Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mudman

199 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a két mondás olyan megbízhatóan jelzi az ostoba, fellengzős embert, mint a lakmuszpapír a kémhatást.Mindkettő az átkosnak nevezett rendszer iskoláinak linóleummal borított ember- és menzaszagú tantermeinek neoncső-villódzásában penészedő, szünetekben a műanyag lambériás folyosón dohányzó…..
mudman 2024.03.19 01:54:08
@wjozsi: Szia! Bár a hozzászólásod óta eltelt pár év, de én csak most botlottam ebbe a blogba, és szívesen megnézném a FB-on lévő utódját is. Segítesz, milyen néven keressem? Ha van még egyáltalán. Köszi.
Pár napja befutott Oroszországból a 18x24-es FKD kamerám, aminek baráti ára többek között annak volt köszönhető, hogy nincs neki mattüvege. Viszont a rendeltetésszerű használathoz szükség lesz rá, így valahonnan szerezni kell bele egyet. Vagy készíteni. Én az utóbbit…..
A karantén elhúzódó magányosságában ki ne vágyna egy új barátra? Aki mindig vidám, hatalmasra nyitott szemekkel figyel, ha megosztod vele a titkaidat és egészen biztosan nem fecsegi ki azokat. Ja, és keveset dumál. Na ugye, hogy neked is jól jönne egy ilyen haver? Hát készíts magadnak! Ha maradt…..
Porsche, sőt, Bentley szalonban autót átvenni, szerintem még annak is megszorongatja kicsit a gyomrát, aki amúgy többször vesz autót, mint én új zoknit. Így kell klotyó is az autószalonba. Megnéztük, mennyivel különb a prémium/luxus autók mellé járó mellékhelyiség, mint az átlagos. Nem…..
Legutóbb, csinos, fekete bérelt géppel repültünk egy München Bolzano utat, aminek a gigászi, irreálisan nagy lábterén kívül volt még egy érdekessége, a klotyó. Ami viszont olyan kicsike, mint egy szennyestartó kosár. Az Alsie Express - amit képtelen vagyok nem Aliexpressként kimondani - ATR…..
Az A321 Neo elég friss repülő, 2016 januárjában a Lufthansánál debütált. A korábbi modell újratervezésével, az új motorokkal és a nagyobb szárnyvégi hajlítással 15 százalékkal hatékonyabb repülővé vált. Belül is érezhető a spórolás, vékony, könnyű, oldalanként 3-3 sor ülés található benne, hogy…..
Közel 420 tonnás tömegével, 2000 lóerős motorjával a Széchenyi a legnagyobb magyar jégtörő. Klotyó persze erre is kell, bár nem túlozták el a mennyiséget, összesen két darabot találtunk a bő 40 méter hosszú hajón. Nagy csodára nem kell számítani, klasszik porceláncsésze, olcsó mosdókagylóval.…..
Emlékszem, amikor vagy tizenhét éve beköltöztünk abba a kis faluba, ahol azóta is élünk, a helyi kocsmában még falrapisilős volt a férfivécé. Nagyon megörültem, amikor ezt akkoriban felfedeztem, a műtárgy gyermekkorom apukás-nagypapás közös pisiléseit juttatta eszembe még a késő kádárizmus idejéből.…..
mudman 2019.02.27 12:59:45
Mindössze 13-14 fokot mutatott a hőmérő, amikor a Mokka riportere, Csehi András péntek reggel élőben jelentkezett be Oszter Sándorék diósjenői házából. Ahogy a riportból kiderült, Oszterék nagyjából egy-vagy többmillió forintos kazánja (nem derül ki, melyik) bedöglött, azóta fagyoskodnak, a felesége…..
Kollégánk hozta Ámerikából ezt a képet, ami pár tekercs vécépapírgurigát ábrázol. Ami önmagában ugyan nem lenne akkora szám, de mivel Donald Trump fényképe is rajta van, rögtön izgalmassá válik. Egy törlés, majd mehet fajanszba az elcsúfított portrés papír. Itthon is biztos remek üzletet lehetne…..
A rendes szállás arról ismerszik meg, hogy nem zsíros csótány kalimpál félholtan a vízben, amikor felnyitod a klotyó tetejét, nem is hökkent patkány néz veled farkasszemet és nem is egy odakövesedett barnamedve hunyorít a hirtelen jött fénytől. Hanem?..
A szibériai út lezárásaként - ott sikerült az Ulan Udei pályaudvar wc-jébe ingyenjeggyel bejutnunk - még magunkba szívhattunk egy kis orosz hangulatot az igen cifra és költséges Arany Kaviár étteremben. A kaja zseniális volt, és a lakoma végén szigorúan szakmai érdeklődésből megtekintettem a klotyót…..
Nem kell sokat bajlódni az orosz klotyópapír gurigájával, ugyanis nincs neki olyanja. Nem kell a szelektív szemétbe gyűjteni, nem kell lehúzni, kerülgetni, de kézműveskedni sem lehet vele iskolai technika órán.  A ránézésre smirglifinomságú papír a Bajkál múzeum emeleti Wc-jében várja a seggeket...
Nemrég Burjátföldön, Oroszországban jártunk, ahol a Mazda szervezett felejthetetlen programot a befagyott Bajkál-tó átautózásával. A hivatalos program után saját szakállunkra kint maradtunk még pár napig, és a városi séta közben ránk jött a pisilhetnék. A jobb szélsó piszoár masszív kapaszkodót…..
Buszos kiránduláson, több tucatnyi emberrel nem lehet ám minden sarkon megállni pisilni. Szükség van fedélzeti klotyóra is, valami olyasmire, mint ami ebben az Ikarus 350-esben található.  Klassz a helyes pisilésre figyelmeztető táblácska a hátfalon A 90-es években gyártott magyar buszban sok…..
Sajnos ez nem saját anyag, a player.hu-n találtuk, de itt a helye a 27 milliós Louis Vuitton klotyónak, amit szétszabdalt táskákból készített a művész úr: A kefével csak óvatosan, nehogy lesikálódjon az aranyozás!..
Nagyjából 10 éve jártunk először a Siroki várnál, akkor még se belépő, se kiépített, horganyzott lépcsősor nem volt, csak a parkolásért kellett fizetni. A parkoló azóta is fizetős, de már a vár is. Családi jeggyel - két felnőtt és sok gyerek - mentünk be, ami 2000 forintba került, ami utólag…..
Jó hamburgerezőt találni sokáig szinte lehetetlennek tűnt, de nagy szerencsénkre nem csak a molekuláris gasztronómia fejlődik rohamos tempóban itthon, így több helyen is ehetünk remek burgert, ha eljutottunk oda, hogy beismerjük magunknak, hogy az ismert gyorséttermek termékai rémesek. Aki király…..
mudman 2017.10.05 14:37:42
Svájcban járunk, egy überpuccos, de már nem éppen mai szállodában. Egy ilyen menő hotel viszont nem engedheti meg magának, hogy ne tartson lépést a legújabb divattal és ósdi klotyója legyen. Viszont a spúr svájciak nyilván nem fogják valami szaniterfrissítés miatt porrá zúzni a márványborítású…..
Veszélyes hely egy autószalon. Mondjuk nem valószínű, hogy egy merészebb Kia formatervtől épp itt fogunk magunk alá pisilni, de ki tudja. Ha ránk tör a hirtelen kiválaszthatnék, vagy csak a reggeli kávé aktiválódik aljasul időzítve, akkor irány az autószalon picike klotyója: Korrekt, egy állásos…..
Nem egy klasszikus, tornyos, nyomasztó fohászati mű a Tours-i Szent Márton templom, amely a Váci úton, nagyjából a Forgách utcai metrómegálló fölött található. Nem is olyan régen újították fel, szépen rendbe tették kívül, belül. Keresztelőn jártunk benne, és ha már bementünk, megnéztük a klotyót…..
A berlini Penta Hotel bárjának klotyója már a wc-t jelző piktogrammal is igen érdekesnek tűnt. A lendület odabent is megmaradt, főleg az ajtókra rajzolt, női árnyképek dobnak nagyot a hangulaton. Pont úgy néz ki, mintha egy tejüveg túloldalán pózolnának. Az egész aljas…..
Ha aránylag sok embert csődítenek össze egy elhagyott, világvégi helyszínen - mint amilyen ez a régi, katonai reptér is volt - és nem akarják, hogy a környék összes bokra csatakosra legyen vizelve, érdemes klotyóról is gondoskodni. Például egy ilyen profi, gusztusos darabbal: Az utánfutóra…..
Per pillanat a Frankfurti Autószalonon dolgozunk, ahol azért néha anyagcserével is meg kell szakítani a karaktergyártást. A nap végén futottunk bele ebbe a furcsa, lehúzódni képtelen dologba a szalon egyik közklotyójában. Nem néztük meg, de szerintem még ma is ott küzd az örvénnyel szerencsétlen…..
Itt elfogyott a papír, gyertek, üljetek át egy másik klotyóba! BM   Szolgálati közlemény: a klotyok.blog.hu átköltözik a sokkal arisztokratikusabban csengő klotyo.blog.hu címre...