Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dékány Éva

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álljon itt néhány kérdés, amit föl kell tennünk ezzel a titkos mozgalommal* kapcsolatban:1. Ki indította el ezt a mozgalmat?2. Miért indították, és mi volt az eredeti célja?3. A résztvevőknek miért lazul a kötődésük a helyi gyülekezetükhöz?4.  Miért múlik el olyan…..
Dékány Éva 2011.10.01 22:13:35
Kedves Zsuzsa!
Mint Cursillon részt vett, és mégis gyülekezetem hűséges és aktív tagjaként szólok hozzá az általad feltett kérdéskörhöz.
Feltételezem, hogy csupán tájékozódási céllal és nem más egyéb szándéktól vezérelve teszed fel a fenti kérdéseidet.
Az egység és az arra való törekvések mindig építő jellegűek, szeretettől vezérelt cselekedetek, míg a kétség és a kételyek közé terelgetés az én olvasatomban inkább diaboloszi cselekedet.
A református hit nem jelent elzárkózást, sőt minden ember iránt őszinte szeretetet és mindazokkal való testvéri egységet jelent, akiknek a hite egyedül és igazán Isten kijelentésére épül! Mindezt nem csupán a templom falai között élhetjük meg, főként, ha arra gondolok, hogy vannak még olyan üres padsorok, amelyeket nehéz úgy megtölteni frissen megtért hívekkel, hogy közben vaskalapos módszerekkel bezárkózunk a falak közé.
A Cursillo segítségével a vallásosak, de a hittől, egyháztól távol lévők, a maguk módján Istenhívők is mérlegelhetik,megértheti és átélhetik, mi a keresztény megközelítés és válasz a ma kérdéseire. A Cursillo nem helyettesíti a gyülekezeti életet, legfeljebb előszobája annak.
Kedves Zsuzsa! A biblikus alapelveket nem kérdőjelezhetem meg, de azt talán igen, hogy mi módon várjuk embertársainktól, hogy megnyissák szívük, lelkük kapuját az Úr előtt és akár előttünk is testvéri közösségekben, ha közben minden erőnkkel bombázzuk őket és egymást a mi semmihez nem mérhető teológiai tudásunkkal és biblikus ismereteinkkel?
Miért baj az, hogy nem mi találtuk ki azt a módszert, ami működik?
Ha az egyetemes papság elvét figyelmen kívül is hagynánk: "Ti azonban választott nemzetség, királyi papság szent nemzet vagytok..." I.Péter 2,9/ miért nem tételezzük fel legalább az ott szolgáló református lelkészekről, hogy nem szektásítani, hanem evangelizálni szeretnének?
Van egy JÓ HÍREM, Krisztus számít ránk! Mi is mind annyian számítunk az Ő kegyelmére.
Cursillon innen és Cursillon túl.
Szeretettel és békességgel: Dékány Éva