Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tigerlily_s

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Nescafe vs 9GAG Army 2011.12.19 13:04:00
Podi hívta fel a figyelmünket erre a remek sztorira, bravó Nescafé!"Egy Szolnoki János nevű srác pályázott a Nescafé 3in1 Effekt lájkversenyén, a sérült kisöccsét szerette volna támogatni a megnyerhető főnyereménnyel (1 millió forinttal). Segtségül hívta a 9gag…..
tigerlily_s 2011.12.19 17:47:43
@lassnenezz: küldünk neki pénzt,emiatt nem kell aggódni.
Ebben a bejegyzésben a Rómeó és Júliáról lesz szó, de egészen más felfogásban, mint ahogy például én a középiskolában tanultam. Kállay Géza tanár úr sok olyan dologra rávilágított, amit eddig nem vettem észre, vagy nem láttam az összefüggéseket. Eddig ez volt a…..
         Az egyik legismertebb, legnépszerűbb Shakespeare drámával találkozhattunk ezen az előadáson, a Hamlettel.          1599 végén/1600 elején keletkezhetett, nagy sikert aratott a maga idejében, hiszen a…..
          Örömmel tapasztaljuk, hogy az előadássorozat egyre több embert vonz az ELTE R épületébe szerda esténként, ami érthető, hiszen ki ne lenne kíváncsi Shakespeare világhírű műveire, egy ELTÉ-n tanító professzor perspektívájából? Kállay…..
November 15-én az ELTE Szabadegyetemén Kállay Géza Tanár Úr Fenyő Ervin közreműködésével Shakespeare egyik méltán híres művéről; az Othelloról beszélt. Megtudhattuk, hogy a műben igen nagy jelentősége van a színeknek: Othello kívül fekete, belül fehér, Jago pedig ennek…..
Október 26-án ismét egy színvonalas előadással folytatódott a Szabadegyetem. A téma ezúttal Shakespeare Szentivánéji álom című műve volt, Kállay Géza Tanár Úr előadásában. Shakespeare művei 3 csoportba oszthatóak: történelmi színművek, tragédiák, komédiák. A…..
            Egy héttel ezelőtt a tanár úr ott hagyta abba, hogy Shakespeare magánélete hogyan alakult idősebb korára, hogy hol lakott, és mivel foglalkozott. Említette, hogy visszaköltözött Londonba, a Globe színház…..
       Kállay Géza tanár úr szabadegyetemi előadásai szeptember 21-én kezdődtek az ELTE bölcsészkarán. Az előadássorozat tíz részből áll, melyekből az érdeklődők teljes betekintést nyerhetnek a William Shakespeare-korabeli világba, valamint híres…..