Regisztráció Blogot indítok
Adatok
friccike

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem sokkal ezelőtt egy kedves ismerős Újlipótváros egyik utcájában azt a kérdést tette fel nekem: „És zsidóéknál mi van?” Nem tudtam hirtelen mit válaszolni. Így Ros Hásáná előtt azonban az ember egy kicsit spirituálisabb hangulatba kerül és az ilyen egyszerű…..
A hirdetések időszakát éljük. Minden a marketingről, az eladásról, a termékről  szól. Hiába csinálsz valamit nagyon jól, ha nem hirdeted és nem tudod eladni. Úgy látszik, eleink is tudták ezt, sőt azt is tudhatták, hogy a decemberi időszakban különösen fontos a…..
„nézd mint egy kerék ami forog, szinte soha meg nem áll” Körök, körök és újra körök. Az önmagába visszatérés manapság nem divatos. A fejlődés, az állandó új, a progresszív vagy a visszatérés a múltba, annak nosztalgikus szépségeibe, ez a két út az, amit…..
A hely, ami összehoz (Be)fogadom 2011.10.06 19:00:00
Kol Nidré. Félelmetes szavak. A zsidó egyedfejlődésemben eleinte jelentés nélküliek. Később már azt jelentették, hogy ez az, amikor elmegyünk a Dohány elé. Még pár évvel később már be is mentünk. Újabb évek, s már a Rabbiképző. Immár benn. De csak este. Még mindig csak…..
A hely, ami összehoz Sana tova! 2011.09.28 14:23:00
Ros Hásáná közeledik, ilyenkor valamilyen furcsa ihletettség száll rám, s elkezdenek foglalkoztatni azok a nagy kérdések, amik elől az év folyamán oly sokszor menekülgetek a sötét sarokba. Néha újraolvasom a Bálint Ház misszióját, ellenőrzöm, tényleg jó felé haladunk-e, a…..