Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kántor Miklós

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álljon itt néhány kérdés, amit föl kell tennünk ezzel a titkos mozgalommal* kapcsolatban:1. Ki indította el ezt a mozgalmat?2. Miért indították, és mi volt az eredeti célja?3. A résztvevőknek miért lazul a kötődésük a helyi gyülekezetükhöz?4.  Miért múlik el olyan…..
Kántor Miklós 2011.09.30 21:52:34
@P$+: Igazából a "vitaindító" cikkhez szeretnék hozzászólni néhány gondolat erejéig.
Jómagam több, mint három éve vettem részt Cursillo-n, azóta is nagy hatással van életemre. Az én esetemben a "gyorsan elmúló hatásról" tehát nem lehet beszélni. (lásd 4. kérdést)
Olyannyira nagy hatással volt rám, hogy azóta többször is boldogan részt vettem szolgálóként is ilyen alkalmakon. Örömmel tudatom, hogy a köztes időt is alapvetően boldogan töltöm. (lásd 11. kérdést)
A felfogásom kétségkívül nehéz, ezért bizonyára nem vettem észre, amikor először voltam és hipnotizáltak. De azt azért mindenképpen észrevettem volna, amikor engem kioktatnak mások hipnotizálásra. Hacsak nem hipnotizált állapotban voltam akkor is, mikor ez történt, meg akkor is, amikor én hipnotizáltam. De ez már azt hiszem kissé abszurd.
Az én tapasztalataim szerint nem lazul a Cursillo-t végzettek kötődése a gyülekezetükhöz, sőt. A Cursillo egyik legmarkánsabb célja az, hogy ráébressze a híveket arra, nem elegendő vasárnaponként eljárni az istentiszteletre és sopánkodni, hogy "fogy a gyülekezet", hanem részt kell vállalni a gyülekezeti munkában, annak építésében.(lásd 3. kérdést)
Ha én ismertem volna a részletes programot, valószínűleg nem mentem volna el. Ha pedig valaki azt hiányolja, hogy nem mondják el, mi történik majd velünk, az csak azt árulja el, hogy ő maga még nem volt Cursillo-n, de bírálja. Ugyanis ezt nem lehet mindenkire érvényesen leírni. Van akivel nem történik semmi. Olyan is van, aki rosszul érzi magát, elfárad a végére. De a nagy többség életére valamilyen formában nagy hatással van (lásd 6. kérdést)
Hogy miért szeretnénk másokat rábeszélni? Különösen számunkra kedves embereket, pl. gyermekeinket? Egyrészt azért mert mi megtapasztalhattuk, milyen Urunk barátságában élni, milyen jó az ő ügyét szolgálni és így boldognak lenni. Szeretnénk, ha ők is megtapasztalhatnák ugyanezt, ha ők is így élhetnének, mert csak így érdemes élni. Másrészt pedig azért, mert ez Jézus felszólítása felénk. Ő bízta ránk az "emberhalászás" feladatát, hiszen szeretné, ha mindenki hozzá térne. (lásd 9. kérdést)
Természetesen nem is kerülünk senkit. Kerülve nem is lehet másokat annyira rábeszélni:)
Összefoglalva: Végtelenül hálás vagyok, amiért eljuthattam egy Cursillo-ra és ott ráébredhettem életem valódi értelmére és céljára
Soli Deo Gloria!