Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Airbear

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A diákhitelt néhány éve azért vezették be, hogy a hallgatók e kedvezményes konstrukcióval támogatni tudják felsőfokú tanulmányaik végzését. Érdemes-e igénybe venni? Milyen érvek szólnak az igénybevétele mellett és ellen?…..
Airbear 2011.12.05 18:16:12
Az utolsó hozzászólást olvasva, PÉPÉ több, eddig el nem hangzott dolgot említett, amik szerintem is fontosak.
Alapvetően a diákhitel jó dolog, jó, hogy van ilyen lehetőség, de csak azoknak, akik semmiképp nem tudnak máshonnan pénzt szerezni. Akár még egy kedves, agglegény nagybácsit is meg lehet kérni, hogy segítsen, bár persze van olyan, aki tényleg nem tud senkire ilyen vonatkozásban számítani, és nem elég a pénze.
Ekkor három dolgot tehet (legalábbis ezek szerintem a főbb alternatívák)
1: felveszi a diákhitelt, elmegy tanulni, igyekszik a tanulmányaira összpontosítani, hogy ne csússzon, ne bukjon, kapcsolatokat épít, hogy könnyebben tudjon majd munkát szerezni. Ezek után jön a rosszabb rész, évekig kell majd visszafizetnie, amit kapott, ebben az időben nem tud félretenni lakásra, kocsira, semmire. Az emberek ekkor szoktak lakáshitelt felvenni, hogy önállósodjanak, 2 hitelt törleszteni viszont már kb pénzügyi öngyilkosság.
2: passzivál egy évet, elmegy dolgozni, és megkeresi a pénzt, amiből majd meg fog élni, mikor tanul.
3: nyáron dolgozik, szerez egy kis pénzt, és év közben is dolgozik, így tudja finanszírozni magát, ha szűkösen is, emellett ha jól tanul, ösztöndíjjat is kap, amivel együtt már azért elég pénzt össze lehet gyűjteni, hogy megéljen az ember.
Ha valaki tényleg azért vesz fel diákhitelt, mert nincs más lehetősége, az rendben van. Viszont azzal én sem tudok egyetérteni, aki csak szórakozásból veszi fel. Arra tökéletesen megfelel az ösztöndíj (már ha tanul olyan jól, hogy megkapja), szülői segítség vagy egy kis mellékes munka.
A városi logisztika egyre bonyolultabb problémákat vet fel a közutak mind nagyobb fokú leterheltsége, a városi dugók miatt. Mit gondol: ki kellene telepíteni a pl. Csarnokot, és a hasonló logisztika-igényes létesítményeket a városközpontból? Vagy mi a…..
Airbear 2011.11.28 16:43:58
A csarnok kitelepítésével egyáltalán nem értek egyet én sem, hiszen a csarnok valószínűleg igen nagy forgalmat bonyolít. Ez a különleges épület egyrészt turisztikai látványosság (majdnem minden alkalommal látok egy-egy turistacsoportot vagy néhány ilyen-olyan nyelven beszélgető embereket) másrészt pedig a belvárosiak napi rutinjának egyik helyszíne (például a corvinusosoké), ezek az emberek nem fognak kiutazni a csarnok új helyére, hiszen sok időt pazarolnának el vele.
Egyrészt egyetértek mekflájjal, az amszterdami projekt valóban impozáns megoldás volna, viszont véleményem szerint jelenleg túlságosan nagy változást jelentene, túl sok pénzt igényelne, így ezt nem tartom kivitelezhetőnek. A dugók mérséklésének egy lehetséges módja talán az lenne, hogy még inkább tömegközlekedésre buzdítanák az embereket, hiszen még mindig nagyon sokszor látom, hogy egy mérgelődő ember ül a kocsiban - a vezető. Ez nem logisztikai vonalú megoldás, de a témához kapcsolódik. Ezen kívül megvalósíthatónak látom, amit Barcelonáról írt az egyik cikk: a csúcsidőn kívül el lehetne különíteni egy sávot a kamionoknak, ahol éjjel a lakók parkolhatnának. Csak itt is az a gond, hogy a város legtöbb pontján nincs erre elég hely. Jelenleg erre a problémára nem igazán lehet teljes megoldást találni. Viszont, még egy melléktémát érintve, a légszennyezést lehetne csökkenteni környezetbarátabb kamionok használatával, már valószínűleg az is nagy előrelépés volna, ha nem lenne „lépten-nyomon” szmogriadó.
 Az internet terjedésével lehetővé válik az otthonról végezhető távmunka, ami nem követeli meg egy adott feladaton dolgozó érintettek személyes együttműködését ill. ismeretségét. Milyen előnyei és hátrányai lehetnek az internetre alapozott otthoni távmunkának?…..
Airbear 2011.11.21 22:42:48
Heló.
Egyetértek az előttem szólókkal, és nagyrészt már el is mondták, ami erről a témáról eszembe jutott. Magunk alakíthatjuk a napirendünk, ami bizonyos szabadságot ad, emellett pénzt és időt spórolhatunk, viszont az otthoni környezet sokszor nem a legalkalmasabb munkavégzésre, emellett a magányosság felmerülésének lehetősége is jelentős érv a távmunka ellen.
Én személy szerint nem igazán szeretnék távmunkát végezni az egyetem elvégzése után, mivel az egyik legfontosabb szempont számomra a munkahely keresésnél, hogy kellemes hangulatú hely legyen, szimpatikus emberekkel dolgozzam együtt. Ennek ellenére az egyetemi éveim alatt megfontolandónak tartom, hogy távmunkát végezzek az interneten keresztül, hogy szerezzek egy kis kiegészítő pénzt. Az óráim és egyéb elvárások miatt problémás volna kötött munkaidős állást szerezni, így ideális megoldás a távmunka, idegen nyelvről/re fordítás vagy honlapszerkesztés, például. A másik eset (nő vagyok), amikor el tudom képzelni, hogy távmunkás leszek, az az időszak, amíg a gyerekemmel otthon maradok. Mindig azt hallottam, hogy jól jön akkor egy kis plusz pénz, és van is rá idő, mikor épp úgy adódik.
Emellett a mozgáskorlátozottak és más hátrányos helyzetűek számára tartom optimálisnak a távmunkát.
A munkaadók számára is nagymértékű spórolási lehetőséget nyújt a távmunka, és így az összes előnyét szemlélve reális esélyt látok rá, hogy hazánkban is egyre nagyobb arányban lesz jelen, viszont úgy gondolom, nem helyettesíthető akármilyen munka távmunkával, így a növekedésnek (szűkös) korlátai vannak.
 Mit gondol, hogyan lehet értékes és kapós munkavállalóvá válni az egyetemi évek során? A tanulmányokra vagy a vállatoknál megszerezhető gyakorlati tapasztalatok megszerzésére kell-e koncentrálni? Hazai vagy külföldi elhelyezkedési lehetőséget érdemes-e elsősorban szem…..
  Az emberiség életminősége szempontjából milyen területen látna szívesen és tartana fontosnak innovációt (új terméket, szolgáltatást, eljárást, szervezeti megoldást)?…..
 Az innovációt a fogyasztói igények magasabb szintű kielégítéseként határoztuk meg. Ez hogyan egyeztethető össze a tartós fogyasztási cikkek (pl. tv, mobiltelefon, számítógép) körében megfigyelt „beépített avulással”, miszerint a termékek rövidebb…..
Milyen marketing megoldásokkal változtatható egy ország imázsa? Mi legyen a célja és kihez szóljon egy Magyarország imázsát formálni akaró országimázs film?Inspirációként:2.http://www.mfor.hu/cikkek/Omladozik_a_gulyasra_epulo_orszagimazs.html ;…..
Airbear 2011.10.24 19:02:23
Heló!

Véleményem szerint egy ilyen filmnek a legfőbb célja a turizmus fellendítése lehetne, így a turistáknak szólna, de talán ugyanolyan fontos lenne, hogy hozzánk, magyarokhoz is közel álljon, nekünk is adjon valamit, ami talán egy kicsit megváltoztatná, javítaná a hazánkról kialakított képünket, kedvet kapnánk jobban megismerni azt.
Alapvetően az izlandi videó a turistáknak szól, bemutatja az ország tájait, dinamikus és boldog embereit. Azt mutatja, jó idejönni. A Soproni reklám inkább már a magyaroknak szól, hiszen olyan dolgokat tartalmaz, amiket csak mi értünk. Arra helyezi a hangsúlyt, hogy miért is legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk, miért szeressünk mi itt élni. Talán ezt a két tartalmat nem is lehet, vagy csak nagyon nehezen megoldható egy alkotásban összegezni.
Az ország imázsát pedig minden egyes magyar ember alakítja, azáltal, hogy mit ír róla az interneten, mit mond külföldi ismerőseinek. Egy turistának lelkesen beszél-e róla, vagy flegmán. Valószínűleg az internet a legkiterjedtebb hely az ország imázsának javítására, turisztikai reklámokkal, videókkal, cikkekkel, blogokkal. A videók lehetnek kifejezetten az ország imázsához kapcsolódóak, mint a fentebb említettek, de lehetnek más témájúak, zenekarokkal, bicajosokkal vagy akármivel. Ha pozitív az üzenetük, javítják az ország megítélését.

Az egyik cikkhez, amiben a német turisták asszociációs listáját lehet olvasni, azt szeretném hozzáfűzni, hogy elég sajnálatos, hogy csak a lista végén szerepelnek a gyógyfürdők. Ezek lehetnének népszerű magyar különlegességek, hiszen (valahol olvastam erről...) ilyen gyógyfürdők ilyen mennyiségben csak igen messze találhatóak. Fel kéne hívnunk a külföldiek figyelmét az itteni lehetőségekre.
Milyen előnyei vannak a saját márkás termékeknek a fogyasztó számára? Veszélyben vannak-e a gyártók márkái? Ön melyiket és miért részesíti előnyben?Inspirációként:http://kereskedelem.tlap.hu/magazin/sajat-markas-termek-fogalma/; http://hu.nielsen.com/site/20100906.shtml;…..
Airbear 2011.10.24 18:25:34
Sziasztok!

Véleményem szerint a saját márkás termékek előnyei közé tartozik, hogy általában jobb az ár-érték arányuk, mint a márkás termékeknek, hiszen az esetek többségében a márka megegyezik az üzlet nevével, így nincs szükség külön reklámozásra. Sokan azért választják őket, mert jóval olcsóbbak, mint a márkásak, de ekkor a minőség is rosszabb. Azonban vannak olyan esetek is, mikor a minőség ugyanolyan, mint a márkásé, viszont sokan azért nem veszik őket, mert „ciki”. Mert lerí róla, hogy olcsóbb volt, és hát attól függetlenül, hogy válság van, nem akarunk „olyan szegénynek vagy igénytelennek” tűnni, hogy ezeket vásároljuk.

Van olyan termék, amiből én személy szerint nem vennék saját márkás terméket, ahol igazán fontos a minőség, többek között a samponok és az alkoholos italok esetében, viszont ahol kevésbé számít, kisebb a különbség a termékek között, ott inkább az olcsóbbat választom. Ez látszik az egyik cikkben is, ahol azt írják, leginkább saját márkás állateledelt, mélyhűtött árut és háztartási papírokat vásárolnak az emberek. Speciel én is inkább a CBA-s saját márkás mélyhűtött mexikói zöldségköretet veszem meg, ami feleannyiba kerül, a tartalma viszont kétszer annyi, mint például a „minőségi” Iglo, aminek az íze semmiben nem különbözik a CBA-stól. Csak ott megfizetjük a márkát is, ugye.

Szerintem a Tesco stratégiája az egyik legjobb a témában. Mivel csoportosította a saját termékeit, különböző fogyasztóknak kínálja azokat, a saját minőségi elvárásaiknak megfelelve, kedvező áron: Tesco Gazdaságos, Tesco Színes és Tesco Finest. A ruhák terén viszont jól tették, hogy külön márkát hoztak létre (Cherokee és F&F) mivel a ruhák esetében szerintem mind vagyunk olyan igényesek, hogy nem szívesen járnánk Tesco címkés ruhákban, még akkor sem, ha amúgy meg lennénk elégedve a termékkel – mivel ciki.

Szerintem valamilyen mértékben veszélyt jelentenek a saját márkás termékek a márkásakra, negatív hatással vannak a többi cég profitjára, de teljesen nem fogják kiszorítani őket a piacról, ezt kizártnak tartom, hiszen arányaiban sok vásárló hajlandó megfizetni a minőséget, szerintem nincs olyan vásárló, aki csak saját márkás termékeket vásárolna, különleges alkalmakkor, például ajándékozáskor pedig mindenki inkább megfizeti a jól hangzó márkát.
Hogyan határozná meg a BKV termékét? Mi jellemzi a BKV értékláncát? Fogyasztóként hol lát javítási lehetőséget az értéklánc tevékenységeiben?Inspirációként: http://hvg.hu/itthon/20111004_bkv_kormany_finanszirozas; http://www.youtube.com/watch?v=31C7OvtNRTg Kedves…..
Airbear 2011.10.10 17:05:41
A BKV terméke a lehetőség, hogy az emberek a főváros bármely pontjából bármely pontjába eljuthat viszonylag olcsón (főleg diákbérlettel). A legnagyobb probléma a BKV-val az, hogy állami intézmény, és így nem törekszik eléggé a profitnövelésre, nem újítanak, nem fejezik be a megkezdett munkálatokat. Pedig sok más országban legalább ilyen minőségű a fővárosi tömegközlekedés, mégsem jelent akkora problémát és terhet az országra nézve. Talán a jó példából kéne tanulnunk.
Véleményem szerint egy súlyos probléma az, hogy az emberek nincsenek rákényszerítve, hogy jegyet vegyenek. A metrón még elég jó a helyzet ebből a szempontból, de a buszokon és a villamosokon nagyon ritkán lehet ellenőrt látni. Jobb ellenőrzési rendszerrel is lehetne enyhíteni a pénzügyi hiányt, még ha eleinte ez kiadásokkal is járna, valamint, amit már előttem is írtak, üzemanyag-takarékosabb modellekre váltva is javulna a helyzet. Mindenesetre az biztos, hogy le kell cserélni az eddigi járműveket, amit a nemrégiben megjelent hír is alátámaszt a mozgás közben kinyíló buszajtókról.
Sok mindenen kéne változtatnia a BKV-nak, hogy veszteségek nélkül tudjon teljesíteni, ennek egyik alaplépése olyan szakemberek bevonása volna, akik a belső hibákra felfigyelve tudnának javítani a működésen. A további hozzáértő emberi erőforrás bevonása mindig is fontos lépése a fejlődésnek. Továbbá fontos volna, amit már előttem is írtak, hogy a reklámok szerepét növeljék, és az ebből befolyó pénzzel kiegészítsék a bevételeket. Valóban, inkább legyen teleplakátolva reklámmal a busz és a villamos, nem volna zavaró.
Mondjon maximum három olyan területet, ahol az adófizetői pénzekért cserébe az állami szerepvállalást elengedhetetlennek tartja! Ezek közé tartozik-e a felsőoktatás nappali tagozatos képzése? Indokolja választását!  Inspirációként:  …..
Milyen érvek szólnak a külföldön folytatott egyetemi tanulmányok mellett, és milyenek ellene? Gondolkodik-e abban, hogy külföldön folytat tanulmányokat? Inspirációként: http://www.felvi.hu/hallgatoknak/osztondijak_penzugyek/tanulas_europaban/kulfoldi_tanulmanyok…..