Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tucsokeshangya

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog 22-es csapdája 2011.11.12 14:24:00
Attila megtapasztalta a MÁV rugalmatlanságát, hiszen úgy járt, mint a viccbeli nyuszika, akit végül is azért vertek meg, mert nem volta rajta sapka. Attilát persze nem verték meg, csak azon akadtak fenn a kalauzok, hogy Ő Hajdúnánás-Vásártér megállóban szállt fel, míg a bérlete…..
Egyre többször vetődik fel az igény, hogy a MÁV által okozott késésekből eredő károkért járjon valamiféle kártérítés. A jelenlegi szabályozás szerint a MÁV csak a hely- és pótjegyes vonatok (pl. InterCity) késése miatt fizet kompenzációt, de ez is kimerül főleg a…..
tucsokeshangya 2011.10.23 20:33:12
@vanek ur:
Persze, hogy nem egyszerű, ma már semmi sem egyszerű, csakhogy ez van, ezzel számolni kell. A baj az, hogy a menetrendet mindig az előző évire húzzák rá, mert így egyszerűbb, nem kell gondolkodni, mert az már munka lenne...
Szerintem arról van szó, mint az állami cégek mindegyikénél: a fizetést akkor is kapják, ha a "tavalyi menetrenre húzzák rá az ideit", minek hozzá agyalni, gondolkodni, az fárasztó.
Vasutas berkekben terjedt el ez a mondás:
Csak azzal a problémával kell foglalkozni, ami magától nem oldódik meg! Ehhez nincs mit hozzáfűzni, ez minősíti egyes vasutasokat.
tucsokeshangya 2011.10.24 08:33:15
@vanek ur:
"A legtöbb bajt az ideiglenes (illetve annak mondott) sebességkorlátozások okozzák, ezeket nem lehet figyelembe venni a menetrend tervezésénél"
Már miért ne lehetne! Nézzük meg pl. az elmúlt években egy adott vonalon mennyi átlagos késést okoztak az ideiglenes lassújelek.
A múltkori vitánkon felbuzdulva, ma újabb témát szeretnénk áttekinteni, mégpedig azt, hogy vajon járjon -e ingyenes vasúti (BKV, volán) jegy-, vagy bérlet az álláskeresőknek? Manapság ugyanis drága a közlekedés, s sokszor csak egy-egy távolabbi városban van lehetőség…..