Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Binki

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A városi logisztika egyre bonyolultabb problémákat vet fel a közutak mind nagyobb fokú leterheltsége, a városi dugók miatt. Mit gondol: ki kellene telepíteni a pl. Csarnokot, és a hasonló logisztika-igényes létesítményeket a városközpontból? Vagy mi a…..
Binki 2011.12.02 08:35:45
Ha visszatekintünk a törtténelemben, akkor nagyon egyszerű és logikus magyarázatot találunk arra, hogy a ligisztika - igényes létesítményeket miért éppen a városközpontokba telepítették anno. Ezen magyarázatok között szerepel az, hogy fontos volt valamely folyó, vagy pedig vasút közelsége így olcsóbbá és könnyebbé téve a
szállítást. További telepítő tényező lehetett az is, hogy helyben Nagy igényes volt-e az ott előállított termékre. Viszont napjainkra ezeknek a létesítményeknek a városra gyakorolt negatív hatásai felhalmozódtak és elég súlyos méretűek lettek. Negatív hatások között található az utak nagymértékben történő romlása, balesetek okozása, valamint a zaj- és, légszennyezés növekedése sem elhanyagolható.
Én személy szerint nem látom hosszútávon megtérülő intézkedésnek a behajtási engedéllyel járó díjakat, melyet fizetni kell például a teherfuvarozóknak. Egyrészt kérdés az, hogy mennyien fizetik ezt meg, mert mindig lesznek, akik ezt nem teszik meg, másrészt a befizetett összegből kérdéses, hogy mennyit fordítanak a tényleges célokra. Továbbá azt sem kell elfelejteni, hogy a lèg- ès, zajszennyezèst pènzből nem lehet megoldani.
Ezen okokból kifolyólag én a logisztika - igényes létesítményeket a városon kívülre telepíteném, ezáltal a forgalmi dugók mennyisége is csökkenhetne. Viszont a kitelepült létesítmények felé további elvárásokat támasztanék, amelyek kötelező betartásával a korábban kifejtett negatív hatások csökkenének.
Binki 2011.12.02 08:42:49
@Binki: A szövegemben írt behajtási engedèly helyett a behajtási hozzájárulás a helyes megnevezès.
 Az internet terjedésével lehetővé válik az otthonról végezhető távmunka, ami nem követeli meg egy adott feladaton dolgozó érintettek személyes együttműködését ill. ismeretségét. Milyen előnyei és hátrányai lehetnek az internetre alapozott otthoni távmunkának?…..
Binki 2011.11.24 22:51:53
Véleményem szerint, egy távmunkásnak nagyobb az önállósága és épp ezért nincs is annyira munkához kötve, mivel maga osztja be az idejét, aszerint, hogy mikor mit kell megtennie, vagyis kötetlen munkaidőben dolgozhat. Tehát nem azon kell aggódnia, hogy a munkája miatt nem láthatja mondjuk a lánya karácsonyi előadását az iskolában, hisz a távmunka lehetővé teszi, hogy akkor és arra szakítson időt, amire éppen szeretné. Természetesen azért a távmunkás is ellenőrzés alatt van tartva, de mivel az ellenőrzés egy előre megbeszélt időpontban történik, így nem kell félni attól, hogy mi nincsen kész, pedig kész kéne lennie, mivel fel lehet készülni az ellenőrzésre.
Azonban pont emiatt a nagy szabadságérzet miatt, hogy az illető magának osztja be a munkaidejét, teljes mértékig el lehet kényelmesedni és lustulni és ebből lesz az, hogy a munkát csak halogatják és egyszer csak a hullámok összecsapnak az illető feje fölött. A másik hátránya a távmunkának pedig az, hogy ezáltal az emberek elveszíthetik a társas kapcsolatokat, hiszen a munkahelyeknek ez is egyfajta funkciója, hogy kialakulnak emberi kapcsolatok, amik a távmunkával nem lehetségesek.
Célszerű elválasztani a munkát a családtól, ha távmunkát végzünk, mert ha nem tesszük, akkor az egyikben adódott probléma átcsaphat a másikba. A munkában adódott probléma ugyanis kihatással lehet a családunkra, vagy a családban adódott probléma befolyásolhatja a munkavégzésünket, mivel otthon végezzük és ezért nem tudjuk a munkahelyi gondokat olyan könnyen a munkahelyen hagyni, hiszen a munkahely éppenséggel a saját otthonunk.
Milyen előnyei vannak a saját márkás termékeknek a fogyasztó számára? Veszélyben vannak-e a gyártók márkái? Ön melyiket és miért részesíti előnyben?Inspirációként:http://kereskedelem.tlap.hu/magazin/sajat-markas-termek-fogalma/; http://hu.nielsen.com/site/20100906.shtml;…..
Binki 2011.10.27 22:23:31
Az én személyes véleményem az, hogy a legtöbb kiskereskedelmi lánc által árult saját márkás termékek vannak olyan jók, mint a gyártói termékek, viszont ezzel nincsenek tisztában az emberek. Ha viszont pedig tisztában vannak vele, akkor valahogy mégis nagyobb bizalmat szavaznak a gyártói termékeknek, hiszen azok mégiscsak arra az adott termékre specializálódtak és régebb óta piacon vannak már. Viszont ahogy az emberek egyre kevesebb pénzt tudnak költeni, a saját márkás termékek eladása egyből megnő. Hiszen az ár nagyon nagy szerepet játszik a döntés meghozatalában. Az emberek vásárlás előtt mérlegelik a saját márkás, valamint a gyártói márkás termék árát. Ezáltal az ár hatalmas előnyt jelent a fogyasztóknak a kereskedelmi márkáknál. Valamint a jó hírnevű kiskereskedelmek, saját márkás termékeinél számolhatunk a jó minőséggel. Tehát a fogyasztó minőségit kap alacsony áron.

Ezek ellenére is, a gyártói márkáknak nem kell félnie attól, hogy egy-egy kereskedelmi márka kiszorítja őket a piacról. Ennek pedig egyszerű a magyarázata. Mégpedig az, hogy az emberek többségének, főleg akik nincsenek arra nagyon rászorulva, hogy saját márkás terméket vegyenek, nekik nincsen meg a bizalmuk a kereskedelmi termékek iránt. Mert lehet, hogy többet kell fizetniük, de annyival jobbat is kapnak. És ez megéri a számukra. Ugyan az még előnyt jelent, a kereskedelmi márkáknak, hogy reklámra nem kell annyit költeni, hiszen ismert névről van szó.

Én, személy szerint, ha tehetem, akkor gyártói terméket vásárolok, viszont az ár miatt szoktam saját márkás terméket is venni. Azért vásárolok inkább gyártóit mert valahogy ahhoz nagyobb bizalommal tudok fordulni. Ugyanakkor úgy vélem, hogyha kipróbálnék egy saját márkás terméket, abban sem csalódnék. De valószínűleg az évek során, mint minden embernek, kialakultak a szokásaim és kialakult egy bevett termékkör, amit vásárolok, és ezen nehéz változtatni, hacsak nincsen valamilyen kényszerítő erő.
Mondjon maximum három olyan területet, ahol az adófizetői pénzekért cserébe az állami szerepvállalást elengedhetetlennek tartja! Ezek közé tartozik-e a felsőoktatás nappali tagozatos képzése? Indokolja választását!  Inspirációként:  …..
Binki 2011.10.06 19:46:48
Én fontosnak tartom azt,hogy az állam egy bizonyos szinten támogassa a felsőoktatást.Emellett legfőképpen azt az érvet hoznám fel,hogy az nemcsak az egyénnek az érdeke,hogy bővítse tudását,hanem a társadalomnak,valamint magának az államnak is.Hiszen lehet,hogy pont az a személy,akit az állami pénzen kitanítottak fogja megoldani az állam jövőbeli problémáját,sőt lehet,hogy éppen a nemzetközi problémákra talál megoldást.Viszont,ha az állam nem finanszírozta volna a felsőoktatási tanulmányait,ez az illető a kedvezőtlen anyagi körülményei miatt nem tudta volna fizetni azokat és így nem kapta volna meg azon ismereteket és elméleteket,melynek birtokában képes lenne a megoldást megtalálni,és ezáltal a társadalom,valamint az állam elesne magától a megoldástól is.
A felsőoktatás mellett véleményem szerint az államnak támogatnia kéne azon intézményeket valamint közösségeket,melyeknek munkája során az emberek látásmódja bővülne,és a támogatás által is ösztönözni őket,azok látogatására.(pl.színház,különböző múzeumok)
Továbbá fontos,hogy az állam szerepet vállaljon az infrastruktúra fejlesztésében is,hiszen egy jobban kiépített városban,országban könnyebb közlekedni-tájékozódni,és ezáltal az emberek hangulata is emelkedik,azáltal hogy fejlettebb országban lakhatnak.Másrészt pedig az infrastruktúra fejlesztése magának az államnak is kedvez,hiszen így a külföldi befektetők is szívesebben jönnek.
Milyen érvek szólnak a külföldön folytatott egyetemi tanulmányok mellett, és milyenek ellene? Gondolkodik-e abban, hogy külföldön folytat tanulmányokat? Inspirációként: http://www.felvi.hu/hallgatoknak/osztondijak_penzugyek/tanulas_europaban/kulfoldi_tanulmanyok…..
Binki 2011.10.06 19:19:18
@Binki: Én ,személy szerint,tervezem,hogy külföldön fogom majd a tanulmányaimat folytatni,hiszen nagyon nagy lehetőségeket látok benne.