Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamara2012

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németországban a tartományok hatáskörébe tartozik az ünnepnapok szabályozása. Természetesen van néhány ünnep, amit országszerte ünnepelnek, mint a német egység napja (október 3.), vagy a karácsony, de a többi "piros betűs nap" kijelölése és szabályozása a tartományi…..
Tamara2012 2015.04.04 04:33:53
Prüszköltem a vasárnapi boltbezárások miatt. Ezek szerint más országokban is vannak szabályok, melyeket betartatnak, mert ha ellent állunk, kölesként fizethetnénk. Azért azon elcsodálkoztam, hogy akár húsvét hétfőjén, ha úgy tartja a kedvem, miért nem rotációs kapálhatnék, ha akkor van rá időm, lehetőségem, kapám, erőm? Kinek ártok vele, a szomszéd foglalkozzék a locsolóival, vagy menjen vendégségbe, vagy hagyjon a saját portámon élni.
Van bennem egy manó, amelyik azonnal pörlekedik, mihelyt bárki is felemeli az ujját, beint. Csak azt ne! Mert ha eddig nem jutott eszembe a kert feltárcsázása, akkor tuttira eszembe jutna.
Igen, igen.
A boltok bezárását megérteném, de mégsem teszem. Miért? Elsősorban azért, mert eddig is sok volt a munkanélküli. Akkor miért "dagasztják fel" ezeket a statisztikai adatokat?! Miért veszítik el a munkájukat mindazok, akiket kizárólag hétvégére alkalmaztak?
*
Legfőképpen azt tartom felháborítónak, hogy megcsinálták a törvényt, végigverték és alkalmazzák. Népszavazás nélkül, csak úgy döntenek a fejünk felett. Most ez már mindig így lesz?
Ezek után hozzák az új, meg még újabb §-sokat, betartatják velünk, mert kitalálták?! Ezt tartom felháborítónak.
Azonkívül a vasárnapi munkát nem, mert abban éltem, szerkesztőségben dolgoztam. Mi nem ismertük a karácsonyi-, húsvéti-, pünkösdi- sőt egyéb ünnepet sem, így éltem, s még itt vagyok.
Most is sokan dolgoznak a "védett napokon", nem állhat le az ország. Vagy legközelebb azt vezetik be, hogy sem tévé, sem rádió, sem közlekedés?! Mert ezt kiagyalták és végigverik, rajtunk. Ülünk a sötétben?
Csak azt ne!
No ezért lettem durcás, de nagyon.
Úgy tűnik a blogoldalról nem láthatóak a bejegyzéseim, csak ha a facebookon közzéteszem a konkrét hivatkozást. Így lehet hogy most ez sem látszik, de ha igen, ez nam valami béna reklám, hanem maga a tegnap óta tartó bosszúságom forrása. Szóval légy követő, akkor tuti nem…..
A go-go táncos elnök A köztársasági elnök go-go táncos tanfolyamra jelentkezett, amire azt a magyarázatot adta, hogy annak idején a szüleinek ezt is megígérte. Ismét doktorálni készül Schmitt Pál Schmitt Pál máris elkészítette az általa beígért PhD doktori értekezést: A…..
Tamara2012 2012.04.01 12:34:49
Ma április elseje van!
Nem vicc, egy doktorátus nélküli EMBÖR, országunk első EMBÖRE!!! hÚ! És MARAD! Senki kedvéért nem áll fel.
*
A tüntető nép, nem elég. Neki!
Nekünk már elegünk van, de hiába... Azért el kellett idáig haladnunk, ha nehezen is... No, de semmi gond, valaki csak gyorsan összedobja az új anyagot a vizsgájára... No, meg ha szóban is köll vizsgáznia S. P-nek, megkapja előre a kérdéseket... Legalábbis, ha szétfeszül S. P. ebben az országban, már nem lesz becsülete, de ha önerőből, güzülve VALÓBAN s.k. írja is meg, mikor tanul(na)?
Hiszen vannak ugye napközbeni elfoglaltságai? Legalábbis reméljük, hogy az utazgatáson túl, vannak dolgok, munkája, már úgy értem, napi kötelezettségei. Vagy miér veszi föl a fizetését, amit ugyi mi adunk Néki - önként és dalolva?! - Vagyis, nem is önként, no meg nem is dalolva...
*
Ha egy kicsi gógyi szorult vón S. P. fejébe, azonnal lépnie kellene. Először is a HAZÁÉRT, a becsületünkért, amit eléggé megnyírbáltak már egyéb dolgokban és elmúlt korokban. De ott van a saját CSALÁDJA is!
Mekkora szégyen az ilyen apa, nagyapa, férj. Ha S. P. tovább is tudna gondolkodni, akkor beleérezhetne, hogy a saját gyerekeit és unokáit is megbélyegzik. Mivel?
Összesúgnak a Felesége, a gyermekei, az unokái háta mögött, sőt néhányan szembesítik Őket a többség véleményével, hogy az apa, a nagyapa - bizony csaló. S, mint az ország első emberének, nem szabadna ezt és így megtennie.
Az egészben az a rossz, ha bármi okból sikerül(ne) is az az újabb megmérettetés, senki, soha nem hinné el, hogy becsülettel, saját erőből vizsgázott.
S. P. eljátszotta a becsületét, az országét is, s a családjáét is. Megéri? Megérte!
*
Tizenhét Augusztus végén 2011.09.01 17:17:00
Még hívnak a Zöldbe a pesti zsiványok,Még élhetek vígan a hajnal előtt,De érzed, hogy lassan az Ősz beszivárog?Már bontjuk a parton a ponyvatetőt...Még vágyom a gondtalan, mámoros órátÉs messzi barátokat látni megint,De vethetem elfele lassan a mókát,Mert Pécsen a jó öreg…..
Mai bejegyzésünk tárgya egy 30-40 perc alatt elkészíthető köret, ami finom, laktató és még jól is néz ki! Ez a köret pedig a dinsztelt, -vagy más néven párolt- káposzta. Előnyei közé sorolható, hogy könnyen elkészíthető és nagyjából minden húsféléhez illik, éppen…..