Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Liberias szkeptikus

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Marci egy utazás alatt két alakalommal találkozott különböző váltási árfolyammal a Ryanairnél. Először amikor külföldről rendelt budapesti indulással jegyet. Bár forintban írták ki az összeget, automatikusan be volt kapcsolva, hogy euróban fizessen. Ekkor 274 forintra jött ki…..
Liberias szkeptikus 2012.06.08 17:43:27
@CID: Na ja, csak éppen a Ryanairtől az ecceri utas nem akar devizátváltási szolgáltatást rendelni... Nem érdekel senkit gondolom, hogy mennyi a kocsmáros árrése, amíg el tudja adni, mint ahogy az sem, hogy mennyi a Ryanair-é a repülésen, de ha már "fogoly fogyasztóként" (captive customer?) elkezd általad nem kívánt szolgáltatásokat kötelezően rádtolni, úgy, hogy azon viszont baszottnagy az árrés, na az már nem ugyanaz...
A köztársasági elnök és hivatala a legnagyobb válságát éli ezekben az órákban. Az elnököt a HVG.hu plágium vádjával illeti, s mindezt igen erőteljes bizonyítékokkal támasztja alá. A vád nem kisebb, minthogy az 1992-ben készült doktori disszertáció többsége egy…..
Liberias szkeptikus 2012.01.12 15:33:57
@bigthereal: nem ertek veled egyet
1. horthy szerintem nem volt "elelős, elhivatott, becsületes, feddhetetlen, hazafias vezető"
2. volt ott szabadon valasztott kormany 45-47 kozott, a minosegukrol nem tudok mit mondani
3. es ott volt Nagy Imre 56ban, szerintem ra igaz, hogy "felelős, elhivatott, becsületes, feddhetetlen, hazafias vezető", ezt legkesobb halalval kierdemelte....

szorszalhasogatasnak tunhet, de akkor is, a 68 ev az nem 68
 (A szerző újságíró, a Világgazdaság munkatársa)„Európa békéje is veszélybe kerülhet, ha az adósságválság következményeként felbomlik az eurózóna.” A háborús idézet kivételesen nem a magyar kormány valamelyik prominensének szájából hangzott el, és…..
Liberias szkeptikus 2011.09.28 10:05:06
@Ly :
Valamelyik bejegyzésben MP úgy rémlik, utal erre, de nekem a "megbízási szerződés" szó is rögtön a fizettség ellenében történő munkavégzést jelenti. Ráadásul tudom, hogy a Bizottság majdnem mindent "erőből" old meg, azaz fizet mint a katonatiszt, hogy foglalkozzanak az EU-val.

(Persze lehet h az egyedi bejegyzésekért nem kapnak fizetést, csak MP kap valami költségtérítést a blog fenntartásáért (0Ft? :))

De a lényegen nem változtat: akár fizettség ellenében, akár ingyen, ez egy gyenge írás, ami annál inkább égő, mert alattomosan, külpol mázba próbálta csomagolni a belpol kritikát, úgy téve, mintha ő olyan nagyon értené azt és most megmutatja a magyar közönségnek, hogy lám, még külföldön is elutasítják Matolcsyt, bezzeg a jó lengyelt nem.... (tévedés ne essék: ilyet szabad, sőt kell is, csak tegye igényesen. Kritizálja valódi hibáiért a kormányt vagy a minisztert, akár külügyi területen is, de ne ilyen erőltetett baromságokért. Ha igazán "jól ért valami olyanhoz ami az Eu-val kapcsolatos", tud biztos ilyet is találni...)
Liberias szkeptikus 2011.09.27 17:59:04
@Ly : Jó pontra tapintottál rá Ly... a cikk úgy ahogy van, zagyvaság, és nyilvánvaló, hogy belpolitikai indíttatású..

Annyiban viszont nem értek egyet veled, hogy az Európai Bizottság fizet ezért a blogért, és az jó, hogy nem szól bele, de az kár, hogy egy minőségi minimumot nem vár el...

Ami pedig a címbeli felvetést illeti: a blog írója a híres jereváni rádiós helyzetbe keveredett... "a hír igaz, csak nem moszkvában, hanem leningrádban... stb"

A lengyelek (joggal vagy nem joggal, ezt most ne firtassuk) valóban be akartak törni az eurogroup üléseire. Hosszas lobbimunkájuk eredményeképpen az eurogroup vezetője (Juncker) beadta a derekát. Derék újságírónőnk tudása úgy tűnik, itt megállt.

Azonban Junker elkövette azt a hibát, hogy nem konozultált erről a tagokkal. Sarko állítólag azt mondta, ha a lengyelek ott vannak, akkor Franciaország nincs ott (értsd: akkor majd más fórumon fognak a döntések megszületni)

Szóval a történet így teljes - a mi Matolcsynk, illemtudóan, meg sem próbált erölködni, hogy egy olyan klub összejövetelén szerepeljen, aminek nem tagja. Rostowski (akiről Brüsszelben kb. már azt is gondolják, amit arról szoktak, aki "mindenkit elküld az őt megillető helyre"...) megpróbálta, és belebukott. (Hivatalosan "nem fogadta el Junker meghívását, mert az eurogroup megosztott volt a kérdésben")

Arra godnolni sem merek, hogy a blogbejegyzés íróját netán az tévesztette volna meg, hogy múlt héten volt egy informális ECOFIN + eurogroup ülés lengyelországban, hiszen ő is nyílván pontosan tudja, hogy ott ugyanez a szabály: hiába volt Lengyel felségterületen, a miniszternek bizony kívül tágasabb volt....

Csak azt nem értem, hogy ilyen féltudással miért pont Eu fronton kellett belekötni Matolcsyba, amikor van elég téma manapság, amivel bele lehet kötni.... Erről a cigány lova jut eszembe: nem vak, csak bátor?