Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rhaenyra

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Halloweent, avagy Mindenszenteket megelőző hétvége nem mindenkinek szólt az ijesztgetős bulira vagy a maskarában történő cukorkagyűjtésre való felkészüléssel. Hazánk két ifjú hölgye, Bittner Anett (Tazzie) és Laukó Viktória (Rhysa) például Londonban leledzettek, és ott…..
Egészen pontosan letelepszik nálunk. A múlt héten már beszámoltunk arról, hogy aszteroidaháton megérkezett hozzánk Superman unokahúga. Látogatása során azonban olyan jól érezte magát a Földön, hogy úgy döntött, élvezi még egy ideig az itteni vendégszeretetet. A nagyváros…..
Nincsen reggel kávé nélkül. Nincsen kávé tejhab nélkül. Nincsen tejhab Darth Vaderék nélkül?Ahhoz, hogy jól és igazán beinduljon a nap, muszáj eleget tennünk egy alapvető emberi szükségletnek: el kell fogyasztanunk a napi koffein-betevőt. A reggeli kávé elszürcsölését sokan…..
Képregényrajongónak lenni bizony nem csupán annyit tesz, hogy minden hónapban megvásároljuk aktuális "adagunkat". Képregényrajongónak lenni egy életforma. És ha már erről van szó, akkor semmi meglepő nincs azon, ha valaki Superman bőrébe bújva lép a házasság szent…..
Nemrégiben a Föld felé tartó kisbolygóval volt tele a sajtó. A történet pedig úgy végződött, hogy az az égi test végül elkerülte a Földet. Így még egy kicsit várnunk kell a világ végének eljövetelére - mondjuk 2012-ig biztosan. Azonban addig sem maradunk kozmikus izgalom…..
Korábban már hírt adtunk arról, hogy Hollywoodban tervbe vették egy újabb Blade Runner-film készítését. Azóta kicsit konkretizálódott a projekt, és most már egészen biztos, hogy az első filmet is jegyző Ridley Scott dirigálásával fog megvalósulni.Örömködhetünk és…..
Szívet melengető, kedves kis erdei jelenetet láthatunk. Egy édi-bédi ewok sétálgat a fák között. Persze csak úgy elővigyázatosságból nála van a lándzsája is, mert ki tudja, milyen zöldségeket veszélyeket rejthet az az erdő. Nem is kell sokáig várnia a…..
SF.blog A nap képe: Oz háborúja 2011.11.03 06:00:00
Képzeljük el, hogy Leia hercegnő egy szép napon űrörvénybe keveredik, és hajója egy ismeretlen bolygón landol. Hazajutni szinte lehetetlennek tűnik, és csak annyit tud meg, hogy Oz, a nagy varázsló az egyetlen, aki segíthetne neki. Elindul hát kiskutyájával, Darth Totoval, hogy…..
A képregényhősök újfent tökéletesen beváltak új munkakörükben, miszerint alkalmi múzsákként is funkcionálhatnak, ha a helyzet úgy hozza. Ezúttal Greg Guillemin francia dizájnert ihlették meg. Az úriember gondolt egyet, és olyan (főként art deco - stílusú) plakátokat…..
A vámpírok után a horror filmek további közkedvelt szereplői is megszállják a mozikat a jelek szerint. A zombik például most egy animációs filmben igyekeznek riogatni. A ParaNorman című alkotáshoz pedig már trailer is készült.A történet főszereplője egy Norman nevű kisfiú,…..
SF.blog Dracula 3D-ben 2011.10.31 06:00:00
Noha láthattunk már vámpírfilmet a multiplexek vásznain 3D-s kiadásban A pap című filmnek hála, úgy látszik, egyes filmeseknek még mindig nem volt elég a vérszívók ezen kiadásából. A hírek szerint ugyanis hamarosan startol az első háromdimenziós Dracula - mozi.A Saint Dracula…..
SF.blog A nap képe: Mugliismeret 2011.10.30 06:00:00
Harry Potter élményei után szabadon bizonyára sokan kíváncsiak lennének egy a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában használt tankönyvre. Nos, azzal ugyan még nem szolgálhatunk, viszont íme egy kép, ami akár egy roxforti tanterem falát is díszíthetné. Vagy…..
George R. R. Martin nevét a Trónok harca-sorozat révén megismerte a világ. Fantasy- és képregényrajongó körökben azonban nem csupán erről az egy művéről, a Tűz és Jég daláról ismerik az író nevét. Ha a hír igaznak bizonyul, akkor pedig hamarosan a filmrajongók is tovább…..
Manapság igen divatosak a "nerd" és a "geek" szakkifejezések. És bár angol nyelvű szavakról van szó, mi igenis tudjuk, mit jelentenek. A képregény-, videojáték- és sci-fi-rajongás ugyan mindkettejüknek ismérve a nem túl jó állóképességgel és…..
Sőt, mi több, a tévé képernyőjén is látható lesz. Stephen King hét kötetes fantasy eposzát ugyanis megfilmesítik. A minél pontosabb és leginkább regényhű adaptáció érdekében pedig rögtön három filmet és egy két évados sorozatot terveznek a készítők.Brian Gazer producer…..
SF.blog A nap képe: bagós Chewie 2011.10.25 06:00:00
A múlt héten a Star Wars-univerzum legszőrösebb és legmorgósabb csatlósát hamburgerhús formájában láthattuk viszont. Úgy tűnik, a wookie hatékonyabb múzsának bizonyul, mint gondolnánk, hiszen máris itt az újabb műalkotás! Ezúttal azonban nem az ínyencekre, hanem a…..
SF.blog Légdeszka a jelenből 2011.10.24 15:30:00
Több, mint 20 évvel ezelőtt, 1989-ben, a jövőt enyhén szólva "sci-fisebbnek" képzelték el a filmesek. Az ominózus évben készült Vissza a jövőbe című filmtrilógia második részében a főhős, Marty McFly 2015-be tett utazása során például olyan transzportáló…..
SF.blog A nap képe: zombi Gameboy! 2011.10.24 06:00:00
Megboldogult gyermekkorom slágerjátéka volt a Gameboy, a varázslatos kis ketyere, ami annyira nagyon ezerarcúnak tűnt. Nem kellett vele mindig csak ugyanazokat a játékokat játszani kifulladási, hiszen cserélhető kis kazetták jártak hozzá. Változatos, végeérhetetlen kaland! -…..
SF.blog A nap képe: Tökök Ura 2011.10.23 18:31:00
"Halloweeni előkészületek" c. rovatunk ezúttal Mordor földjéről jelentkezik. Ezúttal az Egy Tökkel ismerkedhetünk meg közelebbről - de vigyázat, egyetlen harapás ebből a töklámpásból, és máris kénytelen lesz megalakulni a Tök Szövetsége, hogy megmentse a világot a…..
A Mátrix-trilógia sikere óta mintha szélcsend uralkodna Wachowskiék háza táján - legalábbis, ami a sci-fi műfajt illeti. A kultfilmmé avanzsált cyberpunk alkotás óta bizony még hírből sem volt dolguk a műfajjal. Pedig a Keanu Reeves főszereplésével forgatott filmhármas is…..
A Star Wars-filmekben szereplő futurisztikus páncélok (különös tekintettel Vader nagyúr egyedi felszerelésére) mindig is megihlették a közönség művészi hajlamokkal megáldott tagjait. Ezúttal egy sisak-feldolgozás sorozatot mutatunk be, amely Paul McCue kreativitását dicséri. A…..
A hírek szerint legalábbis egy nyolc perces prológus mindenképpen. Ahogy arra már A sötét lovag esetében is volt példa, a kis "felvezetőt" egy másik multiplex-sikernek ígérkező film előtt fogják lejátszani a tisztelt nagyérdeműnek. Akkor ez a "háttér film" a…..
SF.blog A nap képe: Világjegy 2011.10.20 06:00:00
Vagyis csak majdnem. Merthogy inkább egy világtérképről beszélünk. Viszont ha a fantázia birodalmába tett utazásról van szó, akkor már el kell ismerni, hogy egy alaposan kidolgozott, pontos térkép felér egy repülőjeggyel is. Elég a tájékozódási pontokkal tisztába kerülnünk,…..
SF.blog A nap képe: Wookie Burger 2011.10.19 12:00:00
Unod már a chipset és a pattogatott kukoricát a kötelező és kihagyhatatlan  (a rajongás mértékétől függően) heti/havi/éves Star Wars-maraton mellé? Esetleg simán csak művészi igényeket támasztasz a napi ebédeddel szememben? Netalán gondolkoztál már azon, hogy Han Solo…..
SF.blog Bolygók holdközelben 2011.10.18 15:00:00
Az éjszakai égboltot szemlélve érezhetjük magunkat legközelebb a világűrhöz. Szabad szemmel láthatjuk pislákolni a megannyi csillagot és magát a Föld körül keringő Holdat is. Na, de mi a helyzet a többi bolygóval? Azokat már bajosabban fedezhetnénk fel teleszkópok nélkül,…..