Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kriszmusz

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bírósági eljárások időszerűségének biztosítása érdekében egyes bírói álláshelyek betöltéséről szóló törvényjavaslat oly módon gyorsítaná fel a bírói kinevezéseket, hogy nem várná el a pályázat benyújtásakor a pályázóktól a bírói feladat ellátásához…..
Kriszmusz 2011.10.06 00:12:27
Szokásos fityisz eljárás. Egy létező probléma "véletlenül" úgy kerül nem megoldásra, hogy saját emberek kerülnek a rendszerbe a megfelelő helyekre. A droidok megeszik a Pr-t, a többiek szopnak. Viszont így sem megvádolni, sem elítélni nem lehet majd őket, mert nem lesz senki, aki ezt megteszi.

Mert a kérdésfeltevés teljesen jogos, miért bíráskodik egyáltalán egy 30 év alatti ember. Rengeteg sztori van, a közlekedési ügyekre szakosodott büntetőbíróról, akinek nincs jogsija, a családjogos bírónő, aki otthon lakik a szüleivel, viszont a mama a megyén bíró..stb

Ma már egy bírói fizetés teljesen versenyképes. Kb 1m Ft + Áfát kell kitermelnie egy ügyvédnek, ha annyit akar nettóban hazavinni, ami nincs meg egy átlagos ügyvédnek.

És még rengeteg kérdés feltehető. Pl, miért alakították át a pályázati pontrendszert úgy, hogy a publikáció és a szakjogászi képzés jelentős (majdnem behozhatatlan) előnyt jelent, miközben a régi fogalmazók, titkárok számára ezek, ha nem is tiltottak, de biztosan nem voltak támogatottak.

Vagy miért nem kaphatnak a bírók már végre elektronikus aláírást, amellyel lényegesen felgyorsulhatna az eljárás?

Hogy van az, hogy egyes bíróságok hiányt termelnek?

Miért szervezi át minden új kormány a gazdasági bűncselekményeket nyomozó hatóságokat?

Miért halasztották el megint a PP módosítást, amely gyorsította volna az eljárásokat?

Mindenesetre én azt mondom, éljen Orbán Viktor az alkotmány(alaptörvény)bíróság dór oszlopa, a törvényesség és jogbiztonság törp pajzsa, Iustita fekete kendője.
Életem napjai Első bejegyzés 2011.09.18 19:31:00
Boros Krisztián vagyok. Szeretném kipróbálni, hogyan működnek a blogok.Ha megy, én is írogatok majd. Kifogom tapasztalni, megpróbálok rárakni játékokat.Azért nem hiszem hogy, könnyű lesz.De bízom, magamban.  Így nem hiszem, hogy elrontom, legalábbis nem  biztos. …..