Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yummy-yummy

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal Bear Grillst nem dobják ki a helikopterből, nem kell túlélnie sem a forró sivatagban, sem az áthatolhatatlan dzsungelben, de még Los Angeles Külsőn sem, csak ücsörög a vágószobában, és megmutatja, hogy milyen felvételeket dobtak az elmúlt évadokból. Amolyan bestof ez, a…..
yummy-yummy 2011.09.29 10:24:24
1. Semmilyen medve elől nem futunk, mert 40 km/h-val képes futni a legsűrűbb bozótban is. Pár másodperc alatt utolér és mivel menekülsz, zsákmány vagy.
Az jó megoldás, hogy eldobálunk pár cuccot, amiért a medve megáll, megszagolgatja.
Ételt, étel elhasznált csomagolását sose tároljunk a közelünkben, mert 10-20 km-ről megérzik a szagát.
2. Fekete medve és grizzly elől is szépen el kell oldalogni, minél nagyobbnak mutatva magunkat, széttárva a kabátot, ha többen vagyunk, akkor egymás mellé állva.
3. Fekete medvét végső esetben le is karatézhatunk, van esély, hogy feladja.
4. Grizzly esetén a karunkat a nyaki erek köré és az arc elé kell kartani, védeni az érzékeny pontokat, majd halottnak tettetni magunkat. Van esély rá, hogy bejön.

Medveriasztó paprika spray elég elterjedt az USA-ban, vannak akkora kannák is, mint egy kisebb poroltó, de vannak kis zsebben elférő méretűek is.

Medvetámadásnál sok ezerszer esélyesebb, hogy kutyák marnak halálra a nyílt utcán. De az nem olyan érdekes téma egy ilyen showman sámára, pedig az ellen is mutathatnának valami megoldást.

Az SAS és más katonai egységek kiképzésének azért elég kis része a túlélés, kajaszerzés, ma már nagyon jól felszerelt cuccokkal járkálnak, kis kaja és víz csomagokkal, néhány víztisztító tablettával, késsel, tűzgyújtó szerszámmal elég sokáig lehet éldegélni a természetben.
Én túlélési tanácsokat nem elit alakulatos katonáktól, hanem inkább túlélési szakértőktől, illetve helyi lakosoktól, természeti népek tapasztalataiból szereznék. Bear Grylls egy katonai múlttal rendelkező showman, aki érdekes dolgokat csinál a kamera előtt, de több kockázatot vállal, mint amit szabadna egy éles helyzetben.

A kókuszlé elég csalóka ital, tiszta folyadék, de napi négy kókusz levétől olyan hasmenés jön rá bármelyik emberre, hogy belehal egy túlélő szituációban, mert kiszárad. Szóval lehet inni, csak ésszel.
yummy-yummy 2011.09.29 10:29:26
@teddybear01: Így van, az SAS, Delta, Navy Seal speciális élelmiszercsomagokkal dolgozik, nem esznek meg mindent, amit találnak, nincs is rá idejük, sem szükségük. Kapnak egy pár napos túlélő kiképzést, amit olyan szakértők tartanak, mint Ray Mears, de maguk a katonák nem foglalkoznak sokkal többet a témával.
Az igazi túlélők a helyi őslakosok, akiktől a szakértő is tanult.