Regisztráció Blogot indítok
Adatok
creusa.

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
amiért érdemes... a válasz 2017.07.12 00:09:27
Amiért érdemes...? de mit érdemes? Hát ugye, ide bárki behelyettesítheti, amit csak szeretne, legyen az mondjuk, hogy élni/létezni, legalábbis én erre gondoltam, s mivel ez az én kis irományom, így én vagyok az ura a témának... Mivel eltelt a félév, és ahogy ígértem (fenyegettem) hazajöttem, a…..
amiért érdemes... A hegylakó 2016.12.11 14:09:09
Nem tudom, hogy bóknak vegyem-e vagy intő jelnek, de az előző hétvégén a diákjaim elhívtak magukkal kirándulni, vagyis hegyet mászni.  Bók, merthát szeretnének velem lógni (ergo én vagyok a cool tanár). Intő jel, mert a túra ottalvós volt, sátras, tűzrakós, hotpot evős és a hely ahová mentünk az…..
A kínai sorskrónikák közé kis kitérőként egy kis szösszenet ismét a tanítással kapcsolatos élményeimről. Ahogy korábban már mondtam, minden héten rengeteg osztályt tanítok, de ezekkel a diákokkal az egész szemeszter alatt csupán egyszer találkozom (illetve, ha utána ők szeretnének beszélni velem,…..
Egyszer volt, hol nem volt… Bizony esti mese idő van. Elég ideje vagyok már Kínában ahhoz, hogy egy-két embert megismertem valamennyire, nem azt állítom, hogy életük minden szegletébe belelátok, de egy-két dolgot mindenképpen tudok. Négy élettörténetet fogok elmesélni, kettő kínai, kettő külföldi…..
Uhúúúramatyám, atyagatygya és hasonlók! Soha ilyen gyönyörű helyen nem jártam még... Narnia, elvarázsolt mesebeli erdő és Csodaország egybegyúrva, és még akkor sem tudom kellően kifejezni, hogy mennyire mennyire lenyűgöző helyen jártunk a hétvégén. Összesen 20 óra buszút, 30 km, hajnali kelések…..
 Azt hiszem itt az idő… Tanítás Kínában. Sikerült két és fél hónapot kihúzni anélkül, hogy kínai tartózkodásom okáról és igazi értelméről ne tegyek említést… Azt hiszem, bizton állíthatjuk, hogy a félre- és mellébeszélés mestere vagyok. Mivel alapvetően nulla, azaz nulla tanítási tapasztalatom van,…..
Most már igazán nagyon érik... a szőlő. Nem, hanem az, hogy a tanítással kapcsolatos élményeimről is beszámoljak, de az akkora falat, hogy egyelőre nem érzem az erőt, hogy belevágjak. Eljön még annak is az ideje... A szeptemberi egy hetes felkészítőtáborunk alatt figyelmeztettek bennünket a…..
Mivel a tanítás még nem indult be, legalábbis számomra (majd holnap) így nem tudok ilyen témákban izgalmakról beszámolni, ezért úgy döntöttem csinálok egy ilyen részleget. Hogy milyet? Hát olyat, amiben a megdöbbentő/szokatlan/cuki kínaiságokat osztom meg.  Biztos lesz még, de kezdem az EVÉS…..
Hmmm, hogy lehet egy lakás csak sajátszerű? Erre nem olyan nehéz válaszolni, otthon ha bérled például, itt meg, ha hozzádvágják, és ez az elkövetkező 4-5 hónapra a Te helyed. Na, de ne ugorjunk ennyire előre... Ott tartottam, hogy augusztus 30-án eljött értem a nyár, muhahhaaaa, vagyis July, egy…..
Az előző bejegyzésről jutott eszembe ez a teszt, ami a teljesség igénye nélkül térképezi fel, milyen lakberendezési stílus áll a legközelebb a személyiségedhez. Lakást dekorálni nagyon szórakoztató dolog, ráadásul némi kreativitással nem is annyira pénztárcafüggő, de ha nem vagy biztos benne, milyen…..
mindig az a perc jellemző 2014.01.12 18:08:46
, annyira jellemző, hogy amikor már tényleg elkezdeném/folytatnám a műsorunk szerkesztését, elromlik az ipademen a szövegszerkesztő. mentségére, hogy a facebook sem működik. nem mellesleg ezen a hétvégén megtudtam, hogy nem szeretnék:1. senkinek a szeretője lenni.2. senkinek…..
legyen inkább játék. creusától kaptam, és persze már mindenkiét végigolvastam, akiét csak megtaláltam a blogok tengerében, de most jöjjenek az én (nem*)válaszaim. 1. kinek a tehetségét irigylem a legjobban.leginkább a saját, alternatív univerzumban élő, nemlusta énemét, aki…..
Befizettem az egyetem által szervezett útra, amire nagyon hamar elkapkodták a jegyeket. Az elsőre, Londonba már nem is kaptam, a másik kettőre, Cambridge és Oxfordra már igen. Amilyen okos vagyok elfelejtettem, hogy azon a napon amikor van az Oxfordos kirándulás, akkor jönnek a szüleim.…..
Cranfield Kínai vacsora 2011.09.30 09:42:00
 Az élet részben a szerencsén múlik. Néha egy vacsora is. Huang barátom, aki ugyan a pálinkát azóta sem bírja, bár állítja, hogy nagyon finom, barátjának főzőtt, aki Cambridgeből érkezett két napra, mert a szállását el kellett hagyni, az újat meg még nem kapta meg. A…..
mindig az a perc mindenről 2011.10.01 22:02:00
be akarok itt számolni, de persze lehetetlenség. meg egyre kevesebb értelmét is látom. unom ezt is, ahogy egy idő után mindent.de amúgy hiperkirály idő van itt. kábé huszonnyolc fok volt ma és tegnap is. ma vitorláztam - igen, odaértem időben! - és szuper volt, bár bevallom, néha szívesebben…..
mindig az a perc a címem 2011.09.23 12:50:18
itt: 39A rue Camille GuérinLimoges CedexFranceir.szám: 87038csak hogy mindenki tudja és küldjetek nekem sok-sok-sok képeslapot :)..
creusa. 2011.09.23 18:44:39
mindig az a perc a te életed 2011.09.22 19:29:10
a te életed. ez volt a tegnapesti mozifilm előtti (talán diesel) reklámban. az idő nem számít, az élet számít, ezt meg e. idézte az ötödik elemből. sportkarrierem haldoklóban van: most itt ülök még a suliban és netezek (meg kajálok, naná...) ahelyett, hogy jazztáncon lennék. múltkor elment a kedvem,…..