Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lou.t

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Lou.t 2011.09.21 00:36:39
@KürtiT (Tromb74): Nagyon nagy részben egyetértek veled. Egy megjegyzés a járulékokkal kapcsolatban: bár minden bizonnyal van tudományos makroökonómiai indokolása annak, hogy a járulékcsökkentés minden esetben többletmunkahelyekhez vezet, gyakorló vállalatvezetőként ennek a mikroökonómiai alapjait nem lelem. Soha senkit nem vettem fel, mert a lecsökkent járulékktg keretet biztosított rá, min ahogy nem is rúgtam ki senkit, ha az ellenkezője történt (vagy fog történni épp januártól). A munkaerő felvétel ugyanis eszköz, nem pedig cél egy vállalatnál.
Nyilván, ha a velünk versenyben lévő országokhoz képest magasabbak a munkáltatás költségei ez vezethez ahhoz, hogy üzletek kerülnek át hozzájuk és nálunk munkahelyek szűnnek meg. Pillanatnyilag ez nálunk nem kérdés. Pl. a cseheknek és a lengyeleknek is magasabbak a kölségei.
Lou.t 2011.09.21 00:43:06
@Professor Pizka: Annak csak örüljünk, ha a német gazdaság felfele megy, mert mi főleg oda exportálunk.
A maquiladorák még Mexikóban sem olyanok ám, mint JLo filmjében, a magyar termelőcégekől nem is beszélve.
Láttál már ilyet belülről? Nem olyan szar helyek azok, ha igen akkor most Pécs népe miért nem ünnepel?
Egyébként, bár morbid a feltételezés az árfolyamról, mikor Kósa vagy Szijártó urak megjelennek a képernyőn, mégiscsak felmerül az ember gyanuja...:-)