Regisztráció Blogot indítok
Adatok
afribea

23 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt amikor fizettek, csak nem lelkesedtem, meg olyan is, hogy lelkesedtem, pedig nem fizettek. Hosszú, rögös út vezett eddig. Induljunk az első lelkesedéstől. Színésznő akartam lenni. Hiszed vagy nem, nem sztár akartam lenni, szakmákat akartam halmozni. Kamaszként nem vonzott a nyugdíjas állás, ki…..
Laci történtét nem igazán szeretném előre kommentálni, engem megrázott. Az írás a Magyarország és én pályázatra érkezett. Olvassátok!  Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet. „Előre is elnézést szeretnék kérni mindenkitől írástudatlanságom miatt, nem…..
afribea 2015.06.19 18:16:57
@l.laszlo: Meddig vagy itthon? Újságíró vagyok, szeretnék veled találkozni, kérlek írj: beliczab@gmail.com
Ne várjatok új bejegyzéseket itt! Pár napja már csak a http://afribea.wordpress.com -on írok. Arra is ráférne egy kis kozmetika, ha lenne elég áram hozzá, de szerintem az így is  áttekinthetőbb.  ..
Újra Afrikában Költözik a blog 2011.11.13 21:51:00
Átcuccolok a wordpress.comra, mert itt körülményes képeket feltenni és nem elég átlátható .....Viszont az írástól elrabolta az áramgazdag két órámat az átszervezés, szóval új bejegyzés csak holnap és akkor már a  http://afribea.wordpress.com/ onmég ott is vannak…..
A négynapos ünnep és az azt követő két munkanap is csendes, nyugodt volt. Itt Bauchiban. Eközben azonban Nigéria egyéb pontjain dúl az erőszak, persze megint vallási alapon. Állítólag a Boko Haram nevű szélsőséges iszlámista szervezet robbantgatott itt-ott, 150 embert öltek…..
A birka nem kapott kegyelmet, hiába könyörgött már hajnaltól, délelőtt feldarabolták. Azt jó előre tudtam, hogy nem fogok enni belőle egy falatot sem, de nem terveztem, hogy teljesen elvonulok e nap elől. Az operatőrök dilemmája, felvétel kellene mindenről, csak ki csinálja meg?…..
Újra Afrikában Ünnep (?) 2011.11.06 19:59:05
A fényt adó generátor nem csak benzint, csendet is zabál. De a motor hullámzó hörgése sem tudja elnyomni az ablak alatt síró birka hangját. A vesztét érző szegény pára rekedtre ordította már magát, de nem jön segítség. Nem jöhet. Allah őt (is) akarja. Szerintem tudja. Pár…..
Újra Afrikában Megütöttem 2011.11.03 23:50:00
Két órája még úgy tűnt, én vagyok az egyetlen erős szervezet a nigériai fehérek és tejeskávék között. Helga két velünk élő lánya az elmúlt két hétben kétszer is beteg volt, Helga Magyarországról visszatérve még mindig köhécsel. Délután még együtt voltunk a piacon…..
Újra Afrikában Gilisztás víz 2011.11.01 23:29:42
Imádom a szúnyoghálós ágyam és a lámpám. Amióta visszaköltöztem az eredeti szálláshelyemre, nem harcolok többé a vérszívókkal, a háló is sokat segít, de lehet, hogy a Teletáltól kapott szúnyogűző izzó is működik.Istenien érzem magam, szeretek bemenni…..
Újra Afrikában Fotók 2011.10.29 19:14:00
Képek hamarosan! Rékának van fényképezőgépe, a jövő héten már talán azzal készítünk is párat. / Nekem sajna nincs és nem is lesz. :( /..
Ha belépek egy osztályterembe, fülig érő szájjal köszöntenek, sokszor le is támadnak, úgy ölelnek, hogy alig bírok megállni a lábamon. Pedig én sem vagyok mindig nyájas velük, a verést kihagyom, de a magas C-m már ismerik. Néha muszáj hangosabbnak lennem, mint ők, hogy…..
Sztoriból nincs hiány itt, csak áramból és időből. Lenne mit írnom minden nap, csak hát…Na megpróbálom visszapörgetni a filmet.  Az átmeneti szálláshelyem történetei közül kimaradt, hogy visszakötötték az áramot. Két vagy három nappal azután, hogy…..
Akár életem végéig csinálom ezt – ezt éreztem délelőtt az iskolában, délután meg azt, akár most repülőre ülnék. A suliban határozott fejlődést tapasztalok. Rengeteg időt és energiát fektetek oktató poszterek gyártásába, de ma végre több osztályban is meggyőztek,…..
Két keréken más az élet Nigériában (is).Valahogy élesebb a kép, mint egy homályos autóablakon keresztül és a levegőőőőő…Óh, micsoda különbség. Na nem tisztább, frissebb, csak valóságosabb, mélyebbre hatol. Egy kollégám elvitt motorral a piacra, maga volt a csoda 3…..
Újra Afrikában Áramtalanítás 2011.10.19 01:14:15
Átírtam a magyar népmesét. „Édesapám úgy szeretlek, mint emberek az áramot!” Ezt csak az az apa értené, akit a napi egy-két óra elektromos örömöktől is megfosztanak. Ez történt itt. Mire hazaértünk suliból, kikapcsolták tőlünk az áramot. Na hiszen. Nem nagy…..
Már csak 5 nap és visszatérhetek állandó szálláshelyemre. Jó itt ez a viszonylagos szabadság, csak ketten Rékával …….meg a 3 égetnivaló állat. De most már visszavágyom a szúnyoghálós ágyamba. Én fulladozom a szúnyoggyilkos spraytől, ezek a dögök meg vígan…..
A hét első és utolsó tanítási napját himnusszal kezdjük, aztán itt hangzanak el az egész iskolát érintő bejelentések, információk. A szokásos menetelés, tisztelgés és hamis éneklés után ezúttal egy új tanár rukkolt elő akciójával. Előállította kiskamasz szónokait.…..
Három napja nem szeretem az állatokat. Legfőképpen a szúnyogokat! Pedig ők engem nagyon. De nincs barátság, nincs kegyelem! Tönkreteszik az éjszakáimat! Mint Mozambikban, most is arra ébredek éjjelente, hogy ég a kezem, lábam és még mindig nem elég nekik. Ilyenkor pislákoló…..
Újra Afrikában Büntetés 2011.10.14 20:46:00
Iskolából hazafelé hullafáradtan bámultunk ki a kocsiból. Épp némán konstatáltuk, hogy való igaz, amit két napja mondtak, mostantól márciusig porfelhő borítja kisvárosunkat. Az eddig zöldben pompázó hegyek körülöttünk szürke ködbe bújtak. A csendet egyik utasunk törte…..
Újra Afrikában Vér 2011.10.12 00:59:22
Lefejeztek egy embert éjjel kb 250 ezer forintért. Összevagdosták az arcát és kivették a szemeit – nyitotta a napot az egyik tanárnő reggel. Eleinte nem is figyeltem rá, azt hittem, valami filmet mesél, aztán körbeadta a telefonját. Még akkor sem kaptam fel a fejem, mert senki…..
Még meg sem szoktuk nigériai otthonunkat, új ház új kihívásai vártak ránk. Amíg Helga Budapestre utazott egyik lánya családjával, mi átcuccoltunk a lányához, ahol 3 állat követeli a törődést. Az utazás előtti előkészületekben sem feledkeztek meg gondoskodni rólunk…..
Körülbelül 150 gyereknek tanítok számítástechnikát, rajzot és testnevelést. Ez két első, két második és 3 harmadik osztályt jelent. Réka a 4-5-6 és gimi elsőt viszi. Noha arra számítottunk, hogy az első héten csak nézelődünk, a harmadik napon már be voltunk osztva…..
A muszlim gyerekek többsége nem babázhat! Egyesek itt úgy értelmezik az iszlámot, hogy a baba embermásolat, mi földi halandók pedig hogy jövünk ahhoz, hogy „teremtsünk”? Tehát a babavarrás nem biztos, hogy akadálymentes lesz itt. Egyébként sokan az ember-formájú…..
Több, mint egy hete élek Nigéria közepén, egy kisvárosban. Még nem volt szerencsém egy olyan naphoz sem, amikor lett volna áram reggeltől estig. Helga, a munka- és szállásadóm – mondhatni nigériai anyánk – nevetett a méltatlankodásomon: - „Én harminc éve élek…..