Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IBasterd90

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
László nem érti, az ingyenesen kipróbált, majd lemondott Klikk-mobilnetcsomag után hogyan tudott gyermeke a büntető tarifájú internettel 1Mb adatforgalommal 1274 forint számlát csinálni. Nem úgy volt, hogy nincs többé automatikus szipolynet? NMHH ránézhetne már igazán. Miért nem…..
IBasterd90 2011.09.22 09:13:34
@atpijkamo: @puszt:

Huhh, igen. Este már nem jutottak eszembe bizonyos dolgok, elnézést. Ma reggel munkába menet már kattogott az agyam, hogy van 2G-n is adatszolgáltatás (GPRS / EDGE), de nekem ez nem jutott eszembe, mert az első telefonom megvételekor már a 3G javában dúlt. :)

@atpijkamo: azért írtam ezt a '3G-képtelenítést', mert nem tudtam, hogy a szolgáltatóknak van arra lehetőségük (mint ahogy írtad a Vodánál), hogy a csomagkapcsolt szolgáltatásokról letiltsa a készüléket. Belegondolva miért ne lenne... Nálam ott megállt a gondolatmenet, hogy ha egyszer a telefon tudja, akkor azt nem fogják kiirtani belőle. De való igaz, a hozzáférést a szolgáltató biztosítja, szóval ezért bocs. :)

@puszt: Félreértés ne essék, eszembe se jutott védeni a Telenort. Nem a felhasználókra akarom hárítani, hogy miért nem tudja minden egyes telefontulajdonos, hogy a csomagkapcsolt szolgáltatások engedélyezése elérhető a telefonokban, nyilván nem mindenki okostelóval a kezében született. A feljebb írtakban lényegében már kifejtettem, hogy nem volt elég széles a gondolkodásom, amikor postoltam.
Az értékarányos árazáshoz: ha ebben az országban minden értékarányosan lenne árazva, jól élnénk a fizetésünkből. :) Szerintem. Ez nyilván nem válasz, vagy érdemleges reakció, de ez van sajnos. Úgy van az az ÁSZF megírva, hogy ebbe nincs ember az NMHH-nál, aki beleköthetne. Ha jól emlékszem, a T-Mobile-t megfingatták (kicsit más volt a helyzet, mert ott a telefon sunyiban forgalmazott), gondolom ők nem voltak ennyire körültekintőek, vagy fene se tudja.
Azt, hogy tisztességes-e nem írtam, annyit viszont igen, hogy megteheti.
IBasterd90 2011.09.22 14:33:59
@puszt: Az ötlet nem rossz. Ha jól értem, a kissrác(ok?) telefonja előfizetéses díjcsomagban van. Lehet, hogy abból indul ki a szolgáltató, hogy a a szülők gyermekeiknek általában a prepaid (kártyásfeltöltős) megoldásokat választanak. Díjazandó, de mindenképp korábban bevezetésre kerülhetett volna ez a megoldás, amit a Telenor vezetett be. Kártyás feltöltés esetén leforgalmazható adatmennyiséget kapsz. Így is jó lenne, de a külön gyerekcsomag nekem kifejezetten tetszik. :))
IBasterd90 2011.09.21 23:06:31
Bocs, nem olvasom végig az összes kommentet, lehet, hogy már leírták amit én fogok.

Úgy érzem Ön nincs tisztában (minden tisztelettel) bizonyos dolgokkal.

A Telenor a Klikk lemondása után teljes joggal számláz annyit amennyit. Ugyanis Ön, amikor megszüntette ezt a szolgáltatást, lemondott arról, hogy lényegesen kedvezményesebb körülmények között csatlakozzon A KÉSZÜLÉK a 3G-s nethálózatra.

Ugyanis a Telenor a készüléket NEM TUDJA, ÉS NEM IS FOGJA 3G képtelenné tenni. Azt a telefonban kell letiltani, hogy még véletlenül se csatlakozzon arra a sávra (az én telefonomban - és biztos nem az enyém az egyetlen - ki lehet választani, hogy melyik hálózati módban működjön / GSM 900/1800, vagy engedélyezzem az UMTS (3G) 2100 használatát, továbbá még egy opció, hogy a csomagkapcsolt szolgáltatásokat engedélyezem-e - 3G-s net alappillére ;))

Említette az NMHH-t is, erre reagálva csak annyit: miért is? Nem sunyiban forgalmazott a telefon. Lefogadom, hogy a lurkó hozzászokott a klikkhez, és felzúzott Facebookra. Ha meg nem így volt, akkor megint csak ki kell iktatni a KÉSZÜLÉKBEN azt az opciót, hogy csomagkapcsolt szolgáltatást automatikusan használjon, és lássunk csodát, mindig rá fog kérdezni a kütyü, hogy most biztos szeretnének-e pénzt adni ezért a szolgáltatásért.

Remélem sikerült így este 11 környékén elfogadhatóan értelmezhető hozzászólást írnom.

Ne fikázzuk egyből a szolgáltatót, előbb nézzünk körbe a telefonunkban. Mindent ki lehet kapcsolni a saját kezünkkel is, nem kell mindjárt feljelenteni az operátort azért, (amit jelen esetben) el sem követett.