Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uzsi948

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az vagy, amit megeszel!” - Tisztában vagy vele, hol és milyen módon termelik az élelmiszert, ami a tányérodra kerül?2012. December 7. (Péntek) 16:00, BME K épület I.72. teremA BME Egyetemi Zöld Kör, csatlakozva a Védegylet által szervezett rendezvényhez, filmvetítést szervez.…..
Szeretnél többet megtudni a megújuló energiaforrásokra való áttérésről?Gyere el az Önképzőkör következő előadására! Dr. Munkácsy Béla, az ELTE Környezet- és Tájföldrajz Tsz. adjunktusa beszél majd az energiatervezés interdiszciplináris összefüggéseiről az "Erre van…..
Idén újdonságként vitafórumot szervezünk, a hulladékégetés problémaköréről. Gyere el te is október 2-án, kedden, 18 órakor a Q épület A102-es termébe és ismerd meg a tényeket pro és kontra! - Tényleg csökkentik az emberiség nettó széndioxid kibocsátását? - Valóban…..
Következzenek a részletes információk a flashmobról: Mindenkit szeretettel várunk csütörtökön (szeptember 27), 12:00-kor a Sóhajok hídjánál! A Magyar Kerékpárosklub melletti szolidaritási akció keretén belül, a Critical Mass 365 mintájára összegyűlünk és elénekeljük a…..
Az Önképzőkör következő, és egyben utolsó előadására május 2-án szerdán kerül sor. Molnár András, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének munkatársa, az urbanizáció kihívásairól tart előadást. Város vagy zöldövezet? Sokaknak kérdés, de…..
Az őszi PET-Párbaj sikerén felbuzdulva a Zöld Kör újabb flashmobot szervez. Eltalálnád egy repülővel az aula közepét? Most kipróbálhatod magad!  Az eseménnyel a papírhulladék újrafelhasználására és újrahasznosítására szeretnénk felhívni a figyelmet. Flashmobot…..
Fontos információ az Önképzőkör látogatóinak!Molnár Andris április 25-ére meghirdetett előadása technikai okok miatt sajnos elmarad, és valószínűleg egy héttel később kerül megrendezésre!A hirtelen programváltozásért elnézéseteket kérjük!..
Az Önképzőkör következő előadására, Magyar Vöröskereszttel együttműködve, április 18-án kerül sor. Molnár András, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének munkatársa, az éghajlati jelenségek kockázatairól, a jellemző időjárás okozta…..
Április 11-én újra Önképzőkör! Előadónk, Kozma Zsolt azt mutatja be, hogy egy teljesen átlagos magyar városlakó a hétköznapi életvitelével hogyan járul hozzá - tudatlanul is - ahhoz a globális válsághoz, amiben épp benne vagyunk. Az előadáson többek között szó lesz egy…..
Az Önképzőkör következő előadására április 4-én, szerdán, 18 órakor kerül sor. Antal Miklós beszél majd a környezeti kérdések érzelmi oldaláról: Örülök, ha virágzik a barackfa. Összeszorul a szívem, ha szenvedni látok egy állatot. Haragszom, ha bekapcsolva hagyod a…..
Újra indul az Önképzőkör!Mindenkit sok szeretettel várunk szerdánként, a K. épület I. 72-es termében.  Ebben a félévben a következő érdekes előadások közül választhattok:..
Az Önképzőkör 5. rendezvényén Koczóh Levente András, MSc hallgató tart előadást az élőgépes szennyvíztisztásról. Az élőgépes szennyvíztisztítás meglehetősen újszerű és előremutató technológia, mely természet-közeli, kiváló alternatívát biztosít kisvárosnyi…..
Milyen szerepet foglal el az önkéntesség a fenntartható társadalomban? Hogyan járul hozzá egy közösség, egy település vagy egy ország környezeti és gazdasági működéséhez? Idealista gondolatok, és a valóság. Milyen gondokkal küzd az önkéntesség Magyarországon? Hol van…..
- Hé - mondta Árnyék. - Huginn vagy Muninn, bármelyik is vagy. A madár megfordult, gyanakodva félrehajtotta a fejét, és csillogó szeme Árnyékra meredt. - Mondd, hogy "Soha már" - kérte Árnyék. - Baszd meg - mondta a holló. Többé meg sem szólalt amíg az erdőben voltak.…..
uzsi948 2011.11.05 23:01:39
A BME Egyetemi Zöld Kör környezettudatossági versenyt indít szeptember 26-tól, melyben a Te kollégiumod is részt vesz. A verseny során hetente közzétesszük majd weboldalunkon a kollégiumok fogyasztási adatait  (víz, villany, hulladék) diagramos formában, melyen össze…..
"Malawi? Az hol van?" avagy "Hungary? Where is that?" - Ezen kérdések megvitatására kerül sor a BME Egyetemi Zöld Kör idei első önképzőkörén! Persze nem ezen országok földrajzi elhelyezkedése a kérdés, hanem úgy igazából, hol is…..