Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rezirezi

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tessék kapaszkodni! Még nagyobb lett a kép! Modellváltás az Indafotó képoldalán.  Korábban a képoldal olyan volt, mint egy csillagromboló vezérlőpultja. Rátettünk mindent, hogy lássátok, üssétek, nézzétek, olvassátok, lapozzátok.  Az évek során felismertük, hogy a…..
rezirezi 2015.05.30 11:32:57
@anna schwelung:

Idézet Zo HUN nevű felhasználó kommentjéből:

„ …könnyen lehet, hogy egy egyébként közepes kép alatt megjelenő információról/sztoriról lemaradunk, mert nem nyitottuk meg a fotót. Míg ha ott lenne a kommentszám jelző, ilyen nem fordulna elő. ”

Ezt a kommentet elolvastam, a „közepes” szót és a „sztori” szót idéztem, mikor leírtam azt a gondolatomat, hogy szerintem az indafotó egyik célja a minőségi felület biztosításával az lehet, hogy a fotók, képek nagyobb hangsúlyt kapjanak, mint a „sztorik”.

A kérdésed;

„kinek a tiszte eldönteni, melyek a közepes és a nem közepes képek?”

Ezt a kérdést nem tudom megválaszolni.
Nem tudom, hogy kié. Szerintem senkié. Mert ez szubjektív.

A „sztorizás” kifejezéssel, - amit persze én is csak idéztem - nem gondoltam a te „sztorijaidra”.
Azokra az általad is ismert esetekre gondoltam, amikor - mint írtam is - „moderálást” igényelnének a hozzászólások, mert offenzív jellegűek, obszcén szavakat tartalmazva.
Az Indafotón nem volt, talán még most sincs moderátor.

Persze, lehet, hogy igazad van, és ezek a „sztorik” is mindannyiunk épülését szolgálják.

Kérdezed, hogy legyenek-e inkább versidézetek az ilyen hozzászólások helyén?

Nem hiszem, hogy javaslatot kellene tennem.
De a magam részéről tényleg szívesebben olvasnék akár versidézeteket is, illetve bármi más kulturált szöveget, vagy semmit, viszont mások nevében nem tudok nyilatkozni, mert ki mit szeret, mi az igénye; az szuverén.

Kérdezed, hogy mit jelent az, hogy „nincs mindenkinek lehetősége „őrizgetnie” a fotóit?”
Megjegyzed;
„Hiszen azt a rendszer őrzi, nem a kép készítője.”

Válasz:
A fotók alatt bárki bármit írhat, mintahogyan ezt a témát előzetesen már részletesen taglaltuk.
Az Indafotó nem biztosítja az elő - utómoderálás lehetőségét.
Ha trendi néhány felhasználó részéről az, hogy a belső feszültségeiket a képeken és azok feltöltőin vezetik le, akkor a „kép készítőjének”, ha nem akarja azt, hogy galériája a fent említett „sztorizás” által váljon látogatottabbá, akkor nem marad más választása, minthogy rendszeresen „őrizgeti”, ellenőrzi a fotóit a nem illendő kommentek szűrése érdekében. Erre a tevékenységre viszont általában nincs idő. Ezért azután vannak olyanok, akik inkább nem töltenek fel több képet, és a meglévők többségét is rejtett albumokba helyezik.

Remélem, a bőven körülírt magyarázattal számodra is érthetővé vált a kérdéses kifejezés.
És remélem, hogy tiszteletben tartod azt, hogy további kérdések megválaszolására jelenleg nincs időm.
Bár a tisztelni tudás, az, szerintem nem tanulható, az vagy volt mindig, vagy soha nem is lesz.
Sziasztok! Több rövid és több hosszabb hírünk is van, amit megosztanánk veletek, így ezeket egy csokorba szedtem nektek: Új indafotós funkció: Nagyítás Nagyszerű új funkcióval gyarapodtunk! Ha egy képoldalon a kép közepére kattintasz, olyan nagyban nyílik a képoldal fölé,…..
rezirezi 2013.08.07 07:41:54
rezirezi 2013.08.07 07:42:47
VÉGRE! Nem csak ti, nyolcvanezren gondoljátok így, a mi kis csapatunk is fellélegezhet végre, kiment évek óta az első frissítés, ami érdemben változtatja meg a képoldalt. Végre elkezdődött az Indafotó felfrissítésének a számotokra is látható része! Lássuk csak…..
rezirezi 2013.08.01 17:30:11
@Hargita Nándor:

Ha visszamehetnék időben...,:)
de fejlesztés előtt a teljes-méretű képnek nem volt értelme, sőt zavaró volt.
Az előző fejlesztés óta 1180 X 790 -es méretben töltöttem fel általában, mert ez töltötte ki a felületet. Szerintem ez a méret Gif fekvőképek esetében most is kiváló lenne, sokat javítana a minőségen, persze az nem baj, ha van lehetőség még nagyobbra, de ekkora kép elfoglal akár 8 MB helyet is.
Olvastam másoknál is a csalódottságot, amiért le kellett csökkenteni a méretet.

A magam részéről minden pozitív változásnak örülök és köszönöm. :)
Indafotóblog Málna 2013.06.24 12:24:23
A málna (Rubus idaeus), magyar népies neve a boldogasszony csipkéje és a himpér, a német Himbeere szó alapján. Magyarországon őshonos, föld alatti tarackokat hajtó, kb. 2 m magas félcserje. Májustól augusztusig virágzik, így június vége…..
 A Wikilovesmonuments pályázat egy hete indult a magyar Wikipedia és az Indafotó szervezésében, a pályázat célja, hogy minél több szabad licenszű kép szülessen magyarországi műemlékekről. Ehhez a Kulturális és Örökségvédelmi Hivataltól kapott a pályázat egy…..