Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egymusicalfanatikus

144 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Leonardo Di Caprio főszereplésével bemutatott Titanic című film már a sokadik filmes feldolgozása volt a tragédiának, ám máig a legnépszerűbb verzió. A film bemutatója előtt nem sokkal azonban zenés feldolgozása is készült a diadalt ígérő hajó tragédiájának. A Broadwayon bemutatott Titanic…..
Négy éve, 2016-ban robbant be Dés László és Geszti Péter új musicalje A Pál utcai fiúk. A Vígszínház új sikerdarabjára régen látott érdeklődés volt és ezzel bekerült a legendák közé. Musical fronton az elmúlt években ilyen nagy sikert a Rómeó és Júlia musical, a Mamma Mia és az Alföldi Róbert…..
28 éve indult el diadalútján a Habsburg császárné, azaz Sisi életéről szóló musical az Elisabeth. A bemutató után 4 évvel Japán mellett Magyarország volt az első hely, ahol bemutatták. A Kerényi Miklós Gábor rendezésében debütáló musical főszerepeiben ifjú tehetségként Janza Kata először játszhatta…..
Emlékszem amikor bemutatták a Shrek filmet Gesztesi Károlyról szólt a bulvár, miszerint a Shrek magyarhang musicalt készítene a filmből. Aztán ebből semmi nem lett, viszont kijött a Shrek második és harmadik része is a mozikban. A harmadik rész után jött a hír, hogy a Broadwayn…..
Novák Péter rendezi az István, a király című rockopera új előadását. Szörényi Levente és Bródy János műve augusztus 19-én az 1983-as bemutató helyszínén, a városligeti Királydombon lesz látható. "Koncertszínház lesz, a zene és a szöveg prioritást kap az előadás…..
Alföldi Róbert István, a király rendezése nagy port kavart, még tüntetést is szerveztek ellene. A legendás rockopera szerzőinek születésnapja alkalmából ismét egy új rendezésben lesz látható, de az új jubileumon már minden igényt kielégítő előadást állítanak…..
A világ felgyorsult. Színesebb, zajosabb, kaotikusabb lett. A gyerekek már óvodás korban megkapják az első tabletet vagy videojátékot. A mesék szerepét átvették az animációs filmek, a hősökből szuperhősök lettek... – a TulipánTündér Produkció célja egy olyan 21. századi…..
Magyarországon először másképp kerül színpadra az ABBA dalokból készült musical a Mamma Mia! A Madách Színház új bemutatójára óriási volt az érdeklődés. A jegyelővételt egy dedikálással és mini koncerttel kötötte össze a színház. A rossz idő ellenére a körton…..
A napokban derült ki, hogy Hungária dalokból készült Made in Hungária film és musical, az EDDA dalokból készült A kör musical valamint a Neoton dalokból készült Szép nyári nap musical után újabb pop zenekar dalaiból írnak musicalt.  Decemberben adott nagy búcsú koncertet…..
2014-ben Magyarországon is bemutatják a legendás Abba musical, a Mamma miát, méghozzá magyar nyelven. A Madách Színház a világon először állíthatja színpadra a musical non replica verzióját, így ez az előadás egyben egy világpremier is lesz. A musical magyarországi bemutatója…..
2013-ban mutatja be az új Broadway sikert a Ghost musicalt a Budapesti Operettszínház.A szereposztás névsorából már pár név köztudott volt sőt pletyka szinten terjedt a hír arról is, hogy Sam szerepében Kocsi Dénest láthatjuk, azonban a Royalmagazin.hu elárulta a végleges…..
Külföldön az Abba (Mamma mia!) a Queen (We Will Rock You) és Michael Jackson (Thriller musical) dalaiból készült musical és nem volt meglepő, hogy a külföldi trendet a magyar színházak is követik. Így született meg a Hungária dalokból készült Made in Hungaria és a Neoton…..
Lassan az ország összes szabadtéri színpadán bemutatják az egyik legnagyobb sikerdarabot a Rómeó és Júlia musicalt. 2013. augusztus 29-31 között 3 alkalommal csendül fel a Bajai Szabadtéri Színpadon a legendás Lehetsz király című dal.  Bár Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra…..
A Macskák musical sokak kedvence, míg mások szívből utálják, de mégis 30 éve folyamatosan megújulva színpadon van. A musical hazai bemutatása sok szempontból érdekes történet, még akár könyvet is írhatnának róla. A musical 30 évvel ezelőtt csoda számba ment, hiszen nem illet…..
500. előadásán van túl a Rómeó és Júlia musical és a jubileum alkalmából Budapestre látogatott a francia Rómeó és Júlia musical Rómeója, valamint a musical szerzője. Az 500. előadásnak óriási hírverése volt és tökéletes alkalom arra is, hogy bejelentség, hogy a…..
A sajtó már úgy tálalja a hírt miszerint Muri Enikő lesz Szinetár Dóra utódja, pedig csak annyi történet, hogy megkapta a Budapesti Operettszínház évad végi musical bemutatójának főszerepét. Mondjuk ez nem lep meg, hiszen amikor Kapócs Zsóka kapott musical szerepet, arra is…..
Visszatér a Budapesti Operettszínházba az Erzsébet királyné életét feldolgozó musical az Elisabeth. Az Elisabeth musicalben Janza Kata lesz az egyik Sissy, de ami ennél is érdekesebb, hogy új szereplő debütál a Halál szerepében. Dolhai Attila eddig Rudolf herceg szerepét…..
egymusicalfanatikus 2012.11.16 11:24:05
Szinetár Dóra sorra kapta a szerepeket, láthatjuk őt A mizantrópban és a Chicago musicalben is, valamint hamarosan a Nagy Duettben, de Bereczki Zoltánt eddig elkerülték a színházi felkérések. Persze nem ült tétlenül, hiszen zenei vezetője Náray Erika és Kökény Attila…..
A Való Világból ismertté vált Cristofel színházi szerepet kapott egy musicalben - írja a Borsonline. A cikkből kiderül Cristofelnek nem kell énekelnije (egyből számba vettem, hogy hány musicalben van nem éneklős szerep, s rájöttem a Vámpírok báljában Krolock gróf szolgája is…..
2013-ban Szegeden a Szabadtéri Játékokon mutatják be ismét a a 30 éves jubileumát ünneplő István, a király rockoperát. A szegedi előadásokra már árulják a jegyeket! A szegedi előadás után a darab I.K.3.0. címmel Budapesten a Papp László Sportarénában is látható lesz. Az…..
Egyre nagyobb divat a színházakban a Szilveszteri előadások szervezése és úgy tűnik egyre többen látják meg a lehetőséget a musical rajongókban. Volt már Szilveszteri Rudolf Pécsen, Nyomorultak Kecskeméten, Szilveszteri Vámpírok bálja Budapesten és rengeteg szilveszteri musical…..
Olvastam a napokban, hogy Poligamy címmel kerül bemutatásra a Madách Színházban egy új musical a 2012/2013-as évadban, így hát ennek próbáltam utána nézni. Nem is kellett messze mennem mire kibukott mi is lesz ez?! A szerzők között a Csoportterápia szerzői mellett felbukkant egy…..
"Elismerem, a tánctudásom jobb, mint az énekhangom, de ezen lehet javítani – mondta a 46 éves amerikai. –Életemben eddig csak a bokszsikereimmel és a botrányaimmal volt tele a sajtó, a múltban milliókat dobtam ki alkoholra és drogra. A jövőben minden megváltozik,…..
Újabb együttműködésre készül a Szegedi Szabadtéri Játékok és az Operettszínház, ugyanis a Rudolf és a Rómeó és Júlia musical sikerei után egy újabb musicalt állítanak színpadra. A választás a Rómeó és Júlia musical szerzőjének (Gerard Presgurvic) legújabb…..