Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elemcsere

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem nekünk jutott ugyan először az eszünkbe, de vessünk tekintetünket ismét jó Kardosként egy igen fontos társadalmi probléma irányába. Itt az ideje hatékonyan enyhíteni a bűnözéssel járó problémákat. Játsszunk el a gondolattal; mekkora haszna származna a társadalomnak,…..
elemcsere 2013.01.03 14:16:11
@Zabaalint:

A gyógyszerkísérlet a jelenlegi kutatási metodika szerint nem menne - egyetlen gyógyszergyár (mint a kísérlet megrendelője) sem kockáztatná meg, hogy a különféle - etikai vagy technikai problémák miatt sérüljenek a kutatási adatok.

Majdnem az egész világra kiterjedően érvényben van a klinikai kutatás gyakorlata (pl ránk nézve a 20/2001 EU direktíva), amely az önkéntes beleegyezésen alapul. Ez ugye alapból kizárná a rabokon végzett kísérleteket.

Másfelől: ki biztosítaná a technikai hátteret? Mert, ha az állam, akkor lenne csak igazán drága ez a mulatság. Ha meg a megrendelő, akkor az igényeknek megfelelően vagy nagyon limitált számú egészséges alanyra lenne szükség, vagy különféle indikációjú betegekre (ez a hangsúlyosabb része), ezt meg nehéz garantálni.

Ezen felül a kísérletből adódó különféle problémák (pl. halál)hogyan kezelendők?

El tudom képzelni, hogy a jövőben a rabok önkéntes alaponrészt vehetnének ilyesmiben, de rendkívül nagy a visszaélés veszélye, és ezért az etikai bizottságok/egyéb hatóságok nem járulnának hozzá.

Más a helyzet a transzplantációra szánt szervekkel - ez rentábilis, de szerintem ez is alapvető egyezményekbe ütközik, és - ahogy már említették - tévedés esetén problémák lehetnek.
elemcsere 2013.01.03 14:38:57
@Lucky Larry Silverstein:

Tényleg az olcsóbb országokba mennek - emiatt csökken a kutatások száma pl Európában (és emiatt lenne méginkább mérsékelt kereslet egy ilyen rabos megoldásra). Ez részben az adott indikációra szóló nagyobb elérhető betegszám miatt van, részben az olcsóbb vizsgálóorvosi és intézményi díjakról szól. A betegeknek eleve tilos fizetni, szóval ez nem szempont. Minden irányelvet érvényesíteni kell Mauritániában is, egyébként nem felhasználhatóak az adatok (bár valóban nem annyira a direktívák érdekesek itt, hanem az adatminőség).
Izé. ..
elemcsere 2012.09.10 22:22:46
Az eheti klipmegosztás legjobb alkotása a még mindig zseniális Tom Waitshez köthető, aki egy elpusztult világban húzza maga után a házát. Ha már pusztítás, akkor érdemes lesz belenézni az új énekessel visszatérő Gallows videójába illetve az AxeWound hardcore supergroup első…..
elemcsere 2012.08.21 21:47:17
Sosem hittem volna, hogy valaha is Bayer Zsolttal egy véleményen leszek valamiben. És most mégis úgy tűnik, hogy szombaton együtt fogunk menetelni. Nem mintha ettől megváltozna a mélyen elítélő véleményem róla, a stílusáról és az egész elrugaszkodott politikai…..
elemcsere 2012.01.21 10:21:39
@bogancs:

nekem nem egyértelmű a pozitív véltozás:

Havi bruttó 100.000 Ft-nál 1 gyerekkel:

2011: 82500 nettó
2012: 75500 nettó

Emellé 27% ÁFA
Mit látok rosszul?
  Csak megírom ezt a posztot....  Lánczi András írása az apropó (köszönet Ablonczy Balázsnak, a Kommentár főszerkesztőjének az utánközlés engedélyezéséért).   Felhívták a figyelmem arra, hogy Orbán Viktor kötcsei beszédében hangsúlyosan van jelen Bibó…..