Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valahot

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tárcán kínálom Ablakbűvölő 2013.05.13 17:51:51
Írta: Antal Anikó   A Hold udvara megtelt aranyló liliomokkal és az ég is magára húzta csillaggal szőtt dunyháját, mire Danuta kiteregette a törékeny fűzfakosárban felhalmozott ruhát. Hófehér lepedők, kék párnaaljak, orgonalila ágyneműhuzatok integetnek a szélben, mint…..
1.) A várbörtön mélyén hosszú-hosszú büntetését töltötte egy rab. Az őrön kívül éveken keresztül nem látott senkit. Nem sok idő elteltével − más élőlény nem lévén a cellában − egy bolhával kötött barátságot. Az oktalan állatról hamarosan kiderült, hogy…..
Tárcán kínálom Hol az a ház? 2012.07.19 17:59:00
Írta: Molnár Péter Nem emlékezett a házra. Ez először zavarta, napokon − inkább éjszakákon − át erőltette az agyát, képeket keresett, bármit, amibe megkapaszkodhat, ami segít felidézni bármilyen apró emléktöredéket. Végül egyetlen kép villant be, alig érzékelte,…..
Írta: Réti János Olga – nevezzük Olgának –, az orosz fababa csak bámult maga elé a belváros napsütötte délutánjában. Haja frufrura vágva, fején könnyűnek látszó kapucni, két keze elöl, a melle alatt  egymásba kulcsolva. Mint annak, aki hideg templomban imádkozik. Vagy…..
valahot 2012.07.20 08:54:23
Tárcán kínálom Álomidő 2012.05.18 19:00:00
Alattunk Alice Springs – ébresztett volna fel szendergésemből a pilóta, de nemhogy nem szenderegtem vagy aludtam volna, nagyon is éber voltam. A hosszú repülőutak akár tíz órás, vagy annál is hosszabb kibírhatatlan ücsörgést jelentenek. Vetítenek egy filmet, sőt, ebéd után…..
„hangtalan siklik a villamos…”„ne mondj ilyet – a villamos csattog sikolt zörög”„de ez egy álombeli villamos”„akkor nem is pesti?” velünk kanyarodik a délutánMóricz körtér végállomásinnál valamit de a zsebed üreskönnyű préda vagylágy szellő bizsergetfölkavar…..
 Írta: M. Szlávik Tünde   Megigazította aszimmetrikus blúza pántjait, s azon tűnődött, néhány hét múlva hogyan fest majd rajta. Szigorúan összehúzott szemöldöke között a két mély, gondterhelt ránc, s a feszült arckifejezés kiáltó ellentétben állt a tükörben megmutatkozó sugárzó…..