Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ghat

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Uchi-dechi 2014 Once I tried a diet 2013.08.19 16:25:44
http://www.youtube.com/watch?v=S0sjn2m47T8 A tegnapi poszt elég vázlatosra sikerült, de mára megérkeztek a gondolataim. Hogy miért is érzem jól magam végre? Egyrészt azért, mert kezdek normálisan kinézni, és néha már tényleg szépnek érzem magam. Figyelem, 7 hónap után merem…..
Ghat 2013.08.25 20:20:06
Bizony! Nem diétáról beszélgetünk. Egy hosszútávú életmódról. Jelen állapotodban még működik az egyszerű "kalória vágás", ahol a napi igény alá csökkented a kalóriákat, hosszútávú és a az egészséges fogyás keretein belül a legjobb eredményhez azonban az arányoknak stimmelniük kell.

Nem árt tudni azt sem, hogy a napi 2 palacsinta önmagában a leghalványabb számítás szerint a napi zsíradagod 1/4-ét tartalmazza. Az érdekessége a dolognak, hogy ezt a test azonnal el is raktároz a palacsintában található fehér liszt miatt bekövetkezett gyors energiatöbblet és megnőtt inzulinszint miatt. Szóval 365*2 palacsinta az 365*7,5g zsír = 2,73 kg plusz évente. Matek az egész.

Apró tipp: este 6 után nem ajánlott túl sok CH bevitele. Egy normál életvitelt vivő ember májműködése délután 4 és 6 óra közt a legaktívabb. 6 után csökken a májműködés, így könnyebben alakul át a CH zsírrá.

Bármely tápanyag hiánya beindítja a test éhezőmódját, ami lelassítja az anyagcserét, a zsírok bontását, és elfogyasztja az izmokat. A 150g CH a kb 70 kg-hoz (amennyi tippem szerint vagy) rettentő kevés, főleg ennyi futás mellé. A kevés CH ezen felül csökkenti az energiaszintedet, ezáltal a sportteljesítményedet => csökken a sport közben elégetett kalóriák mennyisége.

A 17km futás dícséretes, az valahol 1700 és 2000 kcal közt éget, egyenletes tempó és 75-85%-os terhelés mellett. Ha ennyit futsz minden nap, akkor ezt javaslom neked:
P: 140-160 g közt
CH: 290-320 g közt
P: 34-37 g közt
Ez olyan 2020-2250 kcal

Azokon a napokon, amikor előző nap nem futottál:
P: 117-130 g közt
CH: 230-260 g közt
P: 28-31 g közt
Ez olyan 1640-1840 kcal

Mindig a közepét érdemes megcélozni. Ez 2135 illetve 1740 kcal.

Ha nem akarsz fitness modell lenni, nem kell kimérni ezeket grammra, de egy kis fejszámolással legyél a két érték közt!

A fehérje felosztása legyen egyenletes! (5 kajálás esetén minden kajálásnál a napi szükséglet 1/5-e)

CH felosztás
Reggeli 25%
Tízórai 20%
Ebéd 25%
Uzsonna 20%
Vacsora 5%

Zsír felosztás egyenletes. A fehérjék szállításához és a belső szervek működéséhez szükséged van zsírra, illetve az a test legnagyobb energiahordozója.

A jelen felosztásnál egy esti edzés is megfelelően előkészített, ha az uzsonna 17.00-kor van.

Rohadt sok számnak tűnik, ha viszont egyszer kiszámoltad az értékeket, akkor pár nap alatt megjegyzed, és 1-2 héten belül begyakorlod a dolgot. Így lesz a mutatványból az igazi nagy fogyás, hatékony, hosszútávú eredményekkel. Ha nem teszed, akkor a véletlenre bízod a sikeredet, aztán majd lesz valahogy. Ha megelégszel a valamilyen eredménnyel, akkor kövesd azt a módszert, ha konkrét céljaid vannak, csináld az itt leírtakat.
 A barátommal épp szünetet tartunk. Ne kérdezzétek mi értelme is van ennek, mert igazából fogalmam sincs, hogy ez mire jó, csak kellett egy kis "szünet" nekünk egymás nélkül, ám szakítani egyikünk sem akar, mer. Nem tudom mi lesz, mit hozunk ki ebből a helyzetből. Az a büdös…..
Ghat 2013.07.15 16:59:04
@Figyelmesférfi: És él a Mikulás is, a nyulak meg húsvétkor csokitojást tojnak!

@Csokiscsülök: Szakadj el a sráctól! Ez már rég halott dolog, aminek súlya visszatart a fejlődéstől.

Az ember önálló egység, aki saját életéért és sikereiért egyedül hivatott megküzdeni. Hogy ezen sikerek gyümölcsét kivel osztja meg? Az már más téma.
erdeieva Huszonnyolc 2012.10.14 12:26:50
28 és háromnegyed éves vagyok. Nemrégiben még nem szerettem a koromat, ahányszor kimondtam mindig volt az arcomon egyfajta fanyalgás, lerítt rólam mennyire nem szeretem ezt a huszonnyolcat. Olykor bocsánatkérően szánakozva mondtam ki. Mindig úgy gondoltam, hogy ebben a korban máshol…..
erdeieva Mr. Tökély valott 2012.10.17 22:26:49
Már három hete találkozgattunk, ez a negyedik randink, a második szeretkezésünk, s egyben az első nálam. Vele még a vacsora készítés is rém szexi tud lenni, istenem, ahogy rám néz!! Néha még mindig nem hiszem el, hogy ő - mármint ŐŐőőőőőő - velem van, ő a barátom, és…..
Ghat 2012.10.24 09:16:14
@ArtofNoizz: Azért, hogy hagyod magadat lelki szemetessé degradálni, csak egyvalaki felelős. ;)

@Csokiscsülök: Ez most valami romantikus önmegerőszakolás?
erdeieva Sajnálom 2012.08.30 10:52:26
Sajnálom, ha azt hiszed, hogy direkt bántottalak meg. Őszintén! Így ismersz? Na látod! Sajnálom, hogy kiszálltál és elhagytál, de ebben legfőképpen azt sajnálom, hogy ez most örökre szól. Sajnálom, hogy ennyi jutott belőled, tényleg, viszont biztosan ez a legjobb mindenkinek. Nem…..
Valamelyik nap az egyik fórumon egy lány (ki más) kérdését olvastam ami úgy hangzott, „ha figyelek a kalóriára és nem lépem túl az 1.200 kalóriát / nap akkor bármit ehetek?” A kérdés már önmagában is szomorú, de persze ilyenkor igen nagy számban megjelennek a nagy tudású…..
Ghat 2012.07.09 14:13:32
A "Németországban harmadosztály" részt talán átjavíthatjuk első osztályra.

www.test.de/Discounter-gegen-Marken-Aldi-und-Co-stechen-Markenware-aus-4293776-4293778/
A teszteredmények pénzért tölthetők le, és németül vannak, de akit érdekel, az befekteti azt a 420-450 forintot.

Akinek van kocsija, üljön bele bátran, és hajtson el vele Ausztriába, ahol már a határtól pár km-re az Aldiban (osztrák neve Hofer) és Lidl-ben ugyanilyen áron, vagy sok esetben olcsóbban megkapja ugyanezeket a termékeket, vagy ezeknek egyel jobb változatát, ami a magyar piacon nincs kínálatban. Ha ehhez hozzáveszed, hogy kint tankolsz, ezt literenként úgy 35-40 HUF-fal olcsóbban (persze nem az autópályán!), akkor ingyen volt az út is. Június 21-én majd 40 HUF-fal olcsóbban tankoltam.

Kifejezetten ajánlom Neusidel am See-t, ahol az autópálya lehajtótól 1,5km-re Eisenstadt felé benzinkút, a benzinkúttól 500m-re Hofer és Lidl is található. Itt a parndorfi bevásárlótömeget sem kell elszenvedni. Van EDEKA vagy MERKUR vagy mi a benzinkúttal szemben, de azt nem ajánlom senkinek. Aldinál rosszabb minőség magasabb áron.

@Mo0nlight: A nőknek sokkal vékonyabb a felhámuk és az írhájuk, a kötőszöveteik jóval lágyabbak, és termékenységi okokból sokkal könnyebben raktároznak zsírt a test bizonyos területein. Ennek egyenes következménye a cellulitis, amelynek folyamán a megnövekedett zsírsejtek kipréselik a bőr víztartalmát (lympha) a környező szövetbe, és a bőr feldagad.
Ha szeretnéd ezt a csökkenteni, akkor a bőrödet kell feszesítened, amelyhez a már jól ismert kollagénre van szükséged. A kollagént a test egy lutein nevű anyag segítségével tudja előállítani, ami nagy mennyiségben található meg a zöld leveles zöldségekben és a szójában. Ezek közül is a legjobb a kelbimbó, kelkáposzta és a szója. Ezekből érdemes többet enni. Mellékhatásként valamennyit a látásod is javulhat/lassaban romolhat, mivel a lutein a szem egyik fontos építőanyaga is.
Zsanett és Dominik, a párkapcsolatok jövőjébe vetett régen elveszített hitemet adták vissza. Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni... Zsanett A súlyomat illetően nem történt szignifikáns változás az előző bejegyzés óta, de igazából számítottam erre. Ugyan nem érzek…..
LifeTILT A Töltőnap 2012.02.26 03:20:00
Nem igazán akartam a töltőnapról beszélni ezen a blogon, mert egy nőnek töltőnapról beszélni olyan, mintha egy kapcsolatban élő srácot küldenénk át egy híresen nagy ribanc csajhoz filmet nézni. Egy sikeres program végig csinálásának az alapja, hogy betartsd a kajálásokat, és…..
A Ponyvaregény c. filmben van egy jelenet, ami hűen érzékelteti mindazt, amiről én itt most beszélni fogok. A Ponyvaregény alapmű, a XX. század Szemirámisz függőkertje, aminél nagyobb filmet szerintem az életben nem fognak csinálni még akkor sem, ha maga Dosztojevszkij vagy Dickens…..