Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyutyuru

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ő Zsepi". Ennyit írt Andrea és nincs is szükségünk több információra. Ladies and gentlemen: Ő tehát Zsepi...
Tyutyuru 2007.12.19 13:01:34
Egy másik kedves fizetési felszólítás, ráadásul kötelezős, úgyhogy, lehet, hogy tényleges haszna is lesz ennek a posztnak. Esetünkben az OTP Garancia kezdte terrorizálni ügyfelét , methogy állítólag rosszul számolták ki az egy évre előre kifizetett biztosításának…..
Tyutyuru 2007.11.14 20:44:29
Az ajánlatot jogilag nem a biztosító teszi, hanem te (gyakorlatban fordítva megy)a biztosítónak ezt 15 napon belül fel kell dolgoznia(kötvényesíti vagy elutasítja). Ha 15 napon belül nem értesítenek, hogy valami gebasz van akkor elfogadták az ajánlatodat tokkal vonóval. Ha 15 nap alatt kiderítik, hogy eltolták a díjat akkor értesítenek, hogy megváltozott díjazással fogadják el az ajánlatodat és te erre reagálhatsz 15 napig ha nem tetszik. Ha nem reagálsz: hallgatás=beleegyezés.
Ptk 536§ (3) Ha a biztosító kifejezett nyilatkozata nélkül létrejött szerződés eltér a biztosítási szabályzattól, a biztosító tizenöt napon belül írásban javasolhatja, hogy a szerződést a szabályzatnak megfelelően módosítsák. Ezt a határidőt attól a naptól kell számítani, amelyen az ajánlat a biztosítónak kötvénykiállításra jogosult szervéhez beérkezett. Ha a szerződő fél a javaslatot nem fogadja el, vagy arra tizenöt napon belül nem válaszol, az elutasítástól, illetőleg a módosító javaslat kézhezvételétől számított tizenöt napon belül a szerződést harminc napra írásban felmondhatja.
538. § (1) Az írásbeli megállapodást, illetőleg a biztosító elfogadó nyilatkozatát biztosítási kötvény (igazolójegy, biztosítási bélyeg) kiállítása pótolja. Ha a kötvény tartalma a fél ajánlatától eltér, és az eltérést a fél tizenöt napon belül nem kifogásolja, a szerződés a kötvény tartalma szerint jön létre. Ezt a rendelkezést lényeges eltérésekre csak akkor lehet alkalmazni, ha a biztosító az eltérésre a szerződő fél figyelmét a kötvény kiszolgáltatásakor írásban felhívta; ha a felhívás elmarad, a szerződés az ajánlat tartalmának megfelelően jön létre.
Találkozott már vki olyan ingatlanbecsléssel, ami kicsit is közelített a valósághoz? István például minősítetten hátrányos megkülönböztetésben részesült Zuglóban: Párommal úgy döntöttünk vásárolunk egy lakást, pontosabban lízingelünk egyet – ingatlanfedezetűt -…..