Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Képregényblog

1115 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei Alfabéta-díjra jelölt alkotók interjúsorozatának lezárásaként Terebesi Gyulával, A népet szolgáltuk című képregény rajzolójával beszélgetett Bayer Antal, e-mailben. BA: Kárpátaljai magyarként gondolom, nem volt könnyű képregényekkel találkoznod, akár magyar, akár más nyelvűekkel. Mi volt az…..
Következő interjúalanyunk, Korbuly Ági is az Alfabéta-díj "kép-novella" kategóriájának jelöltje. Az Átvoltozások antológiában jelent meg Apró és nagy dolgok című, Farkas Balázzsal közös munkája. A kérdező ismét Szekeres Nikoletta. SzN: Egy történet happy enddel a beilleszkedésről, honnan jött a…..
A fesztivál előtti utolsó interjúalanyunk a horvát Dalibor Talajic, aki elsősorban az amerikai piacra dolgozik, magyarul eddig a Deadpool legyilkolja a Marvel-univerzumot című munkája jelent meg az Ölégia című kötetben. A rajzoló e-mailben válaszolt Bayer Antal kérdéseire. BA: Mi volt az, amitől…..
Az utolsó járat és a Cirkusztanoda egyik alkotójával, Cselőtei Zsófiával beszélgettünk, aki Radics Marcival való (nem csak) alkotói közössége kapcsán egy valódi, dinamikus közös munkáról számol be a képregények születéséről és hátteréről mesélve. A kérdező ezúttal is Szekeres Nikoletta. SZN: A…..
Lassan már hozzászokhatunk, hogy a Képes Krónikák kiadónak minden évben van legalább egy Alfabéta-díjra jelölt történelmi képregénye – idén rögtön kettő is. Mészáros Jánost nem csak kiadóvezetői minőségében, hanem A népet szolgáltuk című, 1956-os témájú kötet társírójaként is kérdezte Bayer…..
Poór Dorottya Bébi című képregényével az elvileg már egyáltalán nem tabu témának számító gyerekvállalás témakörét feszegeti, aminek olvasása során ismét ráébredhetünk arra, hogy megközelítéseink még mindig sablonok, elvárások mentén mozognak. A vizualitásában és témájának feldolgozásával is…..
A Rédei Viktória írta és Gyuricza Márta rajzolta képregény olyan lények közé kalauzolja olvasóit, akik... És aki kíváncsi, hogy mit takarhat a három pont, szeret borzongani, de  érdeklik a különös találkozások, kapcsolódások, ne hagyja ki A vadász című képregényt. Az Alfabéta-díjra jelölt képregény…..
Folytatjuk az online interjúsorozatot nemzetközi vendégeinkkel. Maria és Ileana Surducan Kolozsvárról érkeznek, közös munkája, a Nor vakációja a Ciceró Könyvstúdiónál jelent meg tavaly. A kérdező ismét Bayer Antal volt.           BA: Mi volt az, amitől beleszerettél a képregénybe, mint…..
 A Magyar Rocktörténet '60-'70 című képregény nagyívű vállalás, amely több mint egy sima zenetörténet, szervesen kapcsolódik a magyar szocializmus egyszerre vészterhes és abszurd időszakához, amelyben mégis zseniális zenészek tűntek fel, bandák alakultak, örökérvényű zenék születtek. A sorozatot,…..
A fesztivál előtti interjúsorozatot olasz vendégünkkel, Valentina Romeóval folytatjuk. A  kérdező ezúttal is Bayer Antal volt. BA: Mi volt az, amitől beleszerettél a képregénybe, mint művészeti ágba vagy kifejezési formába? VR: Amikor én felnőttem, még nagyon más volt még a szórakoztatóipar. A…..
Egyszerre személyes és univerzális témákat feldolgozó képregényekkel is nevezett Lamm Lenke mindkét kategóriában az Alfabéta-díjra, a jelöltekkel készült interjú sorozatunkat vele folytatjuk. A kérdező Szekeres Nikoletta. SzN: Két képregényed lett jelölt, mindkét kategóriában. A Nem vagyok…..
A fesztivál lengyel vendégének, Michał Śledzińskinek is feltettünk néhány kérdést e-mailben. Az interjút Bayer Antal készítette. BA: Mi volt az, amitől beleszerettél a képregénybe, mint művészeti ágba vagy kifejezési formába? MS: Gyerekkoromban rengeteget rajzoltam (ahogy persze most is). Mielőtt…..
A tavalyi Hungarocomixon "Apokalipszis" témára rögtönzött több ismert hazai alkotó, két óra alatt készítettek kétoldalas képregényeket ebben a témában. És most kiadvány lett belőlük, ahogy azt eredetileg is terveztük. Volt, akik hozzáadott néhány oldalt, volt, aki kicsit átdolgozta az improvizált…..
Május 12-én több külföldi alkotóval és kiadvóal lehet találkozni a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon. A személyes megismerkedés előtt néhány kérdést tettünk fel nekik e-mailben. Elsőként az osztrák Vinz Schwarzbauer válaszolt, aki egyrészt a bécsi Kabinett kiadót képviseli, másrészt…..
A hagyományokat követve idén is interjút készítünk az Alfabéta-díj jelöltjeivel. A győztes műveket május 12-én, a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon hirdetjük ki. Aki kérdez: Szekeres Nikoletta. Első válaszadónk Koska Zoltán, akinek Lyolyabi és Rizmiráng című sorozata 2. része jelölt a…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vendége lesz: Michał Śledziński (Lengyelország) 1978-ban született Bydgoszczban, rajzoló, forgatókönyvíró, animátor. "Śledziu" a bydgoszczi művészeti szakközépiskolában végezte tanulmányait. A kilencvenes években, videojátékokkal foglalkozó…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vendége lesz: Vinz Schwarzbauer (Ausztria). 1987-ben született Grazban, képzőművészeti tanulmányait Bécsben és Hamburgban végezte. Képregényrajzolóként és illusztrátorként dolgozik, és több más alkotóval együtt a Franz the Lonely Austrionaut című…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vendége lesz: Dalibor Talajić (Horvátország) Szarajevóban született 1972-ben, de már gyerekkorában átköltözött Zágrábba a családjával, ott végezte el a középiskolai tanulmányait, miközben klarinétozni tanult a Vatroslav Lisinski zeneiskolában, majd…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vendége lesz: Valentina (Val) Romeo (Olaszország). Az 1977-ben, Messinában született rajzoló és illusztrátor a nápolyi képregényiskolába járt. 2010-től dolgozik a Bonelli kiadónak a Morgan Lost, Dylan Dog, Nathan Never és Zagor sorozatokon.   A…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vendégei lesznek: Maria Surducan (Románia, sz. 1985) Kolozsváron él és dolgozik illusztrátorként és képregényalkotóként. Munkái közül több megjelent francia, cseh és magyar nyelven is. Képregényeiben az az gondolat vezérli, hogy az érzelemgazdag…..
2024 márciusában az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Amerikai képregények:Bajnokok 4 (Vad Virágok Könyvműhely)Börze+ 3: A Hihetetlen Pókember (Kingpin)Bubi…..
Kiadóik és alkotóik közlése alapján az alábbi újdonságok fognak bemutatkozni a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vasárnapi főeseményén, a legtöbbjük itt lesz először beszerezhető. A rendezvényen a kiadványok többsége kedvezményes áron vásárolható meg. A listát folyamatosan bővítjük. -…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál 2024. május 12-i főeseményén az alábbi kiadók, alkotók és kereskedők állítanak standot. A listát folyamatosan bővítjük, ahogy befutnak a jelentkezések. Kiadók: Anagram Comics, BPZines, Centrala (Lengyelország/Anglia), Cerkabella, Chameleon Comix,…..
Elkészült a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál plakátja. A hagyományoknak megfelelően a tavalyi képregénydíjasok egyike, jelen esetben a Korcsmáros Pál-díjas László Márk készítette. A plakáton a fesztivál főeseményének a dátuma olvasható, május 12-én új helyszínen, az ELTE Campus Gömb…..
2024 februárjában az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Amerikai képregények:Batman különszám 2024/1: Vörös kód (Kingpin)Bubi Extra 15: Howard, a kacsa (Bubi…..