Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redlion80

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár valódi ünnep is lehetett volna Horn Gyula 80. születésnapja a a magyar baloldal számára. Ott ültek az ünnepségen hajdan együtt kormányzó szocialisták és szabaddemokraták, mindkét pártból olyanok is, akik ma már a Demokratikus Koalíció tagjai. A sajtó nem is értette,…..
redlion80 2012.07.08 09:56:14
erről beszéltem: Horn Gyula többször is bírálta a jelenlegi kormányfő politikáját. Például 2007 februárjában:
ma.hu/tart/rcikk/a/0/163634/1
(Ekkor volt az a kongresszus, ahol megválasztották Gyurcsányt pártelnöknek, aki előtte bezsarolta a kongresszust.)
"Horn Gyula szerint a miniszterelnök "nagy mestere a politikának", de nem viszi túlzásba a közösségi munkát, kevés közösségi feladatot vállal. "Piszok nagy bajban vagyunk" - mondta az MSZP helyzetéről a kongresszuson a volt miniszterelnök, aki cselekvésre szólította fel a teljes párttagságot. Bírálta azt is, hogy folyamatosan csökken az MSZP népszerűsége. Kell lennie egy határnak, amit nem szabad túllépnünk - közölte. Értetlenségét fejezte ki a miniszterelnök azon kijelentése miatt, hogy csak akkor lesz pártelnök, ha a küldöttek legalább 75 százaléka rá szavaz. Horn Gyula erre azt mondta: a miniszterelnök eddig is
minden támogatást megkapott, olyan pedig sehol nincs, hogy a reformok ekkora támogatást
kapjanak.

Azt kérte Gyurcsány Ferenctől, hogy fejezzék be a Kádár-rendszerrel kapcsolatos megnyilvánulásokat, mert nem kellenek "újabb frontok". "Lassan már nincs olyan réteg, amelyikkel ne kerültünk volna szembe" - fűzte hozzá indoklásul."

HOPPÁ!
A sokszoros törvénysértés megtörtént, a Fidesz és az MSZP elnökének közös akarata megvalósul: a Demokratikus Koalíciónak nincs frakciója. Ami történt, az gyalázat, és szégyene lesz a Magyar Szocialista Pártnak is.Nyilvánvaló, hogy ha Mesterházy Attila nem állítja a Kövér…..
Mivel a szavazás tegnap este volt, a sajtó nem számolt be részletesen arról a voksolásról, amelyet a Demokratikus Koalíció megalakítandó frakciójáról ejtett meg az Országgyűlés. Pedig a szeánsz több, mint tanulságosra sikeredett.A szavazás előtt az Alkotmányügyi…..
redlion80 2011.11.15 12:49:07
Egyetértek Petibá gondolatmenetével.

Azért az érdekes, hogy egyre jobban látszik, hogy elindult a DK-nál egy szerepfelosztás. Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba nem bírál, a vezetőség többi tagja viszont jeleskedik az MSZP szapulásában. Talán ez nem tisztességes. Ez olyasmi, mint a Fidesznél a kettős beszéd.

Nem ártana, ha mondjuk arról is beszélgetnénk, hogy a hiperdemokratikus DK-ban az Elnökség zárhatja ki a tagokat, az Etikai Bizottság csak az eljárást folytatja le. ("Az Elnökség kizárhatja a tagot a párt soraiból az alábbi esetekben...")

És a tagfelvételnél is a döntő szót az Országos Elnökség mondja ki. ("A tag felvételéről a választókerületi szervezet elnökségének véleménye alapján az Elnökség hoz határozatot.")

Ennél nagyobb bökkenő, hogy Molnár Csaba a DK párt megalakulása után nagy rössel azt jelentette be, ha 10 ezer tagunk lesz, akkor majd 10 ezren szavazhatnak. Ez így rendben is lenne, csak a DK Alapszabályának elolvasása után kiderül, hogy szó sincs arról, hogy szükség lenne ezrek részvételére a dzsembori jellegű kongresszuson. ("A szabályszerűen összehívott Kongresszus az előre kiküldött napirend tekintetében a jelenlévő tagok számára tekintet nélkül határozatképes.") Ebből az alapszabályi megfogalmazásból ugyanis kiderül, hogy akár 100-150 tag megjelenésével is lehet szabályszerű kongresszust tartani.
Ha ott szerepelt volna, hogy a nyilvántartott párttagok több mint felének részvételével tartható határozatképes kongresszus, akkor hozsánnát mondtam volna a "legdemokratikusabb" párt tiszteletére.
Így sajnos ez megint csak a politikai blöff kategóriája.
Kicsit több önkritikát kedves Zsolt!
Szomorú fordulatot vett az MSZP-n belüli küzdelem. Mesterházy Attila, érzékelve, hogy másfél éves tevékenysége nyomán a párt tapodtat nem lépett előre, döntő lépésre szánta el magát. Immár úgy gondolkodik, mint Orbán Viktor: a Fidesz elnöke bezáratná Gyurcsányt, ő meg…..
redlion80 2011.09.26 13:35:01
@Fell Bandi: erre én azt mondanám, hogy ez egy aljas, undorító orbáni ámokfutás része! a két dolgot külön kell választani, pontosan azért is mert a kő és a kenyér logikájába pontosan belefér.
tehát külső támadásnál teljes mellszélesség, de a belső pártcsonkolás miatt kemény ökölcsapás! és sokunk logikája ez!
redlion80 2011.09.27 11:26:03
@MOSTMIERT: hát igen, egyre több DK-s ismerősömmel beszélgetek, egyre inkább kétféle véleményt hallok tőlük; egyik: hogy végre abba kéne hagynia a Ferinek ezt a politizálás, mert ez szétzilálja a pártot (ők továbbra is az egység hívei); a másik vélemény, hogy nem kéne már maszatolni, ki kéne lépni az MSZP-ből, baráti módon búcsúzni, és felépíteni egy saját pártot, saját imázst bátran...
a második véleményt hangoztatóktól megkérdeztem, hogy és akkor mi lenne az MSZP által elnyert képviselői mandátumokkal... szinte egyhangúlag azt mondták: HOGYHOGY MI? HÁT ADJÁK VISSZA AZ MSZP-NEK, MERT ÚGY TISZTESSÉGES!
Hát tegyük a dolgunkat barátaim.