Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lacxox

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félrefordítások Carbon monoxide 2012.01.25 07:52:00
Egerbors talált egy "nem fordította" félrefordítást: Vígan olvasgatok egy sorozatgyilkosokról szóló portált, amikor is a következő finomságba botlottam: Következő év elején ismét öngyilkos akart lenni. Egy carbon monoxide nevű mérgező gázzal próbálta megölni magát,…..
apa-blog Az élet nagy kérdései 2012.01.18 00:12:00
Miska az életen gondolkodik, úgy érzem. Már egyszer (pár napja) a legsúlyosabb kérdésig is eljutott: - Ti mikor fogtok meghalni? - kérdezte ugyanolyan ártatlanul, mint minden mást. - Hát - mondtam időhúzásképp, miközben végiggondoltam, mit is kellene válaszolni erre egy…..
apa-blog Kreatív 2011.10.18 12:31:00
Mindenre van válasza. Én konkrétan provokálom már, lásd a nemrégiben írt cicás bejegyzést, mert az egy dolog, hogy fantasztikusabbnál fantasztikusabb dolgokat képzel el és számol be róluk „Képzeld el, egyszer láttam egy…” bevezetéssel, de vajon ki tudja-e…..
 Amíg épp nem tudok érdekes újdonságról írni, folytatom az idei altatómese-evolúciós sorozatomat. A tél elnyúló végén a kukásautó mellett egy mese volt még népszerű, valószínűleg azért, mert kivételesen ezt magam is nagyon átéreztem; ez egy olyan kisfiúról…..
A gombamese után elszabadult a fantázia. Fiam egyre ritkábban kérte, hogy a szomorú sárkányról meséljek neki altatáskor; mondta viszont, hogy meséljek a kisfiúról, aki reggel felkelt, felöltözött... Mivel ekkor már javában zajlott a kukásautó-mánia nála, elmeséltem, hogy a…..
apa-blog Gombamese 2011.10.10 11:32:00
Gondolkodtam rajta, hogy leírom, milyen mese formálódott tegnap este, altatáskor a kínai verébről, aki megírta az emlékiratait, de rájöttem, hogy mindehhez bevezető szükséges. Hogyan jutottam el oda, hogy esténként kreativitást próbára tevő és igénybe vevő, egyben serkentő…..
apa-blog Keresztelő 2011.10.10 01:38:00
Tegnap volt a lányom keresztelője. Elmélkedhetnék a keresztelő fontosságáról vagy jelentéktelenségéről, de nem teszem, nemcsak azért, mert van véleményem róla. Inkább csak írok a mai napról.A lelkészt, aki 2005-ben összeadott minket és 2008 vége felé megkeresztelte a fiamat,…..
apa-blog Állati jövőkép 2011.10.07 11:02:00
 – Én, ha nagy leszek, akkor tudod, mi leszek?– Na, mi? – Cica.– Cica? Ez aranyos. De… – mondjam vagy ne mondjam?, töprengek el, de most épp a racionális apa győz. – Tudod… Ha nagy leszel, akkor sajnos elég nagy az esély rá, hogy…..
apa-blog Leveses 2011.10.07 10:36:00
Egy órája altatom a sötétben, de egyszer csak rájön, hogy pisilnie kell. Kimegy, addig bent várok. Kint Anya eszik. –        Pisilni kell – ad tájékoztatást Miska, majd elvonul. Amikor végzett, odamegy Anyához.…..
apa-blog Kezdésképp 2011.10.06 17:57:00
„Sajnálom, de így van: ha gyereked lesz, tényleg megváltozik a véleményed ezekről a dolgokról. Megszületünk, élünk egy kis ideig, meghalunk. Régóta így van ez. A technológia nem is igen változtat ezen – ha egyáltalán.” Ezt nyilatkozta a ma elhunyt Steve Jobs…..