Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Icé

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011. október 3. Utazok Izsevszkbe, végre. Vonattal természetesen, mi mással. Röpke 3000 km, három éjszaka vonaton, moszkvai átszállással, gondolom mindenki ezt választotta volna. Kell a számítógép, na! Hát azt nem vihetem repülőn! Darabokra szedve is alig fér bele a gurulós…..
 Igaziból nem is minden úgy van ám, ahogy azt az előző posztban megírtam. Itt, kérem, nagyszabású változások történtek és még dolgok is kiderültek! -       Van már melegvizünk a saját blokkunkban is, többé nem kell a gyezsurnaja mögött…..
Icé 2011.10.02 12:17:06
Borzasztó érdekes volt! Csak a projekt szupertitkosságán kellene oldani, hogy ne csak keresővel lehessen látni gyöngy betűidet! :)
A "kés nehézfémekből" elgondolásra jutottam pár használható ötletre, de még így is sok sebből vérzik: Ha a fémek oldott állapotban vannak a vízben, valószínűleg valamilyen erős redukáló anyagra lenne szükség, amivel újra atomos állapotba kerülhetnek. de ezzel még továbbra is átesnek a tésztaszűrőn, úgyhogy további lépésekre lenne szükség. Jó módszernek tűnik, hogy néhány-százezer kanál levest belemersz egy nagy olvasztó-kemencébe, amit a fémek olvadáspontja fölé hevítünk, és a fennmaradó (nagyrészt a répából és káposztából képződő) salak alján ott fog lötyögni néhány köbcentiméternyi olvadt fémkatyvasz. Talán a hatásfok javítható lenne, ha komolyabb mennyiségű vizet elpárologtatnál, és a fennmaradó vízkővel játszanád el ugyanezt. Mondjuk, ha van nálatok a fűtőtesten egy kis párásító tálka, annak az alján tavaszra biztosan összegyűlik jó néhány köb-Ångström fém.
Elgondolkodtató azonban, hogy a különböző fémek alkotta ötvözet szilárdsága megfelel-e egy kés kívánalmainak, vagy kb. az ólomhoz hasonló, szinte kézzel gyurmázható anyagot kapnánk, amely még ráadásul mérgező is.
Továbbá, biztos vagyok benne, hogy a kemence felfűtésének és a fémöntésnek az energiaköltségeit fedezni rendelt pénzből, ha átutalod nekem, kimegyek a Liszt Ferenc Reptérre, és kettő darab Boeing 767-800-as gépet vásárolnék egy-egy Charter útra Izsevszk-be, amikre még 70-80.000 darab IKEÁS kést is fel tudnék adni csomagként.