Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.Betyár

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anikó érkezik szép ruhában, spanyolos style-ban és pukedlizve. Mosolyából ítélve jól érzi magát a bőrében, majd azt mondja ez egy nagyon különleges este. It means that, egyrészt végignézhetjük az utolsó párbajt, másrészt egy olyan gázgéza sorversenyt is kapunk az arcunkba, amiben hagymaevéssel…..
B.Betyár 2016.12.10 21:48:10
B.Betyár 2016.12.10 21:58:56
@Mók_Ica: Jaa, h. ez az olcsósított teszkós verzió, még akadozó, és cenzúrázott, 320x240-es onlány sem járt a széria mellé.
:(((((((((
SZOMI VAGYOK!!!!!

Írtam egy oldal hosszú agymenést, nemtom mikor postoljam. Vagy mindig úgyis gyorsan elsikkad a kommentözönben és tökmindegy :D?
Illetve most a nagy izgalmak között úgysem olvas senki hosszút.
B.Betyár 2016.12.10 22:08:16
Akkor paste-elem, de megyek is aludni, mert holnap korán kell kelnem.
Aki a rövidet szereti, annak két szóban: HAJRÁ VIVI :DD!!!!!

HOSSZÚ AGYMENÉS ON!!!!
Sajnos nem láttam sokat a szériából, csak kb. 10-15 részt, ill. párat itt elolvastam, így egyáltalán nem alakíthatok magabiztos véleményt.
DE!

Amit láttam abból EGYÉRTELMŰ, h VIVI-nek kell nyernie!!!
Ő lehet ennek az évadnak az Auréliója.
Hiányzik persze belőle a nő- (az ő oldaláról férfi-) gyűlölet, hiányzik belőle a felsőbbrendűség-tudat, illetve a bárkin átgázolás szokása, megvan viszont benne az abszolút őrület, az örökmozgás, az életöröm, és AU-hoz képest van még benne naivitás is, játékosság, jószívűség, egyszerűség. Ergo végre valaki igazán megérdemelné a főnyereményt!
Ráadásként sokszor még konkrétan ész is csillan benne, nem teljesen ösztönlény, van némi (talán sokkal több is, mint gondolnánk!) ébersége, tudatossága azzal kapcsolatban, hogy mi kell a show-ba.

Piszok sok munka van abban, hogy folytatólagosan nyomni tudja az állatságot!!!
Nála szívesebben senkinek nem adnám oda az eddigi összes szériából a fődíjat. Ok, Attila ugyanígy megérdemelte.
Bár Aurélió volt pl. a saját szériájának legnagyobb fazonja, ennek ellenére hányinger volt a győzelme.

Kárszeg 1xű fazon, nincs vele bajom, de sokkal kevesebb itt, mint Vivi.
Soma egyszerű kisgyerek, nincs vele bajom (HACSAK AZ NEM, h felcsinált vmi szerencsétlen kislányt, annak meg gyorsba el kellett vetetnie a gyereket a beköltözés előtt). Van egy olyan sejtésem viszont, hogy az életben egy mocskos kis geci, itt csak játssza a jókisfiút. Ettől függetlenül ő is sokkal kevesebb itt, mint Vivi.

Az egész életben EGYETLEN FŐ SZABÁLY van csak, és ez a NEM ÁRTÁS! A két úriember sejtésem szerint több embernek fog még ártani, mint Vivi!
Gináról kb. semmit nem láttam (minimálisat), de látatlanban is tudom, h Vivi többet letett az asztalra.
Nagyon örülök, h Dávid kiesett, menjen az értelmiségi vezető munkakörébe, és éljen boldogan.

Persze érdemes azt tudni, hogy nevetséges lenne bárkiről is ítélkező véleményt alkotni, hiszen nincs szabad akarat, nincs ágencia, csak az ágencia illúziója van, a tudatosságunk nem más, mint önreflexiós képesség, éberség. Nem a szabad választás képessége. Egyetlen dolgot sem magunk alakítunk az életünkben. Milliónyi befolyásolhatatlan tényező eredője alakítja minden pillanatunkat.
Amikor párt, barátot "választunk", akkor is csak SORSOKAT választunk. Ebben pedig van valami MÉLYEN EMBERIETLEN. Nem a létezéséért szeretünk valakit, hanem a véletlenszerűen kialakult személyiségéért, külsejéért, körülményeiért, ill. legfőbbképpen azért, hogy mit tud adni nekünk, mennyire tudja az űrt betölteni bennünk, milyen emberi, anyagi előnyöket élvezhetünk vele, stb. Keserű része ez a valóságunknak, senki még csak bele sem mer gondolni ebbe, könnyebb ezt a szőnyeg alá söpörni. A nem valami hiányból kiinduló, ill. nem ítélkezéseken és skatulyázásokon alapuló teljesen önzetlen szeretet még idealista gondolatként is nevetségesen hangzik.
UGYE???

Mindezeket is szem előtt tartva, miközben Vivit látom és hallgatom, bennem egyértelmű kép alakul ki, h. neki kell nyernie. A vele kapcsolatos negatív értelmezések egyszerűen leolvadnak bennem, sokadlagossá válnak. Esendő, emberi, életteli. NYERJEN Ő! Utána persze nem ártana neki nagyon sok segítség, hogy ne vesszen el!

Még soha nem nyert nő. Viszont a nőkben sejtésem szerint semmi szolidaritás sincs, ha végre van egy érdemes jelölt, csakazért sem szavaznak rá, inkább nyomják majd Somácskára, mert TETSZIK NEKIK AZ ARCA.
Na, ennyit erről.
HOSSZÚ AGYMENÉS OFF.
Az utolsó adás egy nagy szeressük egymást gyerekek volt, mindenki mosolygott és sírt, főleg örömkönnyeket persze, és ha jobban megnézzük, csak Fanni volt gyökér, de hát tőle nem vártunk mást, ugye. Robin nyert, mert a Dennist utálók tábora inkább rá adta le a voksát. Hogy…..
B.Betyár 2015.03.02 20:01:05
Azért az hatalmas lett volna, ha Zsu narrálhatta volna a saját magához kapcsolódó történéseket, és kíméletlen pontossággal elmesélte volna a valóságot. Érdekes, az első felvonás tökéletesen fedte a valóságot (lásd ezt a dumát: Dani, az ÉLŐ VÁGYCSÖKKENTŐ :DDDD), aztán átment szürreálisba, hiszen még a bemutatott videóhoz képest is tele volt hazugsággal Dini alámondott szövege. Nagyon örülök neki, hogy sikerült megírnom pár napja a kisregényemet, amely főként arról szólt, hogy "miért rossz ember Dini". Azt hiszem sikerült zseniálisan végigvezetnem a dolgot :)! Az egész vv történelem leguszítóbb, legromlottabb karaktere volt, hozzá foghatót még soha nem láttam, adja az Isten, h soha ne jöjjön semelyikünkkel szembe. Jól látható, hogy az ő életében ennyi van csupán, örökre így marad. Biztos követitek majd sokan, de ne higgyetek majd a vigyorgó interjúinak. A kipávásított agyonvakolt feje mögött még mindig csak ő lesz, a rút kiskacsa, az önző, egoista, törtető elvtelenség. Egyébként bárki is alkalmazza bármilyen feladatra, annál a cégnél én egy ft-ot nem költenék el.
Durva, hogy a csatorna aszisztált neki és mártírt csinált belőle, ez a megvezetett rajongóinak nagyon is tetszik gondolom. Ezzel sajnos egy erősítő visszacsatolási kört hoztak létre, és rögzítették az örökkévalóságban az egész gyalázkodást és hazugságáradatot, pedig FEL IS OLDHATTÁK VOLNA! Így Zsu ezt soha nem fogja tudni elengedni, megbocsátani, hiszen nemhogy nem fordulnak felé mély megbánással, hanem tovább fokozzák a fokozhatatlant. Ha az egységsugarú visszanézi a következő 10 évben a széria összefoglalóját, akkor levonja a téves következtetéseket.

Mivel 32-en rákattintottak a frankó kis hanganyagomra, így most felteszem a 3. részét is, amely tényleg tartalmazza az univerzum titkának megfejtését is!!! Mostmár felfedhetem, h az előadó nem valami random 100 éves vak bölcs, hanem Eckhart Tolle :).
app.box.com/s/huo6cz7lai5fo4qwapawom0uz9wgbcd1
B.Betyár 2015.03.03 20:08:01
@mobilos perpetuum: "épp a Lacihoz való kapcsolatnál láttam rajta valamit abból a kislányos bájból, ami később szimpatikussá tehette volna őt." Dettó.
De ez már történelem :).
@Avanivi: két év felfüggesztett :D? Erről az infócskáról le is maradtam. Már látom magam előtt, ahogy Dinkát viszik majd a kórházba, Lackót meg a sittre. Ezek a lapok le vannak már osztva. Pláne ez a közeg, amibe most úgy vágynak, csak arra jó, hogy konzerválja őket, fejlődni nem fognak, inkább csak vissza.

Na akkor én most teszem le a lantot. Úgy érzem, mintha teljesen meg lenne mérgezve az agyam. Láttam én már VVt, de most mintha agyrákot kaptam volna. Pedig több, mint 3 hetet nem néztem belőle. Ez a sok mocskolódás, ordítás ordenáré módon rombolja az elmét. Belegondolva, ez volt a leghányingerkeltőbb széria.
A még mindig szolgálatot teljesítőknek további kitartást :))!
B.Betyár 2015.03.03 20:52:28
@traccsparty: ennél jobb tervvel nem is rendelkezhetnél! ÉH-t semmiképpen se! Ha még azt is megígéred, hogy 8 hónapig a tv-t sem kapcsolod be célzott filmnézésen kívül, akkor maximális elismerésem :)! Ajánlott minden gagyi csatorna saját készítésű szennyműsorainak (táncos, éneklős, versenyzős, barátkokköztös) semmibe vétele, minden szennymagazin teljes figyelmen kívül hagyása, a hirdetőtáblák feletti tökéletes átsiklás, reklámújságok azonnali kukázása, stb.
De minek soroljam, evidens :). Mindenesetre az 1. lépés nagyon jó.
Az a vicces, hogy ilyen lassú komment folyamnál még használható is lenne ez a felület, de napi 700-1500 kommentnél esélytelen.
Tessék, itt a poszt, amit várt a kommentelőhad, itt lehet kibeszélni a hamarosan kezdődő döntő eseményeit, drukkolni valamelyik agyhalottnak és keseregni azon, hogy VV Attila két mondata többet ért, mint ez az egész évad, de hát ha egyszer így volt, akkor mit lehet tenni. UPDATE:…..
B.Betyár 2015.03.01 21:23:00
@dzsézön tetem: igen, de annak a pörgetőnek nem volt két lenullázó ügye, mint most kicsidennisnek.

Danikát úgy látom még nem verték szájba azóta??? :D Mit is mondott rá Fannika a mesében, VÁGYNULLÁZÓ :DDDD?
Dinka 5 ezerért felmondta még ezt a hazug gyalázómonológot, sokat elmond róla, hogy elvállalta ezt így ;)!

Én imádom Fannika hangját :D!!!

Már két hónapja jósoltam, hogy 50,001% lesz a végjátékban, így nem számít a 3 havi teljesítmény, csak a feldobott pénzérme. Teljesen szánalmas ;))!!!
Éppen ezért szerencsére abszolút nem izgat most a végkifejlet, nyilván Dennis nyer de nem baj, megtettük amit lehetett.
B.Betyár 2015.03.01 22:41:38
@Spitzbauer: +1 :). Annyi kitétellel pl. h. Dennis olyan fajta proli, aki sokat tud ártani többeknek is.
Dóri egyébként a titkos második nyertesünk!!! Neki ennyi volt az össz célja, ezzel ugyanis drágábban tudja majd árulni a puncit.
Gyásznap volt a vellában, amikor az ex-villalakók kiköltöztek, és nemcsak a szívfacsaró Robinett románc miatt, hanem azért is, mert mostantól újra az unalom posványába fullad a villalét. Jó hír, hogy már csak 2 napot kell kihúzni. Az előző esti bulika utózöngéivel nyitunk,…..
Laci szemet vetett Attila nadrágjára, amelyet egy kockázatos akció során igyekszik lenyúlni, miközben néhányan őszi legyeket megszégyenítve kókadoznak a kanapén. Először párnapajzzsal felvértezve ront rá a zuhanyrózsával támadó, gatyáját „spártai harcosként”…..
B.Betyár 2015.02.27 19:16:23
@vastyúk is ..: Először is tényleg köszi a közvetítést! Kicsit folytatván az utolsó éjszakai gondolatot (fúú, 8000 karakter, el ne kezdje vki, h hosszúúúú :D):
Azért azzal az állítással vitatkoznék, hogy nincsenek rossz emberek. Szép gondolat, de ezt mindenképpen érdemes részletesebben megvizsgálni.
Nem véletlenül potyogtak ki a HALÁLBRIGÁD, v. más néven KIVÉGZŐOSZTAG tagjai szép sorban(Hazugság Bt-ként is emlegették itt őket).

Legtöbbször köszönő viszonyban sincs egymással amit gondolunk, szeretnénk, mondunk, vagy amit cselekszünk, ill. ami a tudatalattinkban működik. Mi alapján "ítélsz meg" végül egy embert? Az alapján, amit szándékozott tenni (ezt ugyan honnan tudhatnánk), az alapján amit mondott (lehet, h pl. csak manipulálni akart), az alapján amit cselekedett (ami lehet, hogy bénaságában csak rosszul sült el, stb.), vagy az alapján ami a tudatalattijában dolgozik és ezáltal az igazi zsigeri motivációs motorja? A tudatalattiban benne van az összes gyarlóság, illetve az összes pozitív, hatékony tulajdonság.
Még jobb kérdés: ítéljünk meg mindenkit a benne rejlő lehetőségek alapján?? Mindenkiben benne rejlik szinte minden jó! A negatív dolgok csak felrakódások.

Fannikának volt egy értelmes félmondata, ami szerint minden ember gonosznak születik (valakivel beszélgetett erről kint, aki nála okosabb :). Mármint érdemes gondolkodni rajta. Szerintem ez egyértelműen fordítva van.
Mindenki "jónak" születik, egy kisbabának az egyetlen életcélja, hogy mosolyra bírja a szüleit, hogy boldoggá tegye őket. Amint viszont elkezd felépülni az ego, ill. megjelenik a birtoklás fogalma, megjelenik a félelem, a különállóság érzése, ill. elkezdi formálni a társadalom, akkor szépen mindenki megtelik az összes létező gyarló emberi érzéssel, gondolattal. Ezeket a folyamatokat pedig lehetetlen irányítani. Ezért írtam pár napja, hogy mindenki a sorsa végterméke, illetve figyelembe kell venni azt is, hogy attól függetlenül, hogy az ember mindenre cédulákat ragasztgat, attól még a dolgok soha sem rosszak, vagy jók, leginkább csak szükségszerűek, és olyanok, amilyenek. Így ebből a szempontból teljesen helytálló, hogy nincsenek rossz emberek, hiszen nincs irányításunk alatt sorsunk, cselekvésünk, ill. értelmetlen a felcímkézés is.

DE :D!!! A valóság szempontjából az számít leginkább, hogy milyen cselekvések történnek meg végül, amelyek további hatásokat hoznak létre (a többi szempont kisebb súllyal, hiszen nem materializálódtak, minden velük kapcsolatos dolog csak találgatás).
Egy szép giffel is megspékelve: kepfeltoltes.hu/150227/katie-holmes-the-giver-movie-cast-meryl-streep-jeff-bridges_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Ha valamivel kapcsolatban bizonytalanok vagyunk, van egy egyszerű, hasznos módszer, ami segíthet: vizsgáljuk meg a szélsőségeket!

Ezért nagyon jó az Edina-Hitler párhuzam :D. Az előbbiek mentén abszolút egyet értek, Hitler egyáltalán nem volt rossz ember. Korának, társadalmának terméke. DE: mégiscsak megöletett pár millió embert :D. Így végül a "rossz ember" címke jól írja körbe őt.
Dinka sem rossz ember, de társával mégiscsak kikészített a pszichoterror, a hazugság, ill. egyéb elvtelen módszerek segítségével egy másik embert. Ami emellett még súlyosabb, 1 millió néző szeme láttára tette ezt, így felfoghatatlan mennyiségű sokszorosan továbbgyűrűző mellékhatása van ennek (ezek pontos kifejtéséről lehetne írni több oldalt). A "romlott ember" címke azért kifejezőb, mert szemlélteti, hogy önhibáján kívül alakult olyanná, amilyenné. Így csak sorsokat "ítélünk meg". Nyelvi eszközeink végtelenül kezdetlegesek, de egy ilyesmi címkével nagyjából ki lehet fejezni a rá jellemző tartalmat. Persze emellett még lehet rá aggatni sok pozitív jelzőt is, van sok értéke is, csak sajnos a negatív oldal nagyon sokat nyom a latban. Ha pl. Hitlernek voltak cuki tulajdonságai, mondjuk majd elolvadt a gyerekektől (nem úgy :D), vagy imádott romantikázni, attól még pusztításai nem váltak meg nem történtté.

Azon is lehet mélázni, hogy Dinka jogosan (mivaaaaan?) vitte véghez a pszichokampányát? Volt rá megfelelő oka? Természetesen erre soha senkinek nem lehetett volna "megfelelő" oka.
Ha megértjük az okait, akkor rögtön emberibbnek tűnhet esetleg a szemünk előtt? Persze, ezen alapszik a keresztény megbocsátás: "bocsássatok meg nékik, hiszen nem tudják mit cselekszenek!" :). Az igazi okok az addigi életében keresendőek: szegénységében, rútságában, féltékenységében, irigységében, gázoló lényében. A legvégsőkig visszavezetett ok az ősrobbanás :D. De mindezek ellenére sajnos tettei kitörölhetetlenek maradnak a tér-idő kontinuumból. Lehet persze kicsinyíteni tettei súlyát az "egy picit túltolta" okossággal, de ez igen erős tévút. Ha egyébként még azt is figyelembe vesszük, hogy egy koholt baromságot lovagolt meg, tehát a kiindulópontja is valótlanságokon alapult, akkor nagy szarban lesz majd a végső elszámoláskor :D! Pont a lényében található hatékonytalan és másokra is veszélyes elemek azok, amik miatt a cuki-muki máz szart sem ér.
B.Betyár 2015.02.27 19:18:10
Folytatás:
Megtudtuk, hogy Laci azért Tündérfalvizta a párbaj végén Fáncsit, mert már nagyon feszült volt, sokat kapott előtte és kijött belőle. Ja, meg most nagyon sajnálja. Persze, hogy volt oka. Ebben a determinisztikus világban MINDENNEK megvan az oka! Rögtön emberibbnek tűnik (ha nem értenénk, sokkal bántóbbnak értékelnénk bármilyen negatív tettét), de ettől még megtette, azt pedig, h sajnálja-e, sosem fogjuk megtudni, ez csak egy állítás. Persze önhibáján kívül volt akkor paraszt, és a felindultságban elkövetett dolgokat még a jog is enyhítve veszi figyelembe :). De ott van pl., hogy a párbaj alatt kb 10x emlegette fel a piálást Fáncsinak (ami ugye végtelenül galád, övön aluli módszer). Közben teljesen higgadt volt, és tudatos. Azt persze nem sajnálja. Pedig azt kellene sokkal jobban. Még Dóri figyelmeztette is, hogy ne jöjjön ezzel. Mégis erőltette. Nincs nagy különbség a felindult/nem felindult állapot között, az utóbbiban bár jobban irányításunk alatt vannak tetteink, még így is tudatalattink, egónk, zsigeri huzalozottságunk, szokásaink fogják kimondani a végső szót. Amikor Laci "tudatos" volt, az szintén csak egy nagyon felszínes tudatosság volt.
Vizsgáljuk még részletesebben: az egész egy nagy kölcsönhatási rendszer! Teréz anyával szemben biztosan nem használta volna Lackó ezt a módszert. Fáncsi groteszk, irritáló, szétesett lénye ezt hozta ki belőle. (Persze volt honnan kihozni :D!!). Szóval elképesztően bonyolult, de számomra mindent egybevetve Laci nem mutatta a játékban egy igazán romlott ember arcát. Így gondolkodtam volna el picit a rá való szavazáson a fináléban.
Persze ők még mindig csak teljesen átlagos emberkék, az átlag járókelő éppen ennyi gyarlósággal van megtelve, de most nem ők vannak rivaldafényben.

Én egyébként borzasztóan szomorúnak tartom, hogy a világ nagyjából leszarja a tettek mögötti számtalan okot, de ez ma a valóság. Ha pl. Fáncsihoz hasonló vagdalkozó emberke vagy, esetleg éppen nem vagy humoros, neadjisten nem vagy nyitott, meleg személyiség, senkit nem fog érdekelni az, hogy ez éppen hányattatott sorsodnak köszönhető, nem fog senkiben szimpátia ébredni irántad csak azért, mert logikailag szépen levezethető a dolog, ill. megtalálsz minden ehhez vezető okot.
Idáig X mennyiségű fiú közeledett volna Fáncsihoz értelmes szándékkal, mostmár ennek csak a huszada fog. Az utcán elfordulnak tőle. Pedig ő is ember, ugyanannyi szenvedésen ment keresztül, ugyanolyan teljes és odaadó szeretetet érdemelne. Pláne, hogy az önzetlen szeretet hatása alatt tudna igazán kioldódni belőle minden szerencsétlenebb tulajdonsága. Végtelen extremitásában nagyon érdekes példa. Mit lehet vele kezdeni?
Mindenesetre teljesen ösztönlény, és annyiból jobb Dinkánál, hogy nem rejti véka alá belső rútságait, így nem csak később robban az arcodba az akna :D.
Dinkának, Fáncsinak nem egyetem kellene, hanem a valóság minél pontosabb feltérképezése (meg tonnányi önzetlen szeretet). Ez segíthetne nekik, hogy lényük toxikus részeit eliminálják magukból. /A valóságról csak haladóknak, angolul egy kis hanganyag első része, a harmadik rész egyébként tartalmazza az univerzum titkának megfejtését is(!), de most csak ezt rakom fel :D:
app.box.com/s/q3xw6gzcvy1su0hknjx3fp399kz88hw7 /
//Utoljára még: kepfeltoltes.hu/150227/Dinka_www.kepfeltoltes.hu_.jpg :D//
Ennyike :D.
Erről van szó, kéremszépen. Amikor már csak a végtelenített csicskag*cizés, meg Komisz kényszeres faroklóbálása töltené ki a műsoridőt, fel kell tuningolni a vellát néhány recyclingolt arccal, és máris jön a szerelmes turbékolás, a taktikázás meg a manipuláció, ahogy az a…..
B.Betyár 2015.02.27 01:34:33
@vastyúk is ..: 1értelmű, hogy az "Ösztön lényed" fog állást foglalni, ez nem vitás. Ez már be van huzalozva, nincs mit tenni :D.
Egyébként nem értem, h miért mondod, hogy nem terheled le a processzort, sztem pörgeted rendesen :).

Na mára kibuktam. Szerencsére már csak pár nap és vége ennek a VV tehernek, legközelebb tv elé csak a VV8 kapcsán fogok kerülni, az tuti.
B.Betyár 2015.02.27 01:50:01
@vastyúk is ..: igen, de a sok Dennis-Laci elemzésedet nem lehet előhúzni a cache-ből, ezek új termékek, ezekben igenis van munka :D. Én erre már tényleg nem tudnám venni a fáradtságot, hogy erről a két emberkéről irkáljak, minden meg lett itt fogalmazva sokszorosan is, kiégtem :D. Egyébként csak titokban írom ide, hogy ha Robin és Laci között kellett volna dönteni a végén (és nem Robin és Dóri között), akkor pár nappal ezelőttig még picit fontolóra vettem volna Lackót, mert őt én sem tartom olyan romlott embernek, mint Dinkát, Fannit, Dennist és Danit, ill. Robin sokkal sótlanabb volt a tujaságával, de Anett megnyeri Robinnak a játékot :D. Illetve szerencsére Laci is tett azért, hogy könnyebb legyen a döntés.
Jó éjt!
Ahogy Lilu a nézőket, úgy én is tengermély tisztelettel köszöntöm az olvasókat. Elfogulatlan reggelre virradtunk. A lakók egészen a szakadékig hajtották a bulibuszt. Lesz itt sírva vigadás, paréj részegség, könnyes búcsúzkodás és véres végrendelkezés. Az utolsó hétre se…..
B.Betyár 2015.02.25 01:54:33
Sumáknak sumák, ez vitathatatlan, és az is igaz, h a legvállalhatóbb a többi közül :). Az ő játékára lehet a leginkább azt mondani, hogy a keretek között nagyon ügyesen kihasználta a lehetőségeket, hogy egy-egy ügyes helyezkedéssel kipöckölgesse az ellenfeleket. Amikor Danit rávette a kendőlevételre, az volt az első igazi megvillanása, azt egy vastag pluszpontként írtam fel a számlájára, remek lépés volt :D! Amikor Dinka kiesésénél is "közrejátszott", és Lacira tette a jelét, az volt a második legjobb húzása, ott végre igazán tökös volt, és ráadásul történelmi helyzetet is hozott létre. A harmadik legjobb húzása a mai duplajel átadás volt, segített puffadtarcú barátnőjének (végtére is némi plátói érzések is fűzték hozzá), a párbajt ezáltal valsz. el is kerüli, ezért még Attila is megdícsérné :D. Szóval ja, lehet kétféleképpen is látni ugyanazt.

Egyébként a Laci által mantrázott okosság, hogy Robin miatt esett ki Dinka, az nagy baromság, mert Dennis úgyis Lacit küldte volna végül Dinka ellen, a duplajelét pedig nem várhatta el senki, h felhasználja.

A sumákság, a lavírozás, pláne a tujulás persze nem szimpi, de egy legitim és elfogadható módszer a játék végigviteléhez, közben nem gázolt át senkin, nem törte szét senkinek az érzéseit, tizedannyira volt trágár, mint a többi, stb. Nekem is nagyon kellett, hogy itt az utolsó egy-két hétben látszódjék belőle vmi humor, v. éppen ez a mai kis lánnyal-ölelkezős érzelmi szál. Éppen egy csipetnyi, azt is szépen, nem állat módjára. Én szívesen adnám oda mostmár neki a díjat.
Az a vicc, hogy ebben az évadban kb. 5 párbajon kell úgy szavazni, hogy valaki ellen voksolok, és nem valakire :D! Ez a széria tényleg csúcstartó mindenben.
B.Betyár 2015.02.25 02:25:11
@vastyúk is ..: szóval a két legfőbb bűne a "barátain" való "átgázolása" akkor a szemedben.
"Értem" :). Nem véletlenül írtam persze idézőjelbe a szavakat.

Amikor Daninak ügyesen odarakta egy éjjeli dekkelés közben, hogy vegye le a kendőt Laciról, azzal éppen csak beleavatkozott a játék mechanikájába, de az pontosan abszolút nem volt kiszámítható, hogy ez miket hoz majd, sőt, abban az esetben konkrétan Danika irháját mentette meg vele, hiszen így eggyel később esett ki, és nem azonnal.

Dinkának odaajándékozhatta volna a dupla jelét, vagy akár önként fel is adhatta volna a játékot :D, de bármilyen ehhez hasonló súlyos dolgot elvárni egy ellenféltől (használja fel a szuperképességét, ami majd később jól jöhet neki???) az nevetséges lenne. Mivel a dupla jelét meg akarta tartani, így Dinka mindenképpen kiment volna, és az mutatja legjobban, hogy mennyire nem voltak igazán mély barátok, hogy végül még jelzés értékkel sem rakott Fannira, hanem tolta tovább a Laci-vonalat, ami számára egy egész játékon keresztül végigvihető dolog volt. Az is mellette szól, hogy valószínűleg inkább Dinkát várta volna vissza, és esetleg Lacival szemben nagyobb esélyűnek tartotta, ezt már nem tudjuk meg, hogy igaz volt-e, mindenesetre leadott egy teljesen hitelesnek tűnő picsogást, ezzel ez a téma teljesen kipipálódott.

Szóval ha más érved nincs, akkor én inkább azt mondanám, hogy neked nem szimpatikus Robin :). Amit abszolút meg is tudok érteni, hiszen a lavírozós tujulás, a kicsit pszichó-nézés önmagában hozhat egy ilyen érzést, bennem is ezt hozta ki kb.
B.Betyár 2015.02.25 11:11:25
@vastyúk is ..: "-írtam is, hogy nem szimpatikus. :D
-Nincsenek jó érveim.
-Egyébként igazad van, nem várható el senkitől, hogy egy ellenfélért
-szóval Edinkának is adhatta volna az én fantázia világomban.
-Egyébként tényleg nincs baj a Robinnal
-És igen, ez a szimpátia, semmi több. :D"
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat :).
@jófej házisárkány: az a lényeg, h egy ráalvás után kitisztult a kép :).
(Egyébként MINDIG 17 évesek maradunk:)!! -> ez most halál komoly)
@traccsparty: némileg szétszórtan és terjengősen írtam, de. MONA VANDERVAAL és LUKACSTONCSI tökéletesen megfogalmazták a Robin-Anett-gate vonatkozó perspektíváit, ha nem lettem volna holt kómás, akkor szó szerint azt írtam volna, mint ők, így az idevágó részeket kéretik tőlük figyelembe venni :D. Utána viszont nagyon szépen sikerült kibontanom pár dolgot, Vastyúkkal is egész jól haladtam :D.
Lássuk be, ahogy közeledünk a játék vége felé, egyre nehezebb dolga van a szerkesztőknek, mert kevés ember, kevesebb hülyeséget beszél. Bár ez se igaz teljesen, mert ebben a szériában nem panaszkodhatunk az ostobaság fájó hiányára. Mindenesetre én ma nem írok regényt,…..
B.Betyár 2015.02.22 20:46:05
Teljesen egyértelmű Laci győzelem lesz, nincs itt semmi látnivaló. Aztán Dóri //v. max Dennis// esik ki, de mindegy is, mert ők nem nyerhetnek.

Fanni egy RÉMÁLOM. Nagyon nagy kár érte, mert ő lehetne a teljes VV történelem legeredetibb, leghülyébb, legformabontóbb, legszórakoztatóbb játékosa, de sajnos van egy nagyon aljas íve a karakterének. Tényleg nem engedném szívesen emberek közé. Bármerre jár majd, sok rombolás fogja kövezni az útját. Van benne egy széttöredezettség, egy őrület, kész katasztrófa szegény. És ismét arról van szó, hogy teljesen önhibáján kívül ilyen, nem tehet róla, és változtatni is képtelen lesz lényén, sorsán. Ő is csak a véletlenek és külső hatások által kialakított biorobot. Nagyon szomorú.

A döntőben 1%-al Laci, v. Robin győz. Robin segédtáborok nélkül pofára eshet. Ez siralmas lenne, mert ez EGYÉNI JÁTÉK. Miért járna Lacinak egyetlen szavazat is azért, mert volt egy rajta csüngő másik (egyébként sátáni) karakter? Költői a kérdés, ismerjük az emberi agy huzalozását, tudjuk, hogy az edinafanok miért fogják ész nélkül nyomkodni a telefonjaikat. Lehetne mondani erre, hogy borzalmas, de a világ egyetlen dolga sem pozitív vagy negatív, csak olyan, amilyen.
Dinka aljas, hónapokon át tartó megtévesztő kampánya indirekt módon ismét kiforgathat egy embert (Robint) egy nagy lehetőségből. A világ ismét szegényebb lesz egy kicsit, ismét lassul picit a kollektív előrehaladásunk, de a történelem ettől még megy tovább.
A Révai Lexikont is felülmúló Villa Történelem bőven látott már egy-két keményebb bulit, de olyan szélsőséges arconpörgést, mint ami tegnap volt, na olyat még a fecske alsógatyában és szúnyoghálós trikóban vébékázó  Szexkiborg Alek se tudott. A bent elszállásolt…..
B.Betyár 2015.02.16 00:18:39
@Spitzbauer: borzasztóan megengedő vagy! Én még legalább 5 év rossz szerencsét kívánok Dinkának baróton. És nem indulatból, hanem teljesen tiszta racionalitásból. Gyalázatosságát nem elszigetelten vitte véghez, hanem 1 millió néző előtt. Átgázolt egy emberen, ráadásul lényével számtalan ember szívében gyűlöletet és utálatot keltett. Ezt büntetni kellene. Nem viccelek, Fanninak és Daninak ugyanennyit osztanék, Denisznek is legalább 3 évet.
Az egyik legaljasabb hazugsága "apuci befejezetlen álma" volt. Ahhoz az elhagyatott házhoz semmi köze nem volt.
Mit mondjak, eddig megkapta ami járt neki, sokat szenvedett az utolsó héten, ki is esett, de fog is még szenvedni nagyon sokat, ez ilyen, ez így működik.
Érdekes, Dóri és Robin miért nem keltett gyűlöletet a nézőkben, miért nem csináltak ki senkit? Jaa, h így is lehetett volna játszani?
Magyarország ma jól szerepelt, bejött a papírforma :D ;)!
Következő párbaj Fanni-Laci, Lackónak game over. Így a maréknyi Edinafan jövő vasárnap fog végleg kipontozódni.

Egy kis filozófiai kitekintés :D:
Mivel egy ember kezében sincs egy pillanatig sem a sorsának irányítása, így Dinka (meg a többi negatív elem) nem saját akaratukból gonoszak, egész egyszerűen a sors és a társadalom véletlenszerű termékei ők. Így teljesen értelmetlen utálni őket, viszont értelmetlen beengedni is őket a társadalomba :D. Egyetlen értelmes út a rehabilitáció lehetne számukra, de ki fogja őket rehabilitálni, jobb sorsvonalra terelni? Senki. Mehetnek a süllyesztőbe, én már most elfelejtettem ezt a fekete hajú román ördögöt. Az evolúcióval az ember úgy fejlődhetne, hogy a selejtes attribútumokkal rendelkezők (a haszontalan, vagy ártó elemek) bedarálódnak, VAGY (és erről szólhatna a civilizáció) a társadalomban egyre több felébredő ember felkarolná őket és segítséget nyújtana nekik, fejlesztené, felemelné őket. Mivel manapság még nem igazán tartunk itt, így Dinkának sem jósolok semmi jót. És ez sajnos csakis a sorsának köszönhető. Ő hiába fog kézzel-lábbal kapálózni, mindig a showban is felvonultatott gázolós, törtető, végletekig önközpontú világszemléletéből fog cselekedni. Ezen nem tud változtatni, az ő szerepe már le van osztva.
Harag, gyűlölet, idegesítő kijelentések és nézetek, de mindenekelőtt a felelősségvállalás teljes hiánya jellemzi a villalakók mindennapjait. Talán a szerkesztők is látták, hogy ebből semmi jó nem fog születni (nem hogy normális összefoglaló), így szépen bedobták az új…..
B.Betyár 2015.02.11 23:31:30
Edina annyira cuki!!!!!!! (nem)
Biztos voltam benne, h Lacinak ez nagyon könnyű menet lesz, de a búvalbaszottsága ezek szerint nem ösztönzi a nézőket (konkrétan veszíteni akar), pedig a másik borzasztó sok gonoszsággal van megtelve.
Laci csak egy csóró utcai kisgyerek, otromba, faragatlan, búvalbélelt, lelki sérült (ezen oldalának kidomborodását is csak szerelmének köszönheti), de sok vizet nem zavar. Dinka viszont velejéig romlott és ezt olyan mázba önti, amivel maréknyi megmaradt fanatikusait ill. a casual nézőt megvezeti. Én azt mondom mindenki kapja meg, ami jár neki, Dinit már nagyon várja Barót!
Már leadtam szavazatomat.

Ezt itt láttam leírva, kommentár nélkül megismételném:
"a tegnap elotti ONban konkretan a laci seglukat kukkolta....olyan szinten, hogy mikor a hatat kremezte akkor lehuzta rolla a boxert es leterdelt moge, ketkezzel szethuzta a farpofakat, es jol benezett..... komolyan nekem ennel nem kell tobb a dinkabol ezt kene leadni a parbajon...laci kicsit hagyja siman elkezdi nyalni a seglukat....."
:DDDDD

Csak eszembe jutott, nem tudjátok véletlenül, hogy Kriszizafan nem tervez-e pl. Laciedinafan néven egy a szerelmeseket követő blogot is nyitni?

Robin nagyon jól tolta eddig a napraforgó tuját, de két szék között a földre eshet, mert az ingyenes szavazási rendszerben nagyon sokat számíthat, hogy van-e segédtábora (bár az is, hogy esetleg nincs kifejezett ellentábora :D). Mindenesetre nagyon szuper taktika a játék első felében (amíg nagyon sokan vannak) elbújni, majd itt az utolsó hónapban, amikor már mindenkire jut megfelelő mennyiségű képernyőidő, beindulni. Dórit is mutatták például ma, ezen meg voltam lepődve. A casual néző úgyis csak az utolsó két hét alapján fog szavazni a nyertesre.
Ha Robin ilyen szépen fogja tolni tovább a dolgokat, akkor 1%-al még mindig neki kell vinni a fődíjat!
Barna Bencus báván bámul: bulák, buli, bazsalygás, böffenti, babákat babráltak, babusgattak Bacchus beborozott betyár bajnokai, bajos bakfisok bárányként bégetnek, becéznek barmokat, bátran belemásznak baljós bagzásba. Az első szegmens az érzelmekről szól, pontosabban arról,…..
B.Betyár 2015.02.03 21:58:17
Ez lesz a vége, a nyűglődést már kár tovább nézni:

Laci kiválasztott, kihívja: Robint. ->elbukja.
Edina kiválasztott, kihívja: Dórit. ->megnyeri.
Edina kiválasztott, kihívja: Fannit ->megnyeri.
Finálé: először Dennis potyog ki, majd pedig 49-51-el Edina lecsúszik a fődíjról.
Robin megnyeri.

SAJNOS lehetséges, hogy az emberi sorsokat gyalázatos eszközökkel szétromboló Dinka fog nyerni :D!!! :(((((((((((
Miért?

Csóri lakóknak fogalmuk sincs, hogy egy hatalmas szerencsejátékba jelentkeztek. Az ingyenesen szavazós rendszerben az utolsó kettő közül pénzfeldobás dönt. Tavaly is, Aurélió szánalmas 0,25 százalékkal tudott csak nyerni, miközben (akármennyire is nyomorék volt), ő volt az, aki mindent sokszorosan beleadott egész végig. Míg az utolsó három embert nézve (27%-29%-44%) Au és Barbie 60-40-re álltak egymáshoz képest, egy perccel utána csak kettejüket összehasonlítva már teljesen egál lett.
A teljesítmény abszolút kukába vágható, hiszen az ingyenesség miatt mindenféle tábor nyom valamit a végén (tehát nem csak az áldoz a szavazatra, aki kedveli a játékost), a nagy kavalkádból pedig ahogy esik úgy puffan alapon kijön a végeredmény.
Ráadásul az, hogy a két legtöbb szavazatot kapó játékos közti arány ilyen mértékben felborul pár perc alatt, jól mutatja, hogy embertömegek VÁLTOZTATJÁK meg döntésüket ott!! Azt hiszik, hogy a változó felállásban új döntést kell hozniuk :D. Vicces, egy négy hónapig tartó játék fődíját egyik percben ennek adják, a következőben meg a másiknak :DD! Én tavaly Au helyében azért pofán vágtam volna a programigazgatót.

Szóval bármi lehet a legvégén! Ha azt Rtl tisztességes akarna lenni a játékosokkal, a végső háromra érkező szavazatarány alapján adná oda a fődíjat. Két eset lehetséges: vagy annyira idióták, hogy fel sem fogják a megújult viszonyok okozta torzító hatást, vagy csak lusták voltak megváltoztatni az eddigi menetrendet, ill. amúgy is leszarják és örülnek, hogy tovább tudják nyújtani a cirkuszt egy utolsó csavarral.

Már rémálmok gyötörnek, mert előre látom, hogy esetleg a galád, gázoló bestia nyer. Megvezetett Edinafanok most ébredjetek még :D! Az a legszomorúbb, hogy kinevet titeket az a csalfa kis vipera :D. Sőt, röhög rajtatok!
Na jó, tökéletesen rezignáltan fogom fogadni a végeredményt. Magyarország többször is elesett már a megvezetettek hátán, ez már meg sem fog kottyanni :D.
B.Betyár 2015.02.03 23:40:28
@-pkata-: Sajnos nem tehetem, nekem már faxolták a forgatókönyvet (Kolosi is aláírta) :D.
@zümzümke: lásd fentebb (nyugi ;)!)
@Krétagarbó: Bizony, az egy csodás heppiend lett! Ken és Barbie 1másra találtak, boldogan élnek, amíg...? Amíg el nem fogy a lóvé.

Ekkora majmokbolygóját még életemben nem láttam, mint amit ma lenyomtak :O. Abszolút átment szürreálisba. Ez már viccen kívül a legalja csőcselék kategória, de hát ezért szeretjük őket :D.
B.Betyár 2015.02.04 00:28:42
@minden reggel: Abszolút jól emlékszel, tényleg így van. Az elmúlt két hétből az össz kitettségem annyi volt, hogy egy netes cikkre rákattintottam, amelyben volt egy fél perces videó: Edina üldögélt Lacin, és amint szerelmes szemeikkel majd felfalták egymást Edina lényegre tapintóan annyit mondott csak: fú de jön fel innen középről a fingszag :D. Mivel ma írhatnékom volt, így adta magát, h ma is megnézzem. Ez a rész erőt adott a holnapi részhez is :D!
Utána már csak a párbajkor nézek majd bele :(.
Egy remek összefoglalót láthattunk, abból a szempontból mindenképp, hogy volt min és kin röhögni. Bár azért volt bőven pszichózás és jópárszor sikerült elvesztenem a fonalat a Laci-Ádiná tengelyen folytatott párbeszédek során. Főszerepben a pszichózisok Bulikával…..
B.Betyár 2015.02.02 01:05:08
@minden reggel: Még egyszer: ha maradt ilyen kutyagumi minőségű gyalázás-módban a villaélet, akkor vajon miért nézi, aki nézi?

Ezzel mára kibuktam, jó éjt mindenkinek!
B.Betyár 2015.02.02 01:26:16
@sui.generis: Na még ennyit:
"na ettől azért csak meg kellett volna világosodjon az is, aki addig nem látott a szemétől, hogy az ilyesmi soha nem egy konkrét személyről szól, hanem a gyűlölködés iránti igényről! a másik fél részéről! akinek kell az ellenségkép, mert ahhoz képest definiálja magát."
+200 :)

És ezt még bőven tovább lehetne fejteni, bontogatni, és akkor szépen eljutnánk oda, hogy mi is történt valójában, de ez is egy kulcsmomentum. Akinek nyitva volt a szeme, az látta ezeket, akinek nem, az meg... az meg Dinkafan volt :D.
B.Betyár 2015.02.02 01:28:11
@sui.generis:
-1. pont: +10 :)
-2.: értem! Goodnight!
  A párbaj előtti utolsó összefoglaló, illetve utolsó előtti, technikailag, de a holnap esti műsor első fele amúgy is csak egyfajta felszopás lesz, semmi extrát nem lehet tőle várni, meg hát amúgy sem, hiszen a lakók élete kezd beállni egy olyan ritmusra, amiből őket…..
B.Betyár 2015.01.18 23:33:37
Na most értem haza, ránéztem, sejtettem, hogy hányni fogok. Konkrétan tényleg a hányinger kerülget.
Együttérzek a helyzetet hasonlóan megélőkkel, és én sem fogom nézni tovább. De úgy tényleg nem. Az igazságérzetem folytatólagosan hányingerre késztetne, így ezt inkább kihagyom. Én pszichológiai boncolgatások céljából néztem, de ezzel a tulajdonképpen felháborító csavarral már nincs bent játékos, aki meg is érdemelné a nyereményt, és küzd is. Robin viheti tőlem, de ő tuja, és őt egyébként is leszarom.

Érdekes, az easypoll nagy különbsége, hiszen 1000 szavazótól már működik a nagy számok törvénye. 166000 szavazóból egy 3-4000-res minta már hoz kb. egy 99,8%-os konfidenciaszintet, így ez az őrült különbség a végeredményhez képest szinte a lehetetlen kategória!!!!
A KSH 20000 (húszezer) embert szokott megkérdezni, amikor a választások eredményét jósolják!!! A csatornák nézettségi adatait is kb. 1-2000 embernél elhelyezett mérők adataiból számítják ki!
Ha mégsincs csalás, akkor annyi lehetne a magyarázat, hogy a pollon azok szavaztak inkább akik szorosabban követik, a többi szavazó pedig a casual, mindentleszarok, pofaalapjánszavazok, v. vmiféle megvezethető nyugger réteg, DE ezekkel a számokkal ez matematikailag majdnem teljesen lehetetlen!

Ezt mondtam egyébként, h. nagyon elcseszte Kiskun a választást, a másik kettő sorozatgyilkos ellen még esetleges csalással sem tudták volna kihozni vesztesnek az rtlnél, így abból a szempontból nem gond, hogy kiesett, hogy ő hibázott. Abból a szempontból viszont igen, hogy a bagázsból ő érdemelte volna meg a legjobban a főnyereményt, így tényleg nagyon sajnálom, hogy a széthülyített nép (ill. esetlegesen az rtl?) kinyírta őt!
Sok fanatikus edinafan még az ismerősei telefonjáról is adatott le szavazatot, azért ez már tényleg a groteszk kategória. Tudják egyáltalán, h mit művelnek? A súlyát, következményeit fel sem fogják (ne jöjjünk most a "nem kell túl komolyan venni" fordulattal).
Ez persze szimulálta kicsiben az országos választásokat is, hiszen ott is legnagyobbrészt hülyék szavaznak, akik nem tudnak felelősséget vállalni a szavazatukért, mert semmilyen szinten nincsenek tisztában az őket körülvevő valósággal.

Zsu amikor Laci felé közeledett nagyon aranyos volt, ha a két gyalázatos eszközökkel operáló embertelen villatársa nem forgatja ki abból a lehetőségből, akkor esetleg azt az arcát láthattuk volna kibontakozni. Akkor esetleg a Lacinak is egy emberségesebb oldala jöhetett volna ki, Dinka mellett csoda, hogy nem lövi főbe magát. Borzasztó nehéz lehet azt szimulálni, hogy "szerelmes" Dinkába.

A megmaradt lakókról:
Fanni abszolút TOXIKUS. Egy mérgező kis figura. Azon a hülyeségi szinten már régen túl van, mint pl. egy VV kondiszoli Józsi. Ő egy ártalmatlan hülye volt, de Fanni tele van öntörvényűséggel és teljes gátlástalansággal, és hatalmas pofával és tényszerű meggyőződéssel nyomja a (saját világában számára valóságosnak tűnő) mérgező, negatív véleményeit. A közönségessége pedig olyan határt lép túl, ami már a "bűn" kategória. Ezen még mindig lehet nevetni persze, de ezzel is csak mérgezi az őt nézők elméjét. Hatalmas sót csinál, ezek nélkül az elemek nélül azt mondanám, hogy a VV történelmének legmókásabb játékosa, és nyerjen, de a teljes kép miatt inkább elásnám egy nagyon mély gödörbe. A szépségnap után konkrétan jóval csúnyább lett.

Dennis már a műsor elején elérte a barátnője kidobásával, hogy emberileg elbukott. Így bármit csinál, kutyaszart nem ér, tőlem szavazatot nem kapna (bár egyébként is egy nímandnak tűnik). Dóri súlytalan, bár jószívűnek tűnő kamionsofőr. Danedina a kuka legaljára való. Nyerje Robin, tőle nem láthattunk semmi olyan mozzanatot, amivel ártana embertársainak (és ez önmagában a legnagyobb érték!), TUJA nagybetűvel, de kezd megnyilvánulgatni, nagyobb súlyú(vá válhat), mint Dóri, így ő a sorban a 2. akinek nyugodtan odaadnám a nyereményt. Laci Robin alá pozícionálható emberség szempontból, így kár is róla beszélni. Szavazni már nem fogok, hiszen a továbbiakat nem követem.
Egy-két hszt még lehet, h. ideböfögök, ha bennem maradt valami.
B.Betyár 2015.01.19 01:22:08
@Bujumburi: ;)

@kamilla123: Bizony, szomorú dolog, de majd túléljük :). Én lelkileg fel voltam készülve, de még így is majdnem hanyatt vágódtam. Mindenesetre sok sikert neki!

@Montezuma13: Persze, hogy nem. Azért, mert te a sötét oldalon állsz ;). Egyik Zsu-t érintő fejtegetésedet olvasva felületességet láttam, illetve egy általánosságban érvényes erkölcsi megfontolást némileg hibásan húztál rá a szituációra, és éppen ez a legfontosabb: a részletekben rejlik a lényeg! Ha nem megfelelően mély egy elemzés, akkor egy komplex helyzetben, amelyről kétkimenetelű döntést lehet hozni, nagyon könnyen lehet éppen a valósággal ellenkező álláspontra jutni.
Egy picit nem veszünk figyelembe ezt, egy picit a szőnyeg alá söprünk azt, máris létrehoztunk egy elméletet, amivel alá tudjuk támasztani az antipátiánkat pl. egy karakter ellen. Gratulálok mindehhez.
Easypoll: Persze fontos az, hogy a kiválasztott minta minél tökéletesebben homogén legyen. Csak itt akkora torzulás van ezekszerint a mintában a teljes szavazóbázishoz képest, amit épp ésszel nehéz felfogni. 4 ezer akármilyen merítésű szavazat 1 millió nézőnél 15%-os tévedésnél jóval pontosabb eredményt kellene, h hozzon! 1000 tökélesen kiválasztott vélemény már hozhatna 2-3%-os pontosságot.

Egyébként elhiszem, hogy több női szavazó van, és nagyon sokuknak az egyetlen okuk a Zsu elleni szavazásra az ellenszenvük volt, ami legegyszerűbben abból fakad, hogy az illető szavazó csúnya (több ok között ez is számottevő tényező lehet).

@zorja: Próbáltam KSH módszertant keresni, de valsz úgyis 100 oldalas lenne a leírás, illetve elég nehéz kikukázni a zinternetből sajna :(. Lehet, h előveszem majd a valszám könyveimet, és felfrissítem ezt az anyagrészt :).

@mosca.della.frutta: ;))
Látom kukáztad az appot, jó ötlet! Most töröltem én is a picsába. Te is fogadd együttérzésem :). Sajnos az igazságérzetünkkel kitörölhetjük :D. Még lesz egy-két nap mire lejövök erről a dologról. Bár azzal már kevésbé értek egyet, hogy esetleg tovább kínzod magad ezekkel a villa-nyomorékokkal. Sztem gondold meg jól :D!
Zsunak voltak kommunikációs hiányosságai és sokszor picit kuszaság uralkodott a fejében (pl. az elején egy-két onban voltak félórás értelmetlen monológjai). Egy picit lehet valami az önkéntelen áldozatiszerep felé orientáltságában, de ezt csak abból tudom megerősíteni, hogy állítása szerint az életben is sok hasonló helyzetet megélt. A villabeli ténykedése alapján nem nagyon tudnám, mert a két nyomorék teljesen széttörte. Mindenesetre megvolt benne az a fő vezérlőelv, hogy ne ártson senkinek, és anyaként azt is el tudom róla képzelni, hogy jóval többet tud a szeretetről, mint a bagázs többi tagja. A néha megvillanó könnyedebb énje szuper volt, de sajnos csúnyán megszívta, hogy pont egy ilyen gázolós alja brigádba csöppentették bele. Sajnálom.
B.Betyár 2015.01.19 01:54:24
@mosca.della.frutta: Köszönöm, szerintem is nagyon jó választás volt :D.

Lehetne "maradni", de én amúgy is évente kb. 5 kommentre vagyok hitelesítve, a VV7-hez is csak azért kellett írnom párat, mert ettől a drasztikus aljasságtól kifordult a gyomrom még úgy Karácsony tájékán. Azt pedig nem hisztiből írtam, hogy 100%-osan érdektelenné vált a dolog :). Ennek valamelyest örülök is, mert az erre szánt időket sokkal jobban is fel lehet használni.
Vizsgáld meg, h megéri-e nézni, irkálni, ha tud még szórakoztatni a dolog, akkor nyomulj csak tovább teljes gázzal ;))!
/Egyébként tényleg majdnem leestem a székről amikor láttam, h az első VV7es fél oldalas kommentem majdnem szóról szóra ugyanaz volt, mint a tiéd :))! /
Holnap még benézek sztem, ha maradt még vmi kiírni valóm, akkor azt publikálom :D.
Addig is jó éjt, én mára kidőltem!
Ebben az epizódban annyi volt a cselekmény, hogy Peter Jackson abból már trilógiát rendezne, de úgy, hogy az utolsó részt a végén kettévágnák, meg még másfél órát hozzácsapnának az egészhez a díszdobozos bluray rendezői változatában. Ott kezdünk, hogy majndme mindenki…..
B.Betyár 2015.01.15 00:01:48
@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): tudom, h. senki nem olvassa el, ez csak amolyan kinylatkoztatás :D. És persze, visszajöhet Laci ellen is szépen, de a népharag hátán jóval könnyebb dolga lehetett volna a másik 2vel.
@chloep: Ez ÍGY VAN ;)!
@astryle: Igen. Az előző postban átalad vízionált kimenetel egyébként nagyon szimpatikus lett volna, de Kiskun nem örvendeztetett meg bennünket :(.
@Harminckét nevem volt (bigél): Ezekszerint vki mégis elolvasta ;)
@Micsell: Nem akarok belmenni, így ezt szavazásra bocsátom ;). És videobírót is kérek!
@Majom1Parádé: Te 1xi és megismételhetetlen vagy, no para!
@perszepolisz: én is ezt mondom pontosan. Ez nem meccsekről szól, így jobb lett volna a népharagot meglovagolni, bár az sajnos belülről nem érződik.
Ami miatt nem tudtunk aludni, hogy akkor most hogy is volt az, hogy Edina is azért kampányolt az érdekbarátainál, hogy rája basszák a könyöradományul adott kiválasztó jelet, oszt mégsem ő kapta a zöld kendőt, hanem Robin, a nagy rejtély ma végre kiderül. (SPOILER ALERT:…..
B.Betyár 2014.12.30 23:58:18
Edinát legszívesebben ledarálnám egy húsdarálóban (Értsd: felbaszta az agyam a kis hulladék :).
De tényleg egy moslék kis szardarab szegényke. Pofázik összevissza mindenféle hazugságot, amit már őmaga is igaznak vél.
Danit dettó.

Zsu "eljátszotta a bizalmukat" :DDDDDDD. Két féltékeny kis nyominger. Már úgy szétpörgették az agyukat, úgy átforgatták a valóságot, maguk előtt is túljátszva a szerepüket, hogy kibuktatták a nemlétezőt (de mit is??), az eszem megáll.
Ez milyen moslék kis módszer, hogy fennhangon kiabálva elkezdesz negyedigazságokat-hazugságokat hangoztatni, ezáltal azt sugallva, hogy csakis igazak lehetnek a szavaid, így már nem is lehet védekezni ez ellen, mert magyarázkodásnak értelmeznék?
Lásd, amikor Laci előtt rikácsolja Zsunak a nyugiban: Te rühellted Lacit, utáltad, ki akartad csinálni a játékból, te nem akartad megismerni.
Edina a tisztaszívű.
Oké, hogy Zsu törtető, de ha össze kellne hasonlítani, ő csak egy rollerről lökdösi félre az embereket az útjából, Ádinka (Nyomi1) meg kamionnal gázol át akin csak kell.

Mivel verte át Zsu Dani (Nyomi2) fejét :DD? Azzal, hogy nem vele akart dugni?? Ez az ami annyira fájt? Nem értem. Bármit is csinált Zsu, az nem lehetett jó.
Ahogy cinikusan vigyorog Ádinká a hatalmas semmin, és örül, h a nyomorék kis ármánykodásaival kikoptatta Zsut a számára sosem elérhető Laci mellől. Mert ő JOGOT formál áhitata tárgyára :).

Így még a világtörténelemben nem forgattak ki senkit egy pozícióból, mint a Zsu-t most :).

A két kis nyomorék bohóc addig pörgött, forgott a saját nyomorában, amíg kihozták ezt az eredményt. Zsu mint főbűnös :D. Én komolyan majdnem leestem a székről.

Istenem, remélem Robin Zsut viszi ki, az megint visszajön 65%-al, aztán mehet tovább a buli.
Eddig a mocsár brigád volt a sor legalján, de most legeslegalul Nyomi1 és Nyomi2 áll. Eztán jön Fanni-Dennisz, majd Maci.
Mindezt azért, mert csúnyácskák, és nem kellenek a náluk egészen véletlenül sokkal szebb kiszemeltjeiknek, így a féltékenység, irigység, tehetetlenség ill. bosszúszomj (lásd. Dani: "ez revans is volt"!!!) ezt hozza ki belőlük.
Aki ilyen motivációk mentén cselekszik, ráadásul tettei révén durván rossz helyzetbe hoz egy másik embert, az számomra a legeslegalját jelenti mindennek.
Még ha a nézők felé vállalnák, hogy valami rideg, számító (ás bár ügyetlen, de végül hatásos) machinációik mentén pont elérték a céljukat, de látszik, hogy önmaguk felé is úgy csavarják a történetet, hogy lelepleztek vmi ármánykodó karaktert, és ők az igazság lovagjai. Az első esetben lenyelném, és azt mondanám, h. keményen tolják a játékot. Így az utóbbi esetben azt kell mondanom, hogy egyszerűen rossz emberek.

Az igazságtalanságmérőm keményen kilengett, ezért kellett kommentelnem :D. Ok, hogy ez egy kihasználós, átverős játék, de a pofátlanságnak, cinizmusnak, álságosságnak is van egy határa. Zsu ezeket nagyságrendekkel emberségesebben oldotta meg eddig. Ebben a koholt sztoriban speciel 101%-ig ártatlan. Nyilván ha szeretnél magadnak új szövetségest (mert két ilyen nyomorék mellett már feszengsz), ill. dugópajtást, akkor némi bonyodalomba keveredsz, de annyi biztos, hogy semmi kivetnivalót nem tett a bemutatottak alapján.
Zsut a TOP3-ba!
B.Betyár 2014.12.31 01:36:37
@mosca.della.frutta:
Igazán nincs mit :).
Megnéztem, és tényleg pontról pontra ugyanazok merültek fel benned is, és ugyanazok húzták fel az agyadat, mint nekem!
Már tegnap is rezonáltunk Kinguci kapcsán.
Járunk :D?
(mellesleg tegnap biztosan belenézett a hogyvoltba a belevalós szereplése után, és bár ezt már nem olvassa, de ezúton is elnézést kérek tőle, ha esetleg régi sebeket szakítottam fel a "csicskadal" előcitálásával :).

Egyébként szomorú lennék, ha esetleg a nézőket hülyének nézné a nyomipáros, azok meg bekajálnák a meséiket. Ahogy látom az előzetest Dani nagyon szerepben maradt (Zsunak: "ez már nem játék volt, hanem ocsmányság" :OO)

Denisztől egyébként sztem ne várj olyan magasságú tervezést és megvalósítást mint amiket említettél, kettőig nem tud elszámolni szegény.
Kiválasztás Bitches! Sixx-szel ellentétben én nem bírtam a taktikázós szériát, így itt se tetszik, ahogy próbálják megye kettes, de ott is cserepedaos szinten űzni ezt a játékot, mert egyrészt saját maguknak mondanak ellent azzal, hogy ösztönlényként racionális, észérvekre…..
B.Betyár 2014.12.29 23:47:13
Ha már Kinguci

Az egész VV5 legbombább poénja ez volt szerintem, tucatszor röhögtem könnyesre magamat ezen :DDDDDD:
Ajánlólevél Szolgámhoz
www.youtube.com/watch?v=-HEDfN15P9U

Steve átélése zseniális, a tartalom, ill. Kinguci nyomora szintén utánozhatatlan.

Egyébként katasztrófális ami ennek a lánynak az arcvonásaiba bele van vésve: mérhetetlen butaság, önzőség, csökönyösség, öntörvényűség, mindehhez egy kis felsőbbrendűség, némi spleen, és egy kis undor. Ezek tökéletesen kiolvashatóak az arcából. Szegény Attila rossz lovat próbált megnyergelni még annó.
Booya! Itt vagyok, meg a napi hogyvolt is. Én nyertem a kihívás napját, aminek a felszopó szakasza szügyig gázol a geciskedésben, áskálódásban, a kiafaszomatérdekelben és szerelmi hol az ollókban. Egy kicsit még belenyalunk a múlni nem akaró Faszkalap-gate-be, amiről unokáink is…..
B.Betyár 2014.12.18 23:05:19
@Post Modern Prometheus: Beszarok, még San Jose-ból is nyomkodnak rá. Hiába, a VV minden igazi magyar ember életében kulcsfontosságú, mindegy, h milyen messze szakad a hazájától :)!
Túl vagyunk az első kiválasztáson, Lila máris applikációval támad, pontosabban szavazással: Kit fog Fiastyúk kivinni, és minden valószínűség szerint, kint hagyni? Jelen állás szerint 87%, hogy Röné lesz az, aki egyre gusztustalanabbul kutyázza kedvenc csillagképünket, az…..
B.Betyár 2014.12.03 00:38:12
@büdösbohóc: bohóc, neked a szád büdös vagy a segged?
B.Betyár 2014.12.03 00:50:49
@Morcz: időhurokba kerültem? Mint említettem, ment 20 percig, de befagyott. Dani Laci Edina vitatták h Reninek nics személyisége, be van szarva és ki fog esni. Mindezt éjfél után történt :). Na bohóc nem válaszol, így eldobom a telefont.
Hétvége van, nem pöcsölünk, in medias res kezdünk. Viki és Zsófi nyomasztja Izát, hogy mondja el Krisznek, amit nekik is, hogy érez iránta valamit. Viki a csicska cselédjével Zsófival berendeli Kriszt, aki érkezik is, mint faluba a Family Frost díler és bekérdez, hogy mi van. Iza…..
B.Betyár 2014.02.21 22:42:42
@nicu71: Elmondom hogy néz ki: ELEGÁNSAN. A Zarában lehet kapni ezt a felsőt. Most, hogy láttam ezen a próbababán mozgásban, nagyon megtetszett. Azt hiszem, be fogok újítani egy ilyet magamnak.
Az van, hogy a 30. napra az agyhalottak úgy gondolták, megpróbálkoznak azzal, amivel oly sokan előttük a Való Világok történetében, és elkezdték játszani a VV-t. Hát bazdmeg, kés, olló, taktika, ostoba ember kezébe nem való. A nagyszerű terv egyébként annyi volt, hogy a…..
B.Betyár 2014.02.10 22:08:04
@Blájen, a vörös tengerészgyalogos: Előtte az MSCI-ből való kikerülésre szarrá shortolták, az aljon meg szépen összekapargatták, valakik megint jól jártak. Mondjuk én nem foglalkozom magyar piaccal, mert csak egy szó van rá: SZÁNALMAS :). Akkor már inkább a rulett.
@nosce: Ne csináld már, a kettes 0-ig is visszamehet, és tipikusan mély szintig szokott jutni (50-62%).
B.Betyár 2014.02.10 22:23:20
@nosce: Nem így van. A 2-es 0-ig mehet. Ez tény. Nézz utána.

Ez a két fasz nagyon jó volt :D.
B.Betyár 2014.02.10 23:08:53
@nosce: Perszepersze.
Én ezt évek óta használom, inkább az én szavamban bízz (mostkomolyan)! Itt egy másik idézet, amit már értelmesebb emberke írt:
"The second wave of a primary move is a corrective wave (i.e. its direction is against the direction of the primary wave). The second wave should pull back into the first wave, to approximately the 61.8% Fibonacci retracement level, and should never exceed the high (for a bearish primary wave) or the low (for a bullish primary wave) of the first wave. "
Ennyi a kitétel. Nem mehet a 0 pont alá! A legutolsó segítségem: az egyszeri ember által dupla aljnak aposztrofált jelenséget hívja a szofisztikáltabb delikvens nagyon erős 2es hullámnak (a duplatető meg truncated fifth). A szinte nem is létező tripla alj/tető meg a kettő egymás utáni előfordulása, de mikroszkopikus az esély rá.

@Haynau: bocs, hogy ilyen barbár módon elcsúfítottam a művedet :D!
Na jó éjt!
Nem lesz egy örömteli hogyvót ez senkinek, nekem azért, mert meg kell írni szombat reggel, az olvasónak meg azért, mert Szájmont kihajították a kulipintyóból. Na jó, menjünk bele a játékba: kiszavazták. Nem voltam feltétlen híve, sőt, kifejezetten idegesített a pali, de…..
B.Betyár 2014.01.31 20:59:33
Ez picit hoszú lett :).

Azért rakjuk tisztába: Simi egyértelműen szellemi fogyatékos, súlyosan terhelt, pszichiátriai eset (őt tenném ki legelőször, valamelyik intézetben lenne a helye).
Az, hogy Krisztián "okos" mondásával kinti szánalmas életére utalt (ami egyébként teljesen nyilánvaló), ez a világon létező legnagyobb sértés, a legalja mindennek, olyan verbális erőszak, amiért nem dicsőíteném, hanem inkább KIZÁRNÁM a játékból (csak, hogy megértse mi az az emberiesség). Persze, előtte Simon leparasztgyerekezte (itt Simonnak még talán lett volna esélye egy kicsit tompább odaszúrást alkalmazni), ami meg neki volt hatalmas sértés, de még mindig sehol sem volt ahhoz, ami traktorosból jött reakcióként. Fejtsük még jobban vissza. Miért parsztozott Simon? Mert a kacsa-téma enyhén túleszkalálódott. Bocsánatot is kért hülyeségéért, de a traktoros csak tovább basztatta (nyilván, h kamera elé kerülhessen). Amint beindul egy ilyen spirál, egyre inkább elszabadulnak az indulatok, és egyik sem tudja kontrollálni magát (persze, mivel nincsenek ehhez eszközeik). Így bármilyen felelősséget a csírájában lehet esetleg keresni még a dolgoknak, amikor még tisztán tudnak gondolkodni, de a traktorostól hogyan is várhatnánk el, hogy akár csak egy lépéssel is előrébb gondolkodjon? Az ő valódi énje is előjött legalább: erőszakkal fenyegetőzés, ennyit tud. Kint már meg is ölte volna Simit, de biztos, hogy kórházban lenne.

Kisebb városokban, falvakban még 2-3 évtizeddel ezelőtt is redszeresen hullottak el az emberek ilyen piti témákból kiinduló kocsmai verekedések, késelések által. Ez az ember egy ÁLLAT, egy embercsökevény. A 3 szükségletén kívül (evés, alvás, baszás) nincs más hajtóereje, nem sikerült kikecmeregnie a majmok közül, a civilizáció szele nem érte őt utol. Teljes katasztrófa. Erre szavazatot adni? Nóórmálisak vagytok? Természetesen nem az ő hibája mindez, abszolút nem tehet arról, hogy mit osztott neki az élet, de emellett is azt mondom, h sürgősen el kellene onnan takarítani.

Vikit szintén KIZÁRNÁM a játékból. Egy ember méltóságát semmibe venni, valakit, akinek végletekig fel van húzva az agya, és egyébként is visszamaradott, ilyen gyalázatosan megsérteni (és mégnagyobb kirobbanásra késztetni) olyan emberietlen, hogy összepakoltatnám vele a cuccait. Simi túlreagálta? Csodálkozom, hogy nem törte be a fejét ennek az idiótának. Olivér legalább szóban hergelte fel a narancsdobálós luvnyát, de Viki fizikailag tette ezt egy már amúgy is túlfeszített pillanatban, azonnal hazatakarítanám. Simonnak le kellett volna nyugodnia??? Ébresztő! A történések azon részén nincsen semmi olyan, ami számonkérhető lenne rajta, full automatán ment minden.

Báttya: hihetetlen! Szavvakkal képtelen vagyok leírni, hogy mennyire ellenszenves ez a szellemi nyomorék. Ez az "ember" a legeslegalja mindennek. Ágyútölteléknek jó lesz, aki vele megy, annak lesz egy grátisz visszajutása.
Debilről el kell ismerni, hogy az első két hétben nagyon kitett magáért. Eddig sem tudtam volna drukkolni neki, de ahogy sorra jönnek belőle az egyre szánalmasabb dolgok, még jobb lenne megszabadulni tőle (bár az 1.-2. hely garantált). Ahogy volt 2-3 olyan öfi, amiben nem szerepelt, valahogy sokkal jobb érzéssel tudtam nézni, ergo nem idegesített a kis idióta.

Azt hiszem Lacinak fogok drukkolni a fődíjért (bár sajna a közepén kiesik majd). Ő érdemelné meg legjobban a nyereményt. Vicces volt, ahogy Debil, Báttya, Simon és Viki is kb. egy nappal a döntés előtt biztosították Lacit arról, hogy mögé fognak állni. Aztán átpördültek :). Persze, hogy meglepődött (végre rájött, hogy hol is van éppen). Ha rájátszott, azt még jobban tette. Jó lenne, ha összeszedné magát agyilag, és miután rájött, hogy a kis nyomorékok között mire számíthat, elkezdené használni őket.
A palacsintás mondata: még azt is el tudom képzelni, hogy egy pillanatnyi őszinte szándékkal akart vmi finom desszertet készíteni annak az idiótának (a nagyobb képet nézve nyilván leszarja a kis gyp-st, hiszen egy erős ellenfele), ergo arra utalhatott önkéntelenül, hogy "de bazmeg, látod, én du. még igazán jót akartam neked". Persze a direkt lekenyerezések sosem voltak célravezetőek, sokkal ügyesebben, teljesen közvetve kellene elérnie, hogy megkedveljék őt, bár ez a nyomorék banda igazán megnehezíti a dolgát.
Egyébként szívesen beküldeném ezeknek Erich Fromm: A szeretet művészete, ill. Carl Rogers: Valakivé válni című művét, hogy dolgozzák fel, aztán feleltetném őket belőlük :D. Indulásnak jó lenne.
Üvöltözéssel, ordenáré módon viselkedő lakókkal és bizonytalan Istenes Bencével indította hatodik évadát az RTL Klub saját fejlesztésű valóságshow-ja, a Való Világ, ami abban különbözött a Big Brothertől, hogy nem a szerkesztők válogatták össze a jelentkezőket az…..