Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helipokter

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Értékek vagy politika? 2013.05.29 23:27:40
„– Gyenge vagy és végtelenül hitvány – üzent a csillagok fénye –, a mi törvényünk az erős, az egyetlen törvény.” Zsoldos Péter: A Viking visszatér - 1963   Elmondható, hogy a mai politikai helyzet 2002-ben, az akkori választásokkal kezdődött. Addigra…..
helipokter 2013.05.31 16:59:28
@Szúrófény:
És a politikusok minősége hűen képezi le a nép politikai kultúráját: Ez az ország tele van hülyével.
(És külön pech, hogy egy olyan alakot sikerült kifognunk, aki erre fogékony és gátlástalanul kihasználja.)
A hiba bennünk van.

Amíg ez a sok marha rá nem döbben, addig itt nem lesz kilábalás. Csak Orbántól tanulhatják meg --- a saját bőrükön --- és persze az enyémen. Csak az a kérdés, milyen mélyre kell még ehhez süllyednünk.
ProgBlog Sötét(ített) emlékek 2013.02.25 19:25:17
  Чёрный камень, чёрный камень,что ж молчишь ты,чёрный камень?Разве тыхотел такого?Разве тымечтал когда-тостать надгробьемдля могилыНеизвестногосолдата? („Fekete…..
helipokter 2013.02.26 17:43:33
ProgBlog Radikális hataloméhség 2013.02.21 16:07:55
„Da schreibt mit finsterem AmtsgesichtDer eine Relationen.Der andere seufzt beim UnterichtUnd der macht Rezensionen.” („Ott az egyik sötét hivatalnokarccal összevetéseket ír./A másik sóhajtozik az oktatás közben és bíráló megjegyzéseket tesz.”) Részlet egy régi német…..
helipokter 2013.02.23 22:53:31
@Đđ:
Szép volt. Gratulálok!
ProgBlog Biankó 2012.11.08 15:04:56
„Ez ország fiai pedig kivettetnek a külső sötétségre; holott lészen sírás és fogaknak csikorgatása.” Máté evangéliuma 8. 12., Károli Gáspár fordítása - 1586   Úgy látszik, nem tanulnak a magyarok! A devizahiteleket a 2000-es évek elejétől úgy vették fel, hogy…..
Kedves Nemzetem! Néha revidiálnom kell a nézeteimet. Tudom, számotokra ez hihetetlen, mert a tévedésem lehetőségének esélyei megegyeznek a józan költségvetés valószínűségével, de most mégis megesett. Ráadásul saját tapasztalat vezetett el a felismerésig, ami számomra…..
„Néha épp a reménytelenség óráiban, a teljes sötétségben jön el hozzánk az Isten, hogy megmentsen minket... Legyen bátorságunk megtenni azt, amiről tudjuk, hogy helyes!” Nehru indiai miniszterelnök szavai a Gandhi c. filmből – 1982   Az azeri affér rámutat egy sokkal…..
helipokter 2012.09.10 23:49:47
@bispora:
Már megint egy hibás hozzászólás! Alapaxióma ugyanis nincs. Viszont van axióma, amiben benne foglaltatik az "alap". No de nem bántalak. Bizonyára a génjeid a rakoncátlankodtak.
helipokter 2012.09.10 23:56:59
@ROZ: Tökéletes válasz. Gratula!
Feri éhezik. Értünk. Ő nem Orbánt kívánja meggyőzni hanem minket felrázni. Mert apátia van és és és Orbán fatorlaszt keveri a latorfasszal, és és és erre legjobb megoldás, ha Feri kiül a sátorba nyilvánosan sanyarogni. Elementáris erővel. De lehet az a hatás amit kivált,…..
helipokter 2012.09.10 18:16:07
@Marcellusca:
Pontosan! És sok idióta csak az apropót látja ebben is Gyurcsány baszogatására.
A vicces kedvű civileket is csókoltatom a zabálásukkal. Vajon patkányok, vagy csak ostobák?

El vagyok képedve. Gyurcsányt a baloldalon is divat utálni. Lényegi megnyilatkozásaival nem szoktak vitatkozni. Inkább a stílusával.
De azt már sokszor a fejéhez vágták, hogy minek áll egy jó ügy mellé, hiszen csak lejáratja. Vegyétek már észre, hogy a jelen ellenzéki pártokban messze ő a legértelmesebb!
Nem látjátok, hogy jól beszoptátok az Orbán-zsolozsmát?!
helipokter 2012.09.10 18:32:27
@londonterminals:
Köszönöm. De örülök, hogy nem vagyok egyedül.
helipokter 2012.09.10 22:33:32
@DarthVader:
"...nem komilfó Gyurcsányról..."
Elég szomorú. Az világos, hogy az ország tele van politikai analfabétával - szinte végzettségtől függetlenül. A fidesznyikeken, jobbikosokon már nem lepődök meg, de hogy az Orbánon átlátók között is divat legyen egy szemellenző, amit éppen a zsebnapóleontól kaptak, na, az végképp elkeserítő.
ProgBlog Él-e még a szultán? 2012.09.04 20:18:37
“Oluban bed-nâm-ı âlem gerçi yakdum nice dâg! Olmadum mı şâh-ı gam nâm u nisânım yok mıdur?” („A világban rossz a hírem s valóban: hány billogot sütöttek rám! Nem lettem-e a bánat sahja, nevem s jelvényem nincs-e?”) Hajretí török dervisköltő: Öt bejt –…..
„Ich denke, daß sie [die Vorsehung] kein Wunder tun würde, damit sich Schlesien lieber in der Hand Preußens als in der Österreichs, der Araber oder Sarmaten befinde.” („Azt hiszem, hogy ő [a Gondviselés] nem tenne csodát azért, hogy Szilézia inkább a poroszok kezén legyen, mint az…..
helipokter 2012.09.04 08:33:35
@laci0011: Nekem is tetszik. De a szétkommentelésnek más akadályát is látom. Posztonként átlag 5 kommenttel...

Ami elég kár. Ezen a blogon igényes, lényeglátó írásokkal szoktam találkozni. Amivel bántó ellentétben áll a kommentek számából kiolvasható csekély érdeklődés.
„Ember létünkre, keresztény létünkre nem lehetünk közömbösek!” „Szerintem az Úr azt mondja: legyünk bátrak!” Idézetek Richard Attenborough Gandhi c. filmjéből - 1982   A Magyar Katolikus Egyház a magyar társadalom egyik nagy és fontos szervező ereje. Nagyjából 1.3…..
helipokter 2012.09.03 16:38:27
@protézisesh:
Ezt úgy szokás, hogy a hitéleti költségeket maguk fedezik (mert az magánügy), az ellátott közfeladatok költségeit pedig (az eredmény alapján) meg kell nekik téríteni.

Egyébként Erdő Péter szívszorítóan átlagos képességű fazon - mindig is az volt. Túl sok már csak ezért sem várható tőle.

A néppel szemben elkövethető legnagyobb bűn a butítás. Ezért hányok Orbántól, és ez a fő bajom a katolikus egyházzal is. Ami viszont annyit jelent, hogy az egyházak+vallás társadalmi hatásának mérlegébe ennek a tételnek is szerepelnie kellene. Szoktak az egyházaknak bizonyos nem forintosítható pozitív hatást tulajdonítani, de ez a negatív tétel mintha kimaradna, és nem szerepelne a köztudatban.

Túlságosan megengedő az egyházakkal a közfelfogás. Senkinek soha eszébe nem jut megkérdőjelezni: Hol van az előírva, hogy egy embercsoportnak joga van a közös környezetünket a keresztre feszítés keserves kínhalálát ábrázoló szoborral telepakolni? Mi ez, ha nem lelki terror + vizuális környezetszennyezés?!
ProgBlog Blóðøx 2012.09.01 11:36:11
„A kemény viaskodás végén az elrabolt lány László bárdjával elvágta a kun inát és végzett ellenfelével.” Részlet Szent László legendájából – XII. század   A cím nem valami krikszkrasz, hanem egy norvég viking király becsületes neve. Blóðøx ónorvégul annyit…..
helipokter 2012.09.02 11:37:09
@laci0011: A kérdés tehát annyi, hogy a magyar kormány hülyék gyülekezete, avagy gazembereké.

Mellesleg: a gazemberség bizonyos szint felett (alatt) nem képzelhető el hülyeség nélkül. A fijúkban pl. fel sem merült, hogy egy hatalmat tisztességes kormányzással is meg lehetne tartani. Talán még könnyebben is. Az egysíkú gondolkodás pedig hülyeségre vall.

@Blóðøx:
Tetszett... De mi a válasz a végső kérdésedre? Mit kellene tennünk, hogy ne így legyen?
Aki korpa közé keveredik, ...stb. Hát én most azt érzem ebben a Fidesz-többségű országban, hogy esznek a disznók.
ProgBlog Lipót császár hibája 2012.08.19 18:42:18
„Hogyha pedig mi, vagy az utánunk következendő királyok közül valaki ezen mi szerzésünknek ellene járna valaha, ez a levél adjon szabad hatalmat mind a püspököknek, mind más jobbágyuraknak és országunkbeli nemeseknek mindnyájan és egyen-egyen, jelenvalóknak és…..
helipokter 2012.08.20 18:31:27
@Sir Galahad:
A stílusodon még finomítanék.
De abba egyetértünk, hogy a nyamvadt kis utalás (a történeti alkotmányra) nem ok arra, hogy az ember "Viktor, elkúrtátok" örömrivalgásban törjön ki. Annál sokkal lényegesebb részek is kevesek lennének (viktor-elbalta esetén) az ellenzék üdvösségéhez. 3 nap kérdése, hogy a Nemzet Gőzhengere az esetleges prücköket eltakarítsa a saját útjából.
ProgBlog For Fidesz-people only! 2012.08.02 15:35:05
„Rabok legyünk vagy szabadok?Ez a kérdés, válasszatok! –A magyarok istenéreEsküszünk,Esküszünk, hogy rabok továbbNem leszünk!” Petőfi Sándor: Nemzeti dal – 1848. március 13.   A Fidesz-kommunikáció az nyomja, hogy az új erősen korlátozó választási regisztrációs…..
helipokter 2012.08.04 22:30:20
@Đđ:

„Trianon, Horthy, vallás: Megint a látszatok után mész! Ezek csak azt a másfél-kétmillió embert vonzzák,... „
Bocsi, de én ennyi embert nem neveznék látszatnak.

„Orbán pedig egyáltalán nem „hatalompolitikai zseni”, csak egyrészt elvégzi a napi melót és nem csak lezserkedik, másrészt fegyelmet tart a saját szervezetében, harmadrészt pedig tudja, hogy a támogatóinak lelki igénye van arra, amit nyom nekik.”

A fegyelem, és a lelki igény és mindenki tőle függ. Ezt senki nem csinálja nála hatékonyabban. Ha elvégezné valóban a napi melót, akkor meg nem itt tartanánk. Én persze nem a hatalombetonozást értem napi meló alatt.

LezárhatJUK Debreczeni éltetését, ha a szapulását is lezárJUK.
helipokter 2012.08.04 22:38:48
@Đđ:
Megértem, hogy megfelelő vezető iránt kiáltasz. De nem látom sehol. Meg tudod mutatni?
Meg tudod azt mutatni, hogy a jószándékú-de-alkalmatlanok sárba tiprása az alkalmasnak a születését elő fogja mozdítani?
helipokter 2012.08.05 22:21:13
@Husz_János_Puszita:
Vannak megfontolandó érveid. De nem a fideszidiótákra kell, hogy hasson, hanem a többiekre. Nem várok én a hívőktől humorérzéket. A körberöhögés a lényeg. Szerintem a nonstop megszégyenülés kell, hogy hasson. Bár elfogadom az ellenvetéseidet, tényleg nem csodaszer.

Ha egyetértünk abban, hogy a népnek nevelésre van szüksége, akkor hatékony módszert is kell hozzá választanunk. Én ebben szánnék a humornak szerepet. Száraz érveléssel nem sokra lehet menni. De nyitott vagyok egyéb javaslatokra...
Sajnálom: ez egy rettenetesen hosszú és unalmas poszt lesz, de szükség van rá. Közhelyszámba megy, hogy a mostani kormánynak nem erőssége a társadalmi egyeztetés. Még zavaróbb azonban, hogy a döntéshozatali folyamatokban összekeverednek egymással célok, eszközök, lehetőségek.…..
Általános nézet, hogy az Orbánnal szemben álló ellenzék harmatgyenge. Nincs ezen mit szépíteni, tényleg az. De a gyengeség mértékével akkor szembesülsz igazán, mikor egyik másik beül a tévébe, és elkezdi mondani mi minden fordul meg az ő kis buksijában. Te meg csak nézed…..
helipokter 2012.08.02 12:42:50
@dr. mesterseges szinezek:

Persze, nem tudod előre, hogy mások hogyan szavaznak. De tedd a szívedre a kezedet! Az a nép, amelyik végignézte 1998-2002-t, azután a ciriburit, amit Orbán művelt a veszítés kapcsán, azután a 8 év alatti borzadályt, az a nép nem idióta, ha egyáltalán kormányközelbe engedi ezeket? Legyenek akármilyenek rosszak a szocik. Éppen azt kell megtanulni a népnek, hogy értékelje a impotens piti tolvajokat a hatalom megragadására és magtartására létrejött profi bűnszövetkezettel szemben.
Egyébként Bajnai elég jó volt. Ha folyathatja, csak kicsit fájt volna nekem, hogy a maszop kikerül egy megérdemelt pofont. Kevésbé fájt volna, mint amennyire most szenvedek.
Nem tudom kik loptak többet, a szocik, vagy a fijúk. De két határozott különbséget látok, és a népnek is látni a kellene:
1) Ha az egyiket lopáson kapják, szégyenkezik, a másiknak pedig még neki áll feljebb.
2) Az egyik a hatalmát a nép hülyeségére építi és fokozni igyexik azt, a másiknak pedig vannak gátlásai ezen a téren.
helipokter 2012.08.02 13:15:43
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Demagógia.
Köszi, átfutottam. Nem kap a WIKI-ben kellő hangsúlyt, amit én Orbán gyakorlatában igen fontosnak tartok.
Egyrészt az érzelmi megkötés. Egyszerű logikai bukfencekkel nem lehet annyi kárt okozni, mintha érzelmileg érdekeltté is tesszük az áldozatot, hogy AKARJON hinni.
A másik lényeges mozzanat, hogy kihasználjuk (és fokozni igyekszünk-e) a hallgatóság alantas érzelmeit ahelyett, hogy azokra csillapítólag hatnánk.
helipokter 2012.08.02 13:46:14
@Fabius:
DK-link: "nem úgy keletkeznek, hogy a pártfüggetlen civil ember fölmegy a dk honlapjára, és kirakja mert tetszik."

Megkérdezhetem, hogy akkor viszont hogyan?
Ez a poszt a kormány által a minap bejelentett Hadik-tervvel (http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/28/a_hadiiparban_szannak_szerepet_a_rabanak/) fog foglalkozni; annak eszmei okaival és a megvalósíthatóság esélyeivel. De a terv előtt szóljunk a névadóról is, mert Hadik András…..
Eidgenossenschaft:1.) szövetség, államszövetség.2.) olyan szövetség vagy szövetkezés, ahol a tagok eskü alatt állnak. Mióta a rendszerváltó pártok kormányozzák Magyarországot, időről időre, minden egyes kormányunk alatt felbukkant a kérdés a politikai erők mögött…..
helipokter 2012.02.24 10:02:29
@piefke:
Több mindenben egyetértünk. De én nem gondolnám, hogy Oszkót egy kalap alá kellene venni a Matolcsival, mert mindketten ebben az országban élnek.
A politikus legfőbb tette a beszéd. Azzal hat, amit mond. Ezt figyelve én óriási különbséget látok pl. Bajnai+Oszkó és Orbán+Matolcsi között.
Én nagyon szigorúan ítélem meg(el) az intellektuális környezetszennyezést. Hogy 89-ben nem indultunk felfelé, mint a rakéta, az nem azon múlt, hogy nem volt itt elég tőke. Volt tőke a világban elegendő, és ha úgy látta volna az a tőke, hogy érdemes idejönni, mert itt értelmes, képezett, törekvő nép lakik, hát jött volna örömest. Annyi, hogy bele is fulladunk. A kilábalásunk legfőbb akadálya tehát az, ami a nép fejében van ill. nincs. Ezért számomra a politikus megítélése azon múlik, hogy miket mond. Hogy oszlatni akarja-e a nép fejében lévő gazdasági-nacionalista-stb sötétséget, avagy még rá is erősít.

Mellesleg úgy vélem, hogy a mágnásmiskák Általad leírt (meglehetősen rusnya) érdekeinek sem felelt meg Orbánnak néhány intézkedése. Kevesebb több lett volna. Kérdés, persze, hogy aki a kontraszelekcióban érdekelt, az mennyire képes megítélni a saját érdekeit. De ennyire azért nem lehetnek hülyék a mi mágnásmiskáink sem, hogy Orbán minden eddigi húzását örömmel vegyék / hasznosnak tartsák.

"de attól, hogy írogatunk, semmi sem változik meg."
Akkor meg minek írogattok? Nyilván mert kikívánkozik Belőletek. Meg is értem. De tudom, hogy ez a sok apró tett lassan, fokozatosan megváltoztatja a közvékeledést. Ez is része a felvilágosodási folyamatnak, amely részt nem lehet kispórolni. Az nem létező verzió, hogy a nép agya kitisztult, miközben nem voltak efféle blogok a színpadon.
ProgBlog Jogalap és alapjogok 2012.02.20 19:54:00
„A kormány az országért van, tehát fölötte a nemzet mindenkor intézkedhetik.”Táncsics Mihály – 1848 „…Sokkal kisebb teher hárulna az Országgyűlésre, és sokkal alaposabban meg lehetne vitatni egy-egy törvényjavaslatot, ha nem tartanának igényt…..
helipokter 2012.02.22 19:14:48
@Anti Anyag:
Nem az a probléma gyökere, hogy bénák-szerencsétlenek az ellenzéki pártok.
A fő baj az, hogy az ország tele van hülyével. Ha ez másként lenne, akkor Orbán nem nyer 2010-ben, bármennyire tenyérbemászóak is voltak előtte a szocik.

Hogy a népszerűségi mutatók ma ilyenek, az az ország legnagyobb szégyene az utóbbi 20 évben. A politikusok kifejezik/megjelenítik azt, ami az emberekben van - politikai vonatkozásban. Jelen esetben a sötétséget.

Néha a politikusok a puszta "megjelenítésen" túl többet is tesznek.
Egy államférfi pl. -vállalva a konfliktust- hajlandó beleverni a népe orrát a saját szarába - okítási céllal.
Egy populista viszont minden erejével fokozni igyekszik a sötétséget, az intellektuális szarkupacot, mert azon alapszik a hatalma. És nem törődik vele, hogy az árát évtizedekig nyögni fogjuk.
ProgBlog Kegy 2012.02.11 14:09:00
"Egyetlen szavával sem értek egyet, de az utolsó leheletemig harcolni fogok azért, hogy véleményét szabadon elmondhassa."Voltaire „- Nem tudod-é hogy hatalmam van arra, hogy megfeszítselek, és hatalmam van arra, hogy szabadon bocsássalak?Felele Jézus: - Semmi…..
helipokter 2012.02.17 19:30:23
@aeidennis:
Élvezettel olvasom a vitát.
De az ilyen szövegeket már nem, hogy
"Persze tudom, tudom, EHHEZ semmi közötök."
Mikor mondta Đđ, hogy közösséget vállal az akkori disznóságok elkövetőivel?!
Ez ronda összemosás, csodálkozom, hogy
Đđ nem kérte ki magának.

Mellesleg: Nem csak ott szorul vissza a vallás, ahogy a komenyisták uralkodtak.

Én egyébként nem csak a hegemón törekvések tekintetében vonnék párhuzamot a katolikusok és Orbán között, hanem a módszerek vonatkozásában is. >>> néphülyítés
helipokter 2012.02.18 11:44:23
@aeidennis:
Az Általad említett atrocitás (hívők zrikálása) inkább a diktatúrának volt a terméke, mint a progressziónak. Ezért is éreztem igazságtalannak a szúrást.

Az ember tragédiája jut az eszembe. Folyamatos útkeresés tiszta szívvel. És melyik Ádám ne fortyanna fel, ha egy korábbi Ádám tévedését rajta kérik számon?

Bizonyára sok baj eredt már a progresszióból, de anélkül mégiscsak rosszabb lenne nekünk. Nem azért mert a barlangiak boldogtalanabbak lettek volna. Hanem mert "az élet célja e küzdés maga".

(Ha már választani kell, nekem éppen Orbán tűnik csúszós-angol kaméleonnak.)

[Az "én kikérném magamnak"-ot módosítom.
Đđ sokkal jobban megfelelt, mint én tettem volna. Kulturáltan, előremutatóan. Gratula.]
Varánusz 2012: a mutyiadók kora 2011.09.28 05:43:00
Megtárgyalta a jövő évi költségvetést a kormánykoalíció, mondja az MTI. Csupa vidámság minden, nagyon boldogok, hisz tovább folytatódik az egykulcsos kétkulcsosra egyszerűsítése, 200 ezer naplopónak mondják: Start! - irány a munka világa! Amúgy a kormány kompenzál…..