Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Observer13

11 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könnycsepp a szempilládon este: én vagyok. Én vagyok az a kíváncsi csillag, mely rád kacsingat és rád ragyog. A csók, a csókod, az is én vagyok. Végigálmodom az álmodat, ölelésedben én epedek el, csak én tudom minden kis titkodat.....
Idegen környezet, hosszú, már-már végtelennek tűnő ujjak matatnak a kamera lencséjén és kicsit azt érezzük, hogy valami Pataky Attila-féle "éppen elraboltak" homevideot nézünk. Pedig nem, ez csak az Alien Abduction Matty Beckerman kézi kamerás filmje idegen lényekkel…..
Már egy hete csak a papáragondolok mindíg, meg-megállva.Nyikorgó sörös dobozzal ölében,ment a pincébe, ment serényen. Én még alkoholista voltam,ordítottam, toporzékoltam.Hagyja a sörös dobozt másra.Engem vigyen le a pincébe. Csak ment és ivott némán,szidott, de nem…..
  Egy kosárban gyümölcsök vannak: körte, alma, barack, banán, stb. Ezek a Te személyiségrészeid. Te (az „ÉN”) döntöd el, hogy melyiket veszed ki a kosárból, melyiket eszed meg, melyiket teszed magadévá. Tehát ezzel azt akarom mondani, hogy a személyiség (kosárnyi…..
Szemlélődöm Belső figyelő 2013.08.28 20:55:04
Van az emberben egy BELSŐ SZEM, ami figyeli képességeit, tulajdonságait- értéket adó vagy negáló viszonyban van ezekkel. A fontos az, hogy amikor ez a "SZEM" néz, értékel, akkor feltedd magadnak a kérdést: "EZ AZ ÉN SZEMEM, VAGY VALAKI MÁSÉ, MÁSOKÉ?"   ******…..
A konformistát arról a legegyszerűbb felismerni, hogy igen erős birtokló ösztönei vannak. Mit értek birtokló ösztön alatt? A birtokló ösztönt legegyszerűbben úgy határoznám meg, hogy valamilyen nemű, fajtájú külvilági dologhoz, dolgokhozvaló túlzottan erős kötődés. Ennek…..
Korunk „divatos személyisége” a nagy energián pörgő, racionális, hatalmas aktivitású, gyors gondolkodású, határozottabb kiállású, durvább, karakánabb típus. Ezzel kapcsolatban egy érdekes evolúcióbiológiai-társadalmi megfigyelésre tettem szert. Ez, a fent említett…..
Szemlélődöm Ez deviancia?! 2013.07.14 13:31:49
..
Szemlélődöm A deviáns 2013.05.11 02:58:48
Deviánsnak azt az egyént nevezem aki a morál fennhatósága alatt éli ki ösztöneit. A konformistával szemben ezt azért tudja megtenni, mert ő nem hódolt be gyermekkorában a szülői akaratnak, de kétségtelen, hogy elnyomták igényoldalát, természetes vágyait. Ebből kifolyólag az…..
Véleményem szerint ez a változás a konformista-deviáns átmenetkor érzékelhető a konformista-deviáns-nonkonformisa fejlődési vonalon. Amikor a konformista értékrendje megroppan ráeszmél, hogy csak külső elvárásokból felépített személyiség volt, így figyelme ráterelődik…..
  Lényegében véve mindenkiben van több-kevesebb konformizmus, deviancia, nonkonformizmus. Ezek személyiségrészek és a selfhez való viszonyuk alapján határozhatóak meg. Az hogy ki melyik tipusba sorolható a domináns személyiségrész mutatja meg.   A deviáns személyiségrész az…..
Szemlélődöm A konformista 2013.01.27 15:04:53
A KONFORMISTA     Konformistának azt az egyént nevezem aki már gyermekkorában behódolt a szülői akaratnak ezzel leválasztva magáról a saját igényeit. Amikor is a szülő megtörte a gyermeke akaratát és rákényszerítette saját akaratát a fiatal behódolva, az évek…..
Szemlélődöm PET palack 2013.01.14 18:16:15
PET palack (Miért dobják az emberek a Pet palackot a  sárga kukába?)     Lehet ez egy konform szokás, vagy egy tényleges környezettudatos aktus. Minden esetre érdekes ha megvizsgáljuk, egy kis elvonatkoztatás segítségével ennek az aktusnak a jövőjét.   Valószínűleg a…..
      Véleményem szerint egy csoport annál hatékonyabban tudja betölteni feladatát minél fejlettebb a csoport kollektív tudattalanja. Minél jobban ismerik a csoporttagok egymás személyiségtulajdonságait, teljesítőképességük milyenségét, és ezen tulajdonságok pozitív,…..