Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rtx

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelenleg a magyar hadsereg felszerelésének utolsó itthon tervezett és előállított darabja, a felderítők számára tervezett zsák volt. Néhányan sokáig hitték, talán még most is hiszik, hogy a Gurkha lesz a következő, hisz használ egy MH logót. Na most ez így ebben a formában…..
rtx 2015.07.03 15:37:11
Köszönet az újabb cikkért, kritikáért. A cikk észrevételeit nótoltuk.
A kommentes kérdéseket, kritikákat hadd próbáljam meg megválaszolni a Reintex nevében.
Nincs rendszeresítve egyetlen egy Gurkha Tactical termék sem a Magyar Honvédségnél, ígéret sincs rá, és a cégünk sose kommunikálta ezek ellenkezőjét. Vannak az MH-ban megtűrt Gurkha termékek, de a cikkben említett hátizsák nem tartozik közéjük. Remélhetőleg a fentebb látott/kielemzett formában nem is lesz.
A logó használata nem reklámfogás, és nem egy eltitkolt MH-s szerződés szövődménye. Egyszerűbb. Gurkha Tactical márkanév alatt, H6cc (magyar hatszínterep) mintázattal készültek mintatermékek az MH részére. Ruházati termékek és egyéb kiegészítők. Igen, Kínában. Egy új szín, mintázat esetén 10.000 méter a minimum mennyiség, amit a méteráruból meg kell vásárolni. A táskák más alapanyagból készülnek, mint a ruházat, ezért abból is meg kellett venni a 10.000 m-t. Ez ruházat esetében 2.500 uniformist jelent. Táskák esetében 9-11.000 db-ról van szó. MH részéről nincs megrendelés, ígéret, ezért a megvásárolt alapanyagokat fel kell használni valahogy, és a befektetett milliókat vissza kell hozni. Így készült el a fenti hátizsák is.
Régebben valóban M-Tramp név alatt futott, de egy ideje igyekszünk leválasztani a hobbi-military, katonai, taktikai termékeket a Gurkha alá. A Győri Édes jó reggelt, mától Belvita jó reggelt.
A Reintex árképzése titok (gondolom ez nem meglepő), de azt elmondhatom, hogy a Gurkha Tactical és az M-Tramp termékek árképzésében nincs különbség. Tehát nem lesz valami drágább azért, mert Gurkha logó van rajta. A Reintex elsősorban viszonteladókat szolgál ki, és nincs fix kiskereskedői ár meghatározva a termékekre. Így Budapesten ugyanazt a terméket nagy valószínűséggel drágábban kínálják, mint pl. Nyíregyházán.
Remélem sikerült a főbb kérdésekre magyarázatot adnom.
rtx 2015.07.10 07:38:56
@kondor istván: Ha ugyanaz a termék, csak a logó tér el, akkor nincs.
Combat Gear Blog Gurkha nadrág 2014.01.29 08:00:00
A Gurkha nadrágokból legjobb tudomásom szerint két hosszú szárú változat létezik. Az egyik a korábban már ismertetett HAU nadrág, a másik pedig a képen is látható példány. Azonban sokat elárul, hogy ezt a változatot már nem gyártják, és lekerült az oldalukról is. Helyette…..
Jelenleg a Magyar Honvédség afganisztáni missziói véget értek, vagy a végükhöz közelednek. Tehát a sivatagi ruházattal kapcsolatos fejlesztések valószínűleg egy időre a háttérbe szorulnak. Azonban az eddigi ruházati és felszerelési tárgyak már egy jó része szerepelet itt,…..
rtx 2013.09.14 20:56:57
@joni firpo:
Sajnos tényleg könnyen fakul a HAU 6színterep típusa, nem kell sokat mosni hozzá. Nem volt idő hazai, előtesztelésre, úgyhogy ezek a dolgok még csak most jönnek elő. Most zajlik az igazi tesztelése élesben. Fel van már jegyezve a javítandók közé.
A Helikontex egy lengyel cég, amely katonai, rendvédelmi ruházatot és kiegészítőket készít. Ami biztos, hogy mind a rendőrség mind a hadsereg tagjai viselik a termékeiket, és valószínű nagyobb beszerzések is történtek. Kezdetben népszerű külföldi terepmintákban készítettek…..
rtx 2013.03.22 20:20:44
@Barnigear: A Helikon szépen felépítette magát (a márkát) és versenyképes cuccokat gyárt(at), de ne hidd, hogy Európában. Kínában! Akárcsak a Mil-Tec (Sturm), ők is ott gyártatnak. A Helikon jól csinálta, mert jókor, jó helyen specializálódtak egy piaci szegmensre (valszeg miután megnyertek egy állami beszállítást és lett tőke), és mára már a saját embereik végzik a minőségellenőrzést, nem a gyárak alkalmazottai. Ez nagyon sokat jelent, akárcsak a gyáraknak bemondott mennyiségi igény (ár!)
rtx 2013.03.23 19:58:30
@Barnigear:
Tacgear-t nem ismerem személyesen, de elég valószínűnek tartom.
A Pantera terepszín '93-tól van, a Helikon pedig '99-ben váltott át a katonai feleslegek forgalmazásáról gyárt(at)ásra. Ez ugyanúgy megléphető lenne itthon is, de jelenleg bizonyos körök érdekeit sértené.
Állítólag Pécsen meg német és angol katonai kesztyűket gyártanak.
Szerintem mindenkinek az a drága, ami a saját hazájában készül, ezért megy keletebre, délebre (USA).
Először is amit tisztázni kell, hogy a Gurkha HAU az nem a 2010M magyar gyakorló ruha. A Gurkha egy szolnoki székhelyű, Reintex, magyar cég amely taktikai ruházatot gyárt, és legjobb tudomásom szerint nem áll szerződésben a HM-el, bár mintha a szolnoki alakulatok az utóbbi években…..
rtx 2012.12.18 12:28:40
alapanyag: KMZ-s tapasztalat, hogy a kinti indiai mosodások nem törődnek a mosási utasítással, ezért lett 90°C-on kimosva és szárítózva a ruha (összement). Időnként összeszedhetnek olyan szennyeződést, ami miatt javasolt a magas főkonon való mosás.

más szín: erre az árnyalatra volt igény, hogy a kinti körülményeknek megfeleljen. Odakint nem olyan szigorú a viselet szabályozása, ezért van az is, hogy bármilyen kiegészítőt használhatnak (saját költségen vett), amit jónak találnak. Ha jól tudom az eredeti Multicam is csak az Afganisztánban szolgáló amerikai katonáknál van rendszeresítve. Most csak az amerikai hadseregre gondolok, mert amúgy vagy 17 országban használják már ezt a színt.
Egyébként bármi kivitelezhető, csak igény, pénz kérdése.

alapanyag: egyelőre nincs licensz viszont sehol sincs belenyomva a Gore-Tex vagy más hasonló megnevezés. Jelenlegi keresletet, pénzügyi helyzetet (Magyarországon jó ideig marad is így) tekintve a cél (közel) azonos minőségű ruházat előállítása, minél elérhetőbb áron.

hosszméret: egyelőre lehetetlen. szóba került, hogy esetleg csak hosszított fazon legyen (könnyebb vágni, mint toldani), de a nagy átlag lenne akkor elégedetlen. Nehéz ügy. Helikonnál van normál és hosszított fazon, viszont ott jó pár hónapig ellátási gondok voltak. Pontos okát nem tudni, de nagyon nehéz a finanszírozásuk, mikor 1200-2000 db a minimum színenként, ruha típusonként (ennyi zubbony, ennyi nadrág, kalap, stb.).
A befejező post elején egy kis adalékkal kezdenék, mivel az előző posztból kifelejtettem, hogy a felsorolt országok és egységek mellett, tavaly az amerikai 173-as légiszállítású hadosztály is kijelentette, a következő rotációjuk alkalmával a rendszeresített ACU/UCP ruha helyett…..
rtx 2011.09.26 11:24:31
Tavalyi hír, hogy a brit hadsereg szélleskörben rendszeresíti az MTP (Multi Terrain Pattern) mintát, mivel az Afganisztánban lévő csapatai folyamatosan panaszkodnak a korábbi sivatagi DPM mintára. A kép alapján láthatóvá válik, hogy az MTP minta esetleg a színeiben hasonlít a…..