Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ON

68 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közösségi médiából elképesztő intenzitással ömlik ránk a pszicho kontent. Gyakran hallom, hogy egyszerűen ma már lehetetlen újat mondani, vagy épp kitűnni, és ezt a fajta meggyőződést a posztok, amikkel szembetalálkozunk is visszaigazolják. Na de nem azért, mert nem lehet valami olyat mondani, ami…..
Ahogy Neked (itt írok róla), úgy az énmárkaépítésnek is megvan a maga evolúciós görbéje, csak épp ezt a görbét az online térre vetítjük. Ahogy szokták mondani, át kell menni a túloldalra, hogy megtaláljuk az arany középutat, és úgy tűnik, pont erre az arany középútra kezdünk egyre többen…..
  Össze sem tudom számolni, hogy 2017 óta mennyiszer hallottam: "Eltűntél! Régen olvasatalak. Miért hagytad abba?" Nos, az igazság az, hogy egy percre sem hagytam abba, csak épp nem ország-világ szeme előtt osztottam meg, hogy mi van velem, vagy mivel foglalkozom. 2017 januárjában végre belevágtam…..
Magabiztosan állíthatom így több, mint 4000 óra egyéni konzultáció után, hogy sokaknál a sikertelenség oka, ha énmárkaépítésre kerül a sor, hogy abszolút nincsenek tisztában az eredményességhez szükséges munkamennyiség mértékével. A mintázatot lehet tagadni, de felesleges: a közösségi médiából ömlik…..
Rendszeresen kutatok véleményvezérek után, ugyanis érdekel, hogy ki mit ront el, és kinél mi miért működik. Összegyűjtöttem pár dolgot ezzel kapcsolatban, enjoy! Mielőtt bármit is csinálnál.. FONTOS:  - Tudd, hogy mi a célod! Ha ezzel nem vagy tisztában, a tartalmad ide-oda fog csapongani,…..
Hogyan tarthatod életben a kreativitásodat, hogyan érheted el, hogy ne akadj meg? Egy kis behind the scene azoknak, akiknek mindig jól jön egy kis segítség, amikor elakadnak.  1. Készíts listákat Aki azt mondja, hogy soha nincs egy ötlete sem, valószínű, hogy hazudik. Hiszen mi van azokkal a…..
A közösségi média uralta világban nincsenek szabályok arra, hogy mit hogyan illik csinálni. Nincs egyfajta etikett, amit valaki jól kitalált, mi meg szorgos felhasználókként elfogadjuk az általuk összeállított általános igazságokat, mert úgyis működni fog. Mindenkinek más működik, ám mégis vannak…..
Mindent túlmisztifikálnak az emberek. Azt mondják, hogy lehetetlen, aztán amikor megvalósítod, akkor csak pislognak, majd jobb híján azt mondják, szerencséd volt. Holott a szerencsének semmi köze ahhoz, hogy mondjuk megtettél pár olyan lépést, amit más nem. Tegyük fel kipróbáltál valamit, amit addig…..
A kezedben lehet a legjobb ötlet, ha semmit sem teszel azért, hogy megvalósítsd, el fogod veszíteni. Talán már te is találkoztál igazán tehetséges emberekkel, olyanokkal, akik sokra vihették volna, ha nem adják fel idő előtt. Évekkel később már csak azt hallod tőlük, hogy "Láttad? Xy megcsinálta…..
Addig, amíg nem kezdesz el blogolni, nem is biztos, hogy megérted, hogy mennyi energiát és mekkora fegyelmezettséget igényel egy blogger élete. Mármint azé, aki komolyan veszi, aki hosszú éveket tudhat a háta mögött, és akkor sem adta fel, amikor semmi esélye sem volt arra, hogy bárki felfigyeljen…..
Utazz sokat, és több szempontból is kinyílik előtted a világ. Az egyik legizgalmasabb dolog az, hogy hogyan mutatkozik meg a kreativitás más kultúrák szűrőjén keresztül. Elég csak elmenni Berlin bolhapiacaira, vagy válaszd Brooklyn kreatív vásárait, és mindjárt azt érzed, haza kell vinned ebből egy…..
Bloggernek lenni jóval többet jelent, mint posztokat gyártani, nagy márkákkal dolgozni, vagy utazgatni.. Ez egy életforma, ami nem mindenkinek való. Akár maga lehetne a szabadság, csak épp ha elindul, mert tegyük fel jó vagy benne, nincs belőle kiszállás. A következő bejegyzés azoknak szól, akik már…..
 Úgy 2012-ben kezdtem el tartalomgyártsára specializálódni. Szoktak viccelődni, hogy mikor fogy már el a mondandóm, de igazából az van, hogy soha. Imádok tanulni és elmerülni különböző témákban, mindenesetre hamar jutott odáig az egész, hogy ügynökségek kerestek meg, és kérték a segítségemet.…..
Az elmúlt 2,5 év hihetetlen volt. Olyan dolgok történtek meg velem, amiket egyetlen szóval tudok leírni: csoda. Tudom, vannak akik tőlem sokkal reálisabbak, de ne hidd azt, hogy én nem vagyok az. Hiszen kiállhatok egy előadás alkalmával, és mesélhetek a csodáról, azt is látnod kell, hogy ahhoz,…..
Pár hete bukkantam rá Sam Altman (Y Combinator) Startup Playbook c. anyagára, amit első körben belső használatra készített, aztán végül úgy döntött, miért ne oszthatná meg másokkal is? A doksi alapján össze is állítottam egy posztot, hátha valakinek nincs ideje elolvasni a Startup Playbookot, vagy…..
Jó dolog, ha gyakran jegyzetelsz - notikra, apró papírfecnikre, vagy épp a telefonod jegyzetfüzetébe -, egészen addig, amíg elő is kerülnek ezek az ötletek, jegyzetek, feladatok, telefonszámok. Évekkel ezelőtt, amikor még egy kreatív ügynökségnek dolgoztam, az egyik céges tréning alkalmával…..
Az élethosszig tartó tanulásról egy időben sokat olvashattunk, aztán valami történt: cikkek születtek arról, hogy az, aki bizonyos témában olvas, butább, mint a többiek, miközben pontosan az lenne a cél, hogy végre mindenki olvasson. Egy könyv vezethet el egy másikhoz, majd egy kurzushoz, vagy egy…..
Haldoklik a szeretet, a szerelem, az érzelmek, és egyre többen emelik fel a hangjukat a gyilkosok ellen. Meg akarják őket ölni, mert amíg halott, addig mindenkit tudsz irányítani. A depressziós ember megvesz mindent, tárgyaktól remélve boldogságot, miközben az, ami teljessé tenné az…..
Paulo Coelho a Super Soul Sunday vendége volt, és bár Oprah többször is említi, vagy 1O évet várt erre az interjúra, Mr. Coelho a műsor végén hálálkodik Oprahnak, hogy Genováig jött, szóval őszintén szólva ez az egész egy picit fura. Ha pedig megfigyeled Coelho arckifejezéseit,…..
Ma a Wall Street Journal oldalán jelent meg a hétszeres Grammy- nyertes country királynő, Taylor Swift véleménye a zenei piac mai helyzetéről. Megérteti, hogy miért működik az, amit ő, vagy Ed Sheeran csinál. Megmutatja, hogy miért éri meg felvállalni azt, hogy sebezhetőek vagyunk - talán azért,…..
Jim Carrey beszéde az elmúlt hetekben vírusként járta be az internetet. A teljes verziót persze jóval kevesebben nézték meg, mint a kiragadott egy perces részletet, úgyhogy van értelme vele foglalkozni, tekintve, hogy sokan a teljesség igénye nélkül sétáltak tovább, holott lehet,…..
Hogy mi különböztet meg sikeres embert a sikerestől? Az, hogy aki valóban sikeres, annak van magánélete, boldog, és nem stresszel folyton. Ki tudja kapcsolni a telefonját, és ha szüksége van rá, akár hetekre is el tud tűnni, akkor sem dől össze a világ körülötte. A saját…..
"Use your life as a class." - erről szól Oprah Master Class c. műsora, ami idén 4. évadjához érkezett. A tegnapi Justin Timberlake premierrel indították el az új évadot. Azzal a valakivel, akit amikor előadás közben nézel, úgy tűnik, mintha az egész olyan könnyű lenne. Ahogy…..
Tegnap volt egy érdekes beszélgetésem, ahol az illető hosszaszan azt ecsetelte, hogy nem érti, hogy az embereknek miért kell motiváció. Mondta, hogy elolvasta a blogot, megnézte a videókat, amikről írok, de valahogy nem áll össze neki a kép. Nem érti, hogy miért szükséges a…..
A siker nem válogat. Nem nézi az életkort, semmit, csak jön, ha eljött az ideje. Ha hozzád kell tartoznia. Az eszközeit ő válogatja meg: edzeni fog végig. Minél nagyobb üzenetet kell átadnod, annál nagyobb leckéket kapsz. Fájni fog, de megéri. A leggyengébb pontodon fog szorítani,…..