Regisztráció Blogot indítok
Adatok
telefonko:zpont

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy még nem foglalkoztunk elég mélyen a Homár fennállásának 8,5 éve alatt a kötelező biztosításokkal, de legalábbis újszerűnek hat a díjkalkuláció, amit AR kapott az Allianztól. 2014-től ugyanis a céges ügyfeleket TEÁOR-szám alapján (PDF, 6. oldal) fogják…..
Számos hirdetés ajánl megoldásokat az adósággal rendelkező cégekkel kapcsolatban. Hasznos lenne, ha végre tudatosulna a cégtulajdonosokban, hogy biztonságos megoldás nincs, és egyes cégeltüntetési módszerek büntetőjogi felelősségre vonással is végződhetnek. Üdvözlöm,…..
Tóni egy különös anomáliával találkozott, amire csak Edward Snowden tudhatja a magyarázatot: A minap érdekes dolog történt. Az egyik ismerősöm eldöntötte,eladja az autóját. Mint mindenki, először nekilátott feltölteni az egyik legnagyobb magyar használtautós portálra a…..
  Alapítottam egy kft.-t. Életem első saját cége. Próbáltam mindent a legjobb tudásom és vállalkozó ismerőseim tapasztalata szerint tenni. Találtam profi könyvelőt, ügyvédet, és amennyire tudtam, szépen átrágtam magam az értelmetlen szövegeken és számokon. Majd békésen…..
Az érettségizők idén egy vaskos, szép kiállítású kötetet, Magyarország alaptörvényének díszkiadását kapták az oktatási államtitkárságtól, és egy szép levelet az államtitkár asszonytól. Egy könyv 10 ezer forint és 90 ezren érettségiztek ... hoppá, hát itt is…..
Pornófilmekről kap több tízezer forintos számlákat egy nyugdíjas házaspár az egyik kábeltévé-szolgáltatótól. Hiába tettek panaszt, a társaság nem hisz nekik, és követeli a 20-30 ezer forintos csekkek befizetését, 900 forintot minden állítólag letöltött szexfilm…..
Még a magyar Aldi nyitásakor kiderült, hogy német anyaföldön 50-100%-kal olcsóbbak a termékeik, és ez azóta sem változott drasztikusan. Az adathordozók valóban hátrányos helyzetűk errefelé a rohadék jogdíjak miatt, de ez sem indokolja ezt a drágulást: Ha mar Ausztria, a…..
  A Fidesz oktatási munkacsoportja és az oktatási államtitkárság egyebek mellett arról állapodott meg, hogy ha a felsőoktatási intézmény úgy rendelkezik, akkor a diploma megszerzéséhez előírt nyelvvizsga megszerzése alól mentesülnek azok a hallgatók, akik a…..
telefonko:zpont 2011.12.10 09:38:50
@Viktus: előrebocsánat. A magyar családok 99.99999%-a valóban nehéz helyzetben van zsenialitás és anyagiak hiányából adódóan ebben egyetértünk. De nem szükségszerű hogy ezek a családok mindegyikének a gyereke diplomás legyen sőt.

Szerintem az is tény ugyanakkor hogy a visszamenőleg 2-3 generációs értelmiségi családok könnyebben termelnek ki diplomás utódokat egyszerűen azért, mert eszükbe jut a négyéves gyereknek angol mondókát is mutatni nem csak a csipcsipcsókát. Meg elmondják neki mi az a számítógép és mitől repül az űrhajó. Ettől a gyerek már eleve nyitottabb a tudásra és könnyebben fogadja azt be, plusz amikor elkezd kérdezni akkor eleve otthon szabatosabb válaszokat kap.

Ezzel csak azt akarom mondani hogy pontosan azzal a hozzáállásal van a baj hogy az állami ingyenes képzéstől várják itt sokan azt hogy a gyerekből egy zseni és sikeres bizniszmen legyen, közben ezért nem az iskola, hanem a szülő és az iskola tud sokat tenni.

A közgáz diploma feltétele volt a lineáris algebra nevű módszertani tárgy sikeres vizsgája is, aztán mutass nekem kishazánkban összesen két közgazdászt aki ezt a mindennapokban használja...
Saját bőrömön már én is megtapasztaltam hasonlót, igaz akkor én sérülés nélkül szálltam ki a totálkáros autóból. Persze ez és kazanhaz esete is már olyan volt, amikor már nem lehetett elkerülni az ütközést. Ugyanakkor meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy az…..
telefonko:zpont 2011.11.30 09:15:30
telefonko:zpont 2011.11.30 09:38:06
@newtehen: semmi gond, leszereljük :)
telefonko:zpont 2011.11.30 10:02:24
@kolompár szmélgol: küldj egy kis hamut hadd szórjam a fejemre. 7 éves téligumim van, minimális (1,7-1,8mm) már a profilmélység bocsi :)
Épp csak lezárult az előző mozis nyereményjátékunk, máris itt a következő! Ezúttal összesen 10 jegyet osztunk szét köztetek, ahogy múltkor is, párosával. Ebből négy párosjegyet azok közt sorsolunk ki, akik a lenti kvíz kérdéseire helyesen válaszolnak, egyet pedig a jövő…..
telefonko:zpont 2011.11.28 10:30:29
telefonko:zpont 2011.11.28 13:10:25
telefonko:zpont 2011.11.28 13:55:58
@Perillustris: már itt van, de csak kanasztázunk mert Silent nem sorsol :)
Nem tudom, hogy mázlista vagyok-e vagy sem, de 13 év alatt egyszer sem kaptam még értesítést, hogy bemértek volna. Igaz volt már, hogy számítottam rá, de csak nem jött meg az a levél. Teljesen igaza van Zoltánnak, sok helyen lehet tudni, hol mérnek, vannak bejáratott helyek, meg az…..
A jobbkézszabályt felül tudja írni az utak burkolata, mégis tapasztaltam már hasonlót én is, amit Balázs is írt nekünk. Persze az volna az ideális, ha végre leaszfaltoznák már a földutakat. Érdet én is jól ismerem, katasztrófa, hogy milyen állapotban vannak az utak a város…..
Nagyjából egy hete elhúztam előttetek a mézesmadzagot és meglebegtettem, hogy gazdára vár itt a blogon egy szett Michelin Alpin 4 téli gumi és 5db utalvány a Magyar Autóklub vezetéstechnikai tréningjére. Előbbit és utóbbiak közül kettőt úgy nyerhettek meg, ha helyesen…..
telefonko:zpont 2011.11.22 11:39:55
@SilentSound: ok, így értem, bocs a kötekedésért.
autózz! Biztos Pumukli volt 2011.10.20 07:47:00
Legalábbis hasonló csínytevésre utal a jelenség, amit Bbt írt le nekünk, vagyis rejtélyes módon a mikuláscsomagok nem oda kerülnek, ahova szánták eredetileg. Múltkor éppen arról volt szó, hogy a címzett nem biztos, hogy megkapja a csomagot, így csak utólag postai úton értesül…..
Szerettek olvasni? Most megtehetitek. Egy Jéggyár utcai lakó egy jó hosszú levelet küldött nekünk, amit a 13. kerület polgármesterének írt. Úgy vélem érdemes elolvasni, mert hangulatos kis írás.Dr. Tóth József polgármester részéreTisztelt Polgármester Úr!Mielőtt a…..
Pont egy héttel ezelőtt útban Nyíregyházára a totalcaros Papp Tibivel épp arról beszélgettünk, hogy mennyire mellélőttek a kagylós cégnél a varázsbenzinjükkel, amivel tankonként akár egy litert is meg lehet takarítani. Mert az ugye nagyjából 1,5% egy alapjáraton drága…..
telefonko:zpont 2011.10.06 09:38:29
Az áfa (általános forgalmi adó) az egyik legjelentősebb adónem, ebből folyik be az államháztartás bevételeinek nagyságrendileg egynegyede. Fő jellemzője, hogy degresszív adó, tehát az alacsony jövedelműeket, - akik minden hónapban elköltik az összes pénzüket –…..
Néha szükséges közszolgálati szerepet is ellátnunk, tessék: "A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó Hungarofest Nonprofit Kft. a megyei és fővárosi kormányhivatalokkal közösen, a megyék közti együttműködés jegyében, a Kormányablakok…..
  Ahol fővárosiznak, ott fővárosi vagyok, ahol vidékiznek, vidéki vagyok, ahol tarlósoznak, ott Tarlós vagyok – ez járt a fejemben, miközben Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester Főváros??? című nyílt levelét olvastam. A közéleti nyílt levelezést…..
Aki busszal utazik városunkban, esetleg tényleg tapasztalhatta, hogy helyenként gyorsabban tud közlekedni. Természetesen általában az ilyen fejlesztések az autós forgalom korlátozásával járnak. Bizonyos keretek között ez számomra elfogadható, a tömegközlekedésnek előnyt kell…..