Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csák Viktor

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Samsung és a Google Hongkongban bemutatta a legújabb Galaxy Nexus okostelefont. A dél-koreai cég által készített Galaxy Nexus a legújabb Google Android operációs rendszert használja. A két cég közös terméke válasz lehet az Apple iPhone 4S-jére, melyből egyetlen hét alatt 4…..
A Stanford Egyetem geokémikusa szerint azzal, hogy Kolumbusz Kristóf 1492-ben átkelt az Atlanti-óceánon, és behajózott az Újvilágba, komoly láncreakciót indított el: az őt követő expedíciók miatt köszönthetett be az európai klímát érintő hűvös időszak, azaz a kis…..
Egy környezetvédő csoport arra kérte a nepáli kormányt, hogy fontolják meg illemhelyek felállítását a világ legnagyobb csúcsánál, a Mount Everestnél. A kutatók szerint egyszerű mobilvécék is elégségesek lennének ahhoz, hogy a hegymászók a kényes kitérőkkel ne a…..
A Szingapúri Nemzeti Egyetem két munkatársa szerint a jövőben sok élőlény összezsugorodik majd az ember okozta klímaváltozás miatt fellépő hőmérséklet-növekedéstől. Jennifer Sheridan és David Bickford kutatása alapján komoly változások várhatóak környezetünkben a 21.…..
A Kanári-szigetek és Afrika nyugati partjának egy része az ESA műholdfelvételén, mely 2011. szeptember 8-án készült.Keletre Marokkó partvidéke és a Szahara nyugati része látható, a sötét óceán felett pedig kondenzcsíkokat is észrevehetünk. Északnyugatra a portugál Madeira…..
Az ENSZ szerint 2011. október 31-én, valahol a Föld egyik pontján születni fog egy baba, aki egyszerre lesz egy megtisztelő és félelmetes cím birtokosa: ő lesz Földünk hétmilliárdodik embere. Könnyen lehet azonban, hogy az Egyesült Nemzetek Szövetsége egy picit elszámolta magát,…..
Rendhagyó módon a "nap videója" nem egy, hanem három kis érdekességből áll: a felvételek 2011. október 13-án készültek, és a Virginára lecsapó tornádókat mutatják be.A tornádók amiatt alakultak ki, hogy erős hidegfront érkezett az Egyesület Államok keleti…..
Törj össze egy kis okkert, olvaszd meg egy csontvelő zsírjával, majd keverd össze egy kis vizelettel, és ha megvagy, kend az egészet a testedre. Bár ez a leírás nagyon hasonlít valami avantgárd előadás hozzávalójához, a bizarr testfestére százezer évvel ezelőtt kerülhetett sor…..
Eddigi ismereteink szerint a fény a leggyorsabban mozgó dolog az univerzumban: nincs semmi, ami gyorsabb lenne nála; háromszázezer kilométert tesz meg másodpercenként, vagyis egy Holdon felvillantott nagyon erős lámpa fénye 1,3 szekundummal később lenne látható a Földön. A…..
Az Egyesült Államok haditengerészetének X-47B-je felszállt a kaliforniai Edwards légitámaszpontról. A lopakodó vadászgép kísértetiesen hasonlít azokhoz a repülő objektumokhoz, amiket szemtanúk és egyes szakértők UFO-ként azonosítanak.Az X-47B távirányítással működik…..
Az Európai Molekuláris Biológiai Laboratórium (EMBL) közleménye szerint francia kutatók sikeresen azonosították azt a molekuláris kapcsolót, amely a retrovírusok behatolásakor immunválaszt indít el testünkben. A franciaországi Grenoble-ban lévő laboratórium szerint testünk…..
Október 12-én, szerdán hatszáz embert evakuáltak a Kanári-szigetekről, miután két vízalatti kitörés is történt a Spanyolországhoz tartozó szigeteknél. Hivatalos források szerint a vulkánkitörések most enyhülni látszanak. A lakosokat az El Hierro szigetről és a part menti La…..
A kép az Északi Sinus Meridiani egy részét mutatja. A francia asztrológus, Camille Flammarion által elnevezett Sinus Meridiani a bolygó egyenlítőjéhez közel fekszik, a terület rendkívül tagolt.A Mars Orbiter Camera felvételén egy mintegy tíz kilométer átmérőjű kráter…..
Egy ősi hindu szöveg szerint nem változtathatsz a családodon, és azon, hogy milyen tulajdonságokat kapsz tőlük. Nem változtathatsz a géneket, melyeket örökbe kapsz az őseidtől.Nos, könnyen lehet, hogy két egyetem, a McMaster és a McGill munkatársai rácáfoltak e bölcsességre:…..
A Yale Egyetem paleontológusai először láthatták olyannak az ősi molylepkéket, amilyenek valójában voltak - 47 millió évvel ezelőtt. Maria McNamara és csapata egy német kőbányában lelt rá az igencsak öreg molylepke maradványaira, kollégáival pedig azonnal hozzálátott az…..
Hihetetlen A Fekete Halál "napja" 2011.10.14 10:00:00
Az elmúlt napok egyik szenzációját az orvostudományban egyértelműen a Fekete halál, azaz a bubópestis genetikai térképének megfejtése jelentette: a hosszú évszázada "titokzatoskodó" betegség most már nyitott könyv a tudósok előtt, akik azt is megállapították, hogy…..
A NASA nyilvánosságra hozta a Hubble-űrteleszkóp infravörös képét a Tejútrendszer szívéről.A kép nagyobb méretben ITT érhető el...
Már a 2002-ben bemutatott Steven Spielberg-filmben, a Különvéleményben (Minority Report) is számos (morális) kérdést vetett fel a bűnmegelőzés igazi módja: amikor a jövőben megvalósuló bűntényeket a speciális rendőrség egységei megakadályoznak azelőtt, hogy azokra sor…..
Brit tudósok csoportja felkészült arra, hogy három kilométer mély lyukat fúrjon az Antarktisz jegébe: a sarkkutatók azt remélik, hogy elérnek egy ősi tavat, melyben eddig ismeretlen fajokat is felfedezhetnek. A Nyugat-Antarktisz területén lévő Ellsworth-tó minimum 125 ezer, de az is…..
Az Endeavour többé nem a NASA tulajdona: a California Tudományos Központban egy megható ceremónia keretében adta át az űrügynökség a fenntartó múzeumnak a forgalomból kivont űrsiklók egyikét...
A NASA Sugármeghajtási Laboratóriuma nyilvánosságra hozott egy videót, amely három percbe sűrítve mutat be három Marson eltöltött évet. A közel ezer nap munkásságából kiválogatott 309 képet az Opportunity marsautó készítette a vörös bolygó felszínén, ahol mintegy 20…..
Az MIT, a CNRS és a Joseph Fourier Egyetem munkatársai újabb szimulációkat és számításokat végeztek el az Északi-sark jegének olvadásáról, és megdöbbenve tapasztalták, hogy a drámai folyamat sokkal gyorsabb, mint azt korábban sejtettünk. Könnyen lehet, hogy az évszázad…..
Ez a lélegzetállító, csodás fénykép a spanyolországi Cádiz mellett, a nyílt tengeren készült, és Jerónimo Jesús Losadának köszönhetjük, aki még augusztusban "kapta el a pillanatot".Jerónimo a képet egy Canon 1000D-vel készítette, mégpedig úgy, hogy ISO 800-on…..
A NASA 2011. november 25. és december 18. között tervezi fellőni a "Mars Science Laboratory" nevezetű marsautót, melyet egy Atlas V (541) rakéta juttat fel a világűrbe. Az elődjeihez képest nagyobb jármű radioizotópos termoelektromos genetárorral működik, és a tervek…..
A történelemtudomány jelenlegi állása szerint Dél-Amerika ősi inka uralkodói nem melegszívű viselkedésükkel és humánus gondolkodásmódjukkal építették ki az Újvilág egyik legnagyobb birodalmát. Az európai ember megjelenése előtt virágzó (kecsua) indián civilizáció az…..