Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ötletgyáros

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
Ötletgyáros 2011.10.03 13:28:05
@Crescendo: még az előhöz (egyébként az is ehhez a hsz-edhez ment, csak véletlenül a későbbire válaszoltam.

Szóval: a GDP-vel sem vagy tisztában, mivel azt eleve hozzáadott értéken számítják. Szóval, ha egy üzem gyárt mondjuk pólót 1 milliárd forint értékben évente, de 600 millió az anyagköltség, akkor az általa termelt GDP sem egymilliárd, hanem 400 millió. Ha az alapanyagot itt állítják elő, akkor az szintén növeli a GDP-t (mínusz az alapanyag alapanyagköltsége), de ha import, akkor nem. Ígya GDP nem összbevételt mér, hanem hozzáadott értéket, és ennek a 7%-a az állam éves kamatkiadása. Ami szintén sok, de a hitelfelvétel nem (és nem is volt) kötelező.

Végül: neked, meg a többi "azért vagyunk szegények, mert kiviszik a pénzt az országból" kezdetű nótát fújó többinek ajánlanám ezt a cikket:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/10/30/kizsakmanyol_minket_a_kulfold/

Nem mai, de ma is érvényes.
Ötletgyáros 2011.10.03 13:55:51
@Crescendo: Akkor mégegyszer: a GDP hozzáadott értéket mér. Egy itt előállított termék csak akkor növeli értékének 100%-ával a GDP-t, ha teljes egészében itt készült.

Aztán: látom nem értetted meg amit az adósságról írtam. Én is azt próbáltam elmagyarázni (úgy tűnik nem sok sikerrel), hogy azért mert nominálisan a 25-szörösét keresi, az nem azt jelenti, hogy 25-ször annyi dolgot tud belőle venni. Ugyanígy a 30 éve felvett adósságot, sem egy az egybe kell nézni kamatokkal, mivel nem ugyanarról az összegről beszélünk (reálértéken).

amit a munkahelyekről, privatizációról írsz, RÉSZBEN igaz, csak nem ehhez kapcsolódott az írásom, hanem pl a reálérték fogalmához, mert hülyeségeket beszéltél. A privatizációhoz még, valóban mentek tönkre, lettek eladva életképes vállalatok is, de azért javarésze nem ilyen volt. Ne feledjük, hogy nem a nyugatiak rohanták meg a mi üzleteinket vásárolni, hanem fordítva. Ahogy mi is Suzukira cseréltük a Daciat, mikor már lehetett kapni. Mert az előbbi 15 éves, 200e km-rel, és komolyabb baja nem volt, míg a másikkal 8 évesen nem mertünk elindulni városon kívülre. Jah és a Suzkára nem is kellett 10+ évet várni...
Török Gábor ma reggeli elemzésében remekül megfogalmazta mi a probléma a Fidesszel: "A kormány egyre gyakrabban és egyre látványosabban kénytelen szembemenni ellenzéki időszakában hirdetett mondataival, ráadásul nyilvánosan azt sem vállalja, hogy egyáltalán viszonyuljon…..
Ötletgyáros 2011.09.19 19:52:06
Abba lehetne már hagyni ezt az "egykulcsos adó a gazdagoknak kedvez" című ostboa demagógiát.

1. Az igazán gazdagok közül kevesen élnek munkából. Akik valóban milliárdosok, azok tőkejövedelemből élnek legtöbbször. Hány kulcsos is a kamat- osztalék- árfolyamnyereség adó? És nincs rajtuk még + tb max osztalék esetén tizenegykét % EHO

2. Az átlagbérrel dobálózni enyhén nevetséges, mivel ezt az átlagot vastagon lehúzzák a kamu minimálbéresek. Még konzervatív becslések szerint is a kb 1,2 millió min.béres fele kamu.

3. Bemutatnék nektek egy gonosz burzsujt, aki jól járt az egykulcsos adóval (nem rólam van szó, de családtag): 19 évesen a szakközép után költözött el a családjától kb 200km-re. Addig ott élt az anyjával, az apjával aki nem vetette meg az italt, meg a nagyapjával, aki szintén nem. Nyomortól alig jobb körülmények között. Eljött az ismeretlenbe, azóta ott dolgozik ahol kezdte lassan 30 éve. Folyamatosan képezte magát, hogy feljebb lépjen, és teszi most is. Mindent magának ért el, amit elért.
Na most eddig a 8 órás munkaidejéből 5-öt azért dolgozott, hogy vadidegen emberek ügyes-bajos dolgait fizesse. Segílyke, nyugdíj, ingyen eü stb... Most az egykulcsossal a 8-ból nagyjéból csak 4et dolgozik ezért. Mekkora kedvezmény már ez egy ilyen szemét burzsujnak nem???

Én régen szerettem ezt a blogot, de mostanában egyre jobban hajaz az MSZP nyuggertagozatára.

ui.: rühellem a fideszt, különösképp a zsebcigányt az élén.
Ötletgyáros 2011.09.19 20:07:29
@pupak30: eddig olyan volt, ha nem tűnt volna fel. Egyetlen 2hozadéka" volt, hogy aki bejelentetten keresett (nem feltétlen nagyon sokat) tisztességes összeget, azt agyonbüntette. 1 dologra ösztönöz: adócsalásra, meg 1re biztos nem: tanulásra, költözésre munka után, azaz az egyéni felelősség és küzdeni akarás fejlesztésére.
Ötletgyáros 2011.09.19 20:48:56
@Justice for 96: és akkor még nem számoltad a 27% munkáltatói járulékot, amit szintén nem a legyek hordanak össze...