Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eeS

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei Quakeconon John Carmack bejelentette, amit mindig be szokott, ha elkészül az új grafikus motorja: azt, hogy az előző, kiöregedett engine forráskódját közzéteszi, minden opensource-hívő nagy örömére. Aztán telt-múlt az idő, és nem nagyon történt előrelépés az ügyben,…..
eeS 2011.11.19 16:32:26
@brump: Úgy jön hozzá, hogy a Creative szabadalmaztatta először a módszert és nincs előttük prior art. És mivel az övő a szabadalom, ezért a Creative-t védi, úgy. Hiába saját munka, erre való a szabadalom, hogy az első feltalálót védje. (Amely önmagában nem is lenne probléma, sőt, kifejezetten hasznos lenne, csak jelenleg az IT rákja, mert egy elavult, fenntarthatatlan rendszert próbálnak alkalmazni egy új környezetben).

A forráskóddal meg önmagában kitörölheti, mivel a szabadalom nem a konkrét megvalósítást (implementációt) védi, hanem az ötletet.

Informatikával meg ez a baj, hogy elég gyorsan változó, fejlődő iparág, és elég sokan is dolgoznak benne, hogy ugyanarra a következtetésre két teljesen független csapat közel egy időben eljusson.

Ha meg már szabadalmaztatott valaki valamit, akkor szopó, három eset lehetséges:
- vagy valaki előkapar egy prior art-ot, amivel meg lehet torpedózni a szabadalmat. (Nagyon nehéz ügy, gyakran lehet, hogy nincs is, ráadásul időigényes, költséges buli).
- vagy fizet mint a katonatiszt.
- vagy más megoldást keres a problémára. (Ez nem biztos, hogy lehetséges.)

Negyedik opció persze a szarik bele, aztán meg majd jól megvágják őket.
Pár napja derült ki az elképesztően vicces amerikai republikánus elnökjelölt-jelölt Herman Cain (az megvan, amikor a pizzaláncát reklámozza a Lennon-féle Imagine-nel?) forradalmi új adórendszer-tervezetéről, hogy az gyanúsan hasonlít a Sim City-sorozatban használt adórendszer…..
eeS 2011.10.21 11:17:06
@sztrelnyikov: :D SC2000/3000 FTW :)

@Iblys: Mondjuk a generals érdemei azzal a zenével kb. ki is merültek.
IDDQD A legjobb játéktrailer ever 2011.10.05 12:28:10
A Gametrailers.com futtat éppen egy ilyen top100-as  listát, éppen jókor csatlakozunk be, mert tegnap jutottak el a harmadik helyezettig, ma leplezik le a másodikat, holnap az elsőt, szombaton pedig a közönségszavazás nyertesét. A top10 eddig egészen vállalható, persze úgy, hogy…..
eeS 2011.10.07 03:11:29
@Neretil: Muhaha, annyira azert nem olyan jó. Pl. az, ahol az elf futkorászik az erdőben kifejezetten gáz szerintem. (És a legtöbb Blizzardos videóval ez volt a bajom eddig: a karakteranimáció). Viszont az átlaghoz képest valóban jóval jobb.