod kezdő hősei határozzák meg a játékstílust és a paklik személyiségét.Hiszünk benne, hogy ezek a variációk jók. A játékosok eltérő személyiségek…..
Középfölde hősei nagy és veszélyes kalandokat vállalnak magukra a LoTR LCG-ben, és a fenyegetettségük addig nő, míg a Sötét Úr fel nem figyel rájuk. Akárcsak Tolkien epikus történetében, a hősök az esélytelenebb szerepében találják magukat. Egy kis csapat a veszélyes…..
Sziasztok!Azért írok mert lassan elérkezik annak az ideje hogy összeüljünk.HunDrenus-sal feszegettük már egy ilyen játékmenetű LCG verseny mikéntjét de arra jutottunk hogy egyenlőre kivitelezhetetlen a játék sajátosságai miatt. Ettől függetlenül játszhatunk úgy ahogyan ezt a…..
 A Shadows of Mirkwood ciklus befejeztével és a Khazad-dum megjelenésével egyre több hős áll a játékosok rendelkezésére, hogy csapatukat összeállítsák. Vajon hogy döntsék el, melyikek legyenek benne? Léteznek gyors és hatékony ötletek, hogy kombinálhatunk…..
Athalay 2012.02.08 22:03:42
A társaid segítsége nélkül hogy éled túl Khazad-dum veszélyeit? Mória ősi sötétjében hőseidnek át kell vészelniük omladozó lépcsőket, beomlott járatokat és más veszélyeket. Sőt, nem csak ezeket a nehézségeket kell figyelembe venniük miközben áthaladnak a törpök…..
Athalay 2012.01.29 12:24:05
@Elwe: Igen, annyit kell érte fizetni! Viszont így le lehet hozni Beorn-t, ami azért nem semmi.
 Az FFG beutatta a Dwarrowdelf ötödik Adventure Pack-jét, a Foundations of Stone-t. Az alábbiakban az ismertető rövid fordítását olvashatjátok.A Dwarrowdelf ciklus elején Középfölde néhány hőse biztonságban elkísérte Arwen Undómielt…..
Íme a sorozat második tagja. A köszönjük szépen fordítást! :)Középfölde vadonjai és sötét zugai orkok, trollok, wargok és megannyi más veszélynek adnak otthont, fenyegetést nyújtva ezzel bátor hőseinknek, akik kalandra indulnak, hogy megerősítsék szülőföldjük határait,…..
Megpróbálok most is, és mindig arra törekedni hogy egy kis pluszt adjak ahhoz amit a többség csak a filmen látott és ismert meg, ezért a főszereplőknél nem ragozom tovább azt amit valószínűleg mindenki tud.Most lássuk a törpöket és két karaktert akik nem törpök de velük…..
Athalay 2012.01.24 17:34:45
@Elwe: A TCG az kicsit más, mint a CCG. Nagyon nem akarok belebonyolódni a boncolgatásba, végletekig leegyszerűsítve a TCG-nek egyszerűbbek a szabályai, mint a CCG.

Szerintem egyértelműen felfedezhető a tendencia, ahogy kb. 20 év alatt eljutottunk a CCG-TCG úton az LCG-khez.
Athalay 2012.01.24 19:12:39
@Elwe: És ismered a régi, ICE-féle Middle Earth CCG-t? Az meg a legösszetettebb CCG-k közé tartozott, és legendás rajzok voltak a lapokon. Mára persze már ez is rég kihalt.
Athalay 2012.01.24 20:05:09
@Elwe: Nekem se mind, meg hát az már régi is. Most itt van nekünk az új, és élő LCG! :)
Elérkezett az egyéni cikksorozatok ideje. Ezekben a cikkekben  egyenként feszegetem a karakterekről -azokról akik a játék lapjain is visszaköszönnek- szóló érdekességeket, történeteket. Elsőre ami szembetűnt a core-set lapjainak nézegetése során az Glorfindel volt, bár…..
Az egyik ok, amiért a Lord of The Rings: The Card Game oly sok rajongót tetszését elnyeri, és ekkora sikernek örvend az, hogy sokféle mentalitású játékosnak vonzó lehet. (Ezek a játékos „archetípusok”- Bilbó, Pippin és Boromir -, egy másik cikkben vannak kifejtve. A…..
Athalay 2012.01.22 11:25:37
@HunDrenus: Most úgysem tudok annyira aktív lenni még egy pár napig. Örülök, hogy más vállalta!
Amennyiben kérdést szeretnél feltenni, írd le kommentben, hogy mire lennél kíváncsi és arra megpróbálunk válaszolni. Miután megvan a megfelelő válasz, a későbbiekben a bejegyzésben lehet majd elolvasni amolyan FAQ-jellegűen.Hajrá! ;) ..
 Az FFG oldalán bejelentették a Dwarrowdelf ciklus következő kiegészítőjét, számszerint a negyediket, The Long Dark címmel.A történet a The Watcher in the Water brutális csatája utána azzal folytatódik, hogy hőseink behatolnak Móriába. Céljuk megvizsgálni, hogy mi…..
 -Nagyon remél hogy tetszeni fog ez a cikk is. Aki kicsit is szereti a "Gyűrűk Urát" az már ismeri ezeket a szereplőket és lényeket, ezért annak nehéz újat mondani ezen a téren. Viszont alapnak éreztem ezt megírni mert mindig lesznek "Újak" ebben a…..
Athalay 2012.01.11 14:07:33
Mielőtt a szereplőkről kezdünk el beszélni tudnunk kell hogyan alakult meg az a ”Világ” amiben vannak, uralkodnak, szövetségre lépnek és harcolnak a szabad Középföldéért.J.R.R.Tolkien teremtéstörténete igen érdekes… Minden a ”nagy semmiben”…..
Hosszabb szünet után ismét itt vagyok. Remélem mostantól rendszeresen fogok írni ide is...Sok helyen lehet olvasni arról, hogy valaki több alapdobozzal játszik, nem csak eggyel. Ez a bejegyzés ennek az előnyeiről, illetve hátrányairól fog szólni.Az alapdobozban 226 lapot kapunk,…..
Athalay 2012.01.05 21:56:15
@Elwe:

Szia!

Ha esetleg vásárlásra adnád a fejed, akkor én lehet, hogy tudok egy Core Set-et kedvezőbb áron. Meg tudun egyezni... :)
Athalay 2012.01.06 23:11:03
@Elwe:

Igazából nem biztos, hogy eladnám. Nekem csak a Core Set van meg és az szerintem kevés a játék igazi élvezetéhez. Azt nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e kiegészítőket vagy hagyjak fel a játékkal.
Üdv mindenkinek!Először is nagyon jó látni, hogy egyre többen járnak ide, írogatnak, beszállnak a játékba. Nagyon szépen köszönöm! :)Másodszor pedig biztosan észrevettétek, hogy az utóbbi egy hónapban nem nagyon jártam errefelé. Sajnos rengeteg dolog közbeszólt és elég…..
Athalay 2012.01.06 23:05:43