Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pollenta

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A frankhitelt a legtöbb hitelfelvevő megszívta. De kié lesz a torkos borz érdemérem?   Életbiztosítással kombinált lakáshitel. Hallott már róla? Ha nem, akkor szerencséje, van, ha igen és kötött is ilyet, akkor jó eséllyel indul a vesztesek vesztese díjért. A 180-as…..
pollenta 2011.09.19 23:56:42
A kombinált termékek extra kockázatot hordoznak. Már a befektetéssel kombinált életbiztosítások is hajmeresztőek. Lényegében azt sem tudod, hogy mennyit fizetsz, az azt tartalmazó kockázati életbiztosításért és mekkora hozamot kapsz a befektetésedre. Az ügynökök persze jönnek a hazug érvvel, hogy a kockázati életbiztosításnál elvész a pénz, míg a befektetéssel kombináltnál megmarad. Persze a befektetés hozamából csípik le a kockázati életbiztosítás díját, csak ezt nem kötik az orrodra. Köss biztosítást, ha arra van szükséged, és fektess be, ha van mit, de ne keverd a kettőt! Így külön-külön is kiszállhatsz mindegyikből, amelyikre már nincs szükséged.
A befektetési alapoknál is van ilyen konstrukció, ez pedig a tőke garantált befektetési jegy. Ezeknél a befektetett pénzből éppen annyit lekötött bankbetétbe tesznek, amelynek összege a kamattal együtt a lejáratkor éppen annyi lesz, mint az eredetileg befektetett összeg. Tehát a tőke ilyen módon garantálva van. A fennmaradó csekélyke hányadból opciót vásárolnak a nyersanyag, deviza, részvény stb. piacokon. Ez ahhoz elegendő, hogy elhitethessék a balek ügyféllel, hogy mekkora király spekuláns, és milyen rendes az alapkezelő, hogy garanciát ad hozzá. Pedig valójában csak egy bank lekötött betétgyűjtő akciójának az alanya, vagyis egy egyszerű Mari néni. Az opciók ha bejönnek fizethetnek sokat, de a teljes befektetett összeghez viszonyított alacsony részarányuk miatt csak szerény mértékben emelhetik a befektetés teljes hozamát.
pollenta 2011.09.20 07:51:41
@gabest1: "Anyámat beszélték rá egyszer egy ilyen tőkegarantáltra az erstében, határozatlan időre akarta lekötni, mert kellett valamikor a közeli jövőben. De azon kívül hogy csak 5% volt a kamata, semmi átverés nem volt benne, simán vissza lehet váltani akármikor. "

Az talán egy sima betétalap lehetett. A tőkegarantált származékos alapoknál, - amelyek egy betétalap és egy valódi származékos alap kombinációi - általában magas a visszaváltási jutalék, rövid távra nem érdemes venni őket. Amíg a visszaváltás jutaléka egy sima betétalapnál 100Ft körül lehet, addig egy nyílt végű származékos tőkegarantált alapnál 2000-10000 Ft, egy zárt végűt pedig csak a tőzsdén lehet értékesíteni lejárat előtt.
Pénzednek azt a részét amit biztonságban akarsz tudni, helyezd el betétbe, vagy ha a likviditás is szempont, akkor betétalapba. (A betétalapnál a likviditásért cserébe elveszted a betétbiztosítást - a pénz és tőkepiacokon semmit sem kapsz ingyen. Ha bedől a bank, akkor a magánszemélyek betéte után az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) fizet mint a katonatiszt. Ha a betétet az intézményi befektetőnek számító alap helyezte el, akkor az OBA nem fizet.)
Amekkora összeget kockáztatni akarsz és nem bánod, hogy akár az egészet bukod, azt pedig tedd tisztán származékos alapba. Ne kombináld a kettőt, mert feleslegesen korlátozod magad!
Úgy tűnik, az emberek humorérzéke nem ismer határokat. Egy "mókamester" tavaly az üllői vasútállomásról rendszeresen a ferihegyi 31-es pályákra leszállni készülő gépekre irányított lézeres tollal világított bele a pilóták szemébe, egészen addig, amíg tetten nem…..
pollenta 2011.09.19 23:08:24
@butcher__: "Nem lehetne erre valami érzékelős hókuszpókuszt kitalálni ami egy traffipax szerűen egy fotó erejéig lekapná hogy merről jön a lézer? Vagynemtom. "

Már kitalálták de csak a légierőnek van. És nem csak egy fotó erejéig kapja le:-)
pollenta 2011.09.19 23:12:26
@hagyma: "lezeres tollal egy leszallo gepbe?
ez nekem magas "

A lézernek ezek szerint nem.
pollenta 2011.09.20 00:31:12
@hagyma: ubu1:
Elképzelhető, hogy kameraállványt használnak. Persze így is legfeljebb a gép orrán lehet stabilan tartani a fényt. A félvezető lézerek fénye nem olyan koherens mint a jobb gázlézereké, így egy toll lézer fénye több száz méter távolságból jelentősebb felületet is bevilágíthat. Így bár a szemre jutó fényintenzitás kisebb mint egy közeli találatnál, de azért zavaró lehet.