Regisztráció Blogot indítok
Adatok
symore

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aran-ka Új fület kaptam 2009.12.27 20:06:00
Karácsonyra a blog.hu megajándékozott egy új füllel. Közösségek a neve...:) Köszönömmm. De nem tudom használni, még az igazi füleimet is nehezen....
symore 2011.02.08 11:32:20
A minap egy Bjarne Stroustrup interjút olvastam (azoknak, akik nem foglalkoznak programozással, valószínűleg nem lesz ismerős a neve, de elég annyit tudni róla, hogy nem buta ember), aki a hordozható okostelefonok és hasonlók kapcsán mellékesen megjegyezte, hogy az a baj velük, hogy az…..
symore 2010.10.25 23:07:13
@blogíró: nyilván lehet ez is egy módszer. Valahogy idevágónak érzem a meditációt. Vagy az aktív pihenést (szellemi munka - fizikai munka - szellemi munka...). Mindemellett szerintem arra is szükség van, hogy az ember megváltoztassa a gondolkodásmódját: nagyon hatékony belső kategorizáló mechanizmust és prioritási rendszert kell kiépíteni, és még ki tudja mi mindent. Próbálok már ezekkel zöld ágra vergődni egy ideje, vajmi kevés sikerrel:)
Az egyik este felnéztem a Holdra, és arra gondoltam, nem kevés intellektuális merészség lehetett annak idején az ókori görög filozófusokban, hogy nekiálltak kozmológiai elméleteket gyártani úgy, hogy esélyük sem volt, hogy valaha megtudják, igazuk van-e. Persze nem is találták…..
Egy blog kommentjeiben nemrég tanúja voltam, ahogy egymásnak estek a résztvevők, és arra gondoltam, hogy mennyivel egyszerűbb lenne az emberek közötti kommunikáció, ha lenne valamilyen egyszerű alapelv, amit gyerekkorban megtanítanának mindenkinek, és azt követnénk a mindennapi…..
Nemrég olvastam egy érdekes felvetést egy pszichológustól, aki azt fejtegette, hogy a szerencse tanulható, ugyanis a szerencsés és a kevésbé szerencsés emberek közötti különbségért többnyire a hozzáállás a felelős. A szerencsés emberek titka mindössze annyi, hogy…..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
Ma járta körbe a netet az önmagát kikapcsoló gép videója, amit ideteszek annak, aki még nem látta: Erről a gépről nekem egyből Arthur Ganson neve ugrott be, aki azzal foglalkozik, hogy filozofikus gépszobrokat épít. A videó a Ganson-féle önmagát olajozással karbantartó…..
Az öko-amazon önmagáról kialakított képébe nem fér bele sem a vehemencia, sem a dogmatizmus. Ő csak belelát a probléma mélyébe, s ezt nem hagyja, nem hagyhatja szó, sőt, tettek nélkül. Észleli a nyilvánvaló és sajnálatos tendenciákat: hogy az élővilág egyre pusztul, újabb…..
symore 2009.12.15 11:06:03
Éppen arról meséltek az egyik nap a TV-ben, hogy hányan nem akarják beoltatni magukat, amikor eszembe jutott az amerikai pompomlány, aki az influenzaoltás óta nem tud előrefelé járni. Hátrafelé normálisan jár, illetve futni is tud előre, csak gyalogolni nem. Íme a vonatkozó videó…..
Az utóbbi idők legeredetibb játéka a The Company of Myself. Azoknak a programoknak a sorát gyarapítja, amikben egy főhős több alteregója csak együtt, összedolgozva tudja megoldani a pályákat (ilyen volt például a tíz kurzoros játék, ugye), de csavar még egyet az ötleten: az…..
symore 2009.12.02 02:17:37
  Hogy lehetne egy kifejezetten férfias módot találni arra, hogy a férfiak felhívhassák vele a figyelmet a prosztatarák veszélyeire, egyúttal kifejezhessék szolidaritásukat a betegséggel küzdőkkel. A nőknek ott van a mellrákellenes rózsaszín szalag, de hát egy férfi csak nem…..
Úgy éreztük itt az idő, hogy kicsit megemlékezzünk a sok szép mellett csendben létező szarról is. Ez a zenei fronton nem lehet más, mint a 90-es évek legirritálóbb népségének, a semmirekellő bölcsészeknek ikonja, Müller Péter Sziámi. Sem a korszakban, sem ma, felnőtt fejjel…..
symore 2009.10.30 14:30:10
Már régen rá akartam keresni, hogy mi a neve annak a jelenségnek, amikor egy jól ismert szó átmenetileg hirtelen elveszíti a jelentését, és ismételgetve teljesen értelmetlennek tűnik. Mint kiderült, a jelenség neve szemantikus szaturáció, bár ez csak az én szó szerinti…..
testmódosítás Corset piercing 2009.08.19 17:43:00
Hétfőig külföldön leszek és a blog nem fog frissülni. kommentekre sem fogok tudni válaszolni. nem lesz új bejegyzés sem. semmi sem lesz hétfőig. de lehet keddig sem. A corset, vagy fűző piercing egy igen látványos piercing, amit általában lányok csináltatnak főként átmeneti…..
Szépen alakul a KMK-s Facebook-közösség, eddig három nap alatt 263 cimbije lett a bombermanes masterjúzernek. A Bejeweled Blitz továbbra sem elérhető, Pixel Rangerben viszont már az első tízben sem vagyok benne, Typing Maniacben pedig 370125 az új rekord. Még bevárom a holnapi postot,…..
Jelentem, már majdnem kétszáz főt számlál a KMK-s közösség a Facebookon, de lesz ez még több is. Bár a Bejeweled Blitz éppen nem elérhető, Pixel Rangerben többszörös rekorddöntés történt, a következőt moderálni fogom, gratulálok a nálam ügyesebbeknek. (Továbbá mindenkit…..
symore 2009.08.05 16:29:05
symore 2009.08.05 23:48:05
Július 25-én lezajlott a MTV Icon eddás fordulója Siófokon, amin a Subscribe is fellépett a Kölyköd voltam című sláger átdolgozásával. Ha valaki kíváncsi, hogy lesz a miskolci zenekar dalából szimfónikus metál, majd RATM-utánérzés, végül reggae, az nézze meg az alábbi…..
Leven in Antwerpen Tulpart 2009.07.07 15:33:29
Mar epp' indulni akartam haza a konyvtarbol, de szakad az eso. Pedig mar megtortem, vettem esernyot is  egy par hete. (egeszen addig viszonylag szarazon megusztam a belga idojaras kedves megnyilvanulasait) De ez a mostani eso meg esernyovel is undorito. Igy visszabattyogtam, es irok uj…..
symore 2009.07.07 18:35:05
Már-már szemétparaszt játék a Rabbit Wants Cake, amiben egy távirányítható nyulat kell eljuttatnunk a pálya végén található tortához. A történet persze nem ilyen egyszerű: ugyanis a parancsokat előre kell megadnunk a nyúlnak, így a tüskékkel tarkított pályákon jó…..
Ha időben, egy hónappal ezelőtt írom ezt a posztot, akkor így kezdődött volna: Húsz évvel ezelőtt, 1989 május elsején jelent meg a The Cure, Disintegration című albuma. Addigra a zenekar mindent kipróbált, amit lehetett. A melankóliától a mély depresszión át a hiperaktív…..
symore 2009.06.18 16:31:39
Bár sokan ki nem állhatják a kongás cuccokat, a viszonylag friss (egész pontosan május 10-i) Starcom elég jónak ígérkezik. Egy csillagbázis egyetlen hajójaként kell felfedeznünk a galaxist és megvédeni a bázist, technológiákat szerezni. Mindezt féregjáratokon keresztüli…..