Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bal-Age

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Főzdefeszt 2012 június 1-3VIII. Mikszáth Kálmán tér – Szabó Ervin térSAJTÓANYAGDAWN of the GUERILLA – Főzdefeszt III. 2012.06.01-03Újra itt a Főzdefeszt! 2012 június első hétvégéjét (júni 1-3) Józsefváros Önkormányzatának jóvoltából a Palotanegyed…..
Bal-Age 2012.05.15 10:48:36
@Harald hardrode: Köszi!
A Főzdefesztre a sör egy picit újragondolt, amolyan 2.0-ás verzióját visszük.
Macsó dolognak tartják sokan a sört pedig a legkevésbé sem az. Nem csak a nagy gyárak, a kicsiben utazó sörfőzők is imádják a nőket, mint közönséget. A feltételezett nő, mint módosult ízlelőbimókkal rendelkező társadalmi csoport (bővebben lásd: Dívány>>>), nem…..
 A múltkori Pivóbéli látogatásom alkalmával talán nem túl illendő módon sokak szerint egy IPA kvalitásait kértem számon a híresen komlós Breznákon – most mintha csak Vyškovban is olvasnák a Folyékony Kenyeret, előálltak a saját IPA-jukkal, amit ráadásul péntektől…..
Büszkék szoktunk lenni a magyar tudományosságra, de a házi sörfőzést se a szociológusok, se a gasztrotörténészek, sem a sörfőzés krónikásai nem méltatták soha különösebb figyelemre, így ma nagyon kevés emlék vagy tárgyi dokumentum áll a rendelkezésünkre ebben a…..
Bal-Age 2011.11.17 14:26:19
@gilgalad: Milyen kocsonyás cuccra gondolsz?
Bal-Age 2011.11.17 17:30:58
@gilgalad: A legjobb erre a tésztaszűrő. Amikor még vékony hab van rajta, ami tele van a ragacsos genyóval, akkor azt óvatosan szűrd le. Ez a főerjedés vége, ne nagyon nyújtsd el. Ne kavard fel nagyon a sört, arra vigyázz.
Aztán tömlővel fejtsd le üvegekbe a levet. Csak éppen hogy érintsd bele a tömlőt, ne az aljáról szippants. Hajrá!
Tavaly láttam először édességeket formázó karácsonyfa díszeket. Az idei évre vezető trendnek számít a cukimuki karácsonyfa. Egészen meghökkentő darabokat formáznak az üvegdíszek: muffin, emeletes torta, tortaszelet, tiramisu, nyalóka. És ez nem minden, egy pizza, hamburger,…..
Péntek este új vendéglátóhely csatlakozott a sörvacsora-mozgalomhoz, és nem is akármilyen. A Zila Cukrászda és Kávéház dél-pest egyik legkomolyabb gasztronómiai tényezője – olyan étterem és rendezvényhelyszín, ami szépen prosperál, noha a közvetlen környezete –…..
Bal-Age 2011.10.17 15:28:34
@Serkoptató: Tapasztalataim szerint simán összeegyeztethető. Először, mikor nem is olyan régen hasonlóval találkoztam, akkor szkeptikus voltam, de engem meggyőztek.
Magyarország söripara meglehetősen alulfejlett és homogén, és az elmúlt pár év üdvös változásival együtt sem evidens, hogyan lehet valódi érdekességeket találni. A legtöbb élelmiszerboltban például általában vannak a magyar alapmárkák, egy jó adag külföldi sör (aminek viszont egy jelentős részét…..
A legfrissebb adatok szerint az októberi Főzdefeszten 20 magyar kézműves sörfőzde 59 féle sörét kóstolhatjátok majd meg, hozzá jön 4 külföldi kézműves sörfőzde 14 féle söre, és a Főzdefesztet támogató Soproni Sörgyár 4 féle söre. Sörnevek, csapolási helyszínek…..