Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KL_

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FIGYELEM! AZ ALÁBBI ÍRÁSBAN - A BLOGÍRÓ SZERINT - SILÁNY MINŐSÉGŰ TERMÉKEKET ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ PIACI JELENSÉGET MUTATJUK BE! AMENNYIBEN SZERETNÉ MAGA ELDÖNTENI, HOGY MI A JÓ ÉS MI A ROSSZ, ÚGY: DÖNTSÖN SAJÁT BELÁTÁSA SZERINT! vagy VÉGEZZEN EL EGY SÖRBÍRÁLÓ…..
KL_ 2013.02.13 08:42:27
Mikor az USA-ban kezdték feszegetni ezt a kérdést, akkor lett belőle (szerintem jogos) sértődés. beerpulse.com/2012/12/august-schell-brewing-to-ba-in-response-to-craft-vs-crafty-shame-on-you/
Mondjuk ott inkább a hozzáadott kukoricán meg a tulajdoni részarányokon pörögtek, de a lényeg ugyanaz.
Ahogy a bevezetőben is írtad, nem olyan egyértelmű eldönteni, hogy mi az igaz v. hamis kézműves sör.
Készül a finom grillcsirke. Bár megjegyezném, hogy Balog Rudolf 1938-as felvételén a pesti modellek szemmel láthatólag nem igazán tudnak mit kezdeni a nyársakkal. „Akárcsak az ázsiai sztyeppéken, szabad tűzön készül az étel a Kecskemét melletti Bugac-pusztán” – számol be a…..
Évente kb. 6-7 diák végez a Corvinus egyetem sörfőző szakán. A nagy részük logikus karrierlépésként elmegy gyakorlatra valamelyik nagy magyar sörgyárhoz, majd igyekszik oda fel is vetetni magát. De van egy pár nyughatatlan, akiket nem csak a megélhetés érdekel, hanem maga a sör…..
KL_ 2012.10.24 13:17:49
@Bud Taste: Gondolom, forraláskor. A leírásból ítélve annak sem a legvégén, ha az illatban nem jön elő. De ez engem is érdekelne.
Ez nem határeset. Ez durva. Dolgozik a kőbányai marketing-gépezet. És a magyar találékonyság. Egy egészen új sörműfaj szüetésénél lehettünk jelen: nagyüzemi kézműves sörpancs! A Főzdefeszttől lenyúlták a kézműves szócskát, a Sopronitól lenyúlták a szirupbekeverést,…..
KL_ 2012.08.31 08:48:08
@armando_otchoa:
Itt az a koncepció, hogy sokak szerint a kézműves sör a jó sör szinonimája.
Valaki amúgy írhatna egy posztot arról, hogy mit jelent a kézműves sör kifejezés (ha volt már ilyen, adjatok linket légyszi).
KL_ 2012.08.31 09:16:11
@lilakutyak:
Köszi szépen! Kiindulásnak szerintem jó, de lehet, megérné pontosítani. Erről lehetne puskázni, de biztos, hogy módosítani kellene rajta az itthoni termelési nagyságok szerint: www.brewersassociation.org/pages/business-tools/craft-brewing-statistics/craft-brewer-defined
KL_ 2012.08.31 10:15:09
@armando_otchoa:
A Masörön keresztül alkothatnátok erre egy definíciót, amire lehetne hivatkozni, mikor valaki "jogtalanul" puffogtatja a kézműves jelzőt.
Nyár eleje óta üldöz egy kedves Dreheres pr-os, hogy elküldhesse nekem a Dreher világító korsóját. Most végre elég sokáig voltam egy helyben hogy át is vehessem. Megkaptam, köszönöm szépen. Csak azt nem tudom, mit kezdjek vele. Jó, beletöltöttem a mellékelt üveg Drehert és…..
KL_ 2012.08.23 15:04:30
@TonyCaviar:
Véletlenül sem mondtam, hogy ezekről a valós problémákról nem szabad beszélni. Csak azt próbáltam elmondani, hogy szerintem ez a kioktató, lenéző stílus ugyanúgy nem használ a sörkultúrának. Én azt gondolom, hogy az, ha az ember alternatívát kínál, ismertet, érdekességeket villant fel, stb., azzal több értelmes embert lehet megnyerni, mint a megosztással, utálkozással. Ezen a blogon is van példa a jóra szép számmal. Én inkább azt a vonalat erősíteném.
Mellesleg az olcsó, gyenge minőségű cucc nem a söripar sajátja (ld. olcsó olasz bor, aromával ízesített tömény szesz). Nem is hiszem, hogy bárhogy is ki lehetne irtani.

@Bud Taste:
Gondolom a többség szerette ezt a reklámot.
KL_ 2012.08.24 08:25:54
@TonyCaviar:
Szerintem az a baj ezzel az odamondós stílussal, hogy elfedi a valódi problémát. Sokaknak (pl. nekem is) csak az esik le első körben, hogy milyen fellengzős a stílus - mert ez szúr szemet-, nem pedig maga az üzenet, hogy a sört hogyan kellene/nem kellene reklámozni.
Amit meg írsz a felvásárlásokról, az szerintem 1000x nagyobb probléma, mint a kukorica a sörben. Ennek, meg a kizárólagos szerződéseknek az eredménye, hogy egy átlag szórakozóhelyen nincs sörválaszték. Mert az eléggé gyér, ha van 3 ugyanolyan stílusú lager, amik között a legnagyobb különbség az árban van. De ez már eléggé off.
KL_ 2012.08.27 14:35:42
@TonyCaviar:
Én csak annyit akartam kifejezni, hogy ezt a stílust meghagynám a borsznoboknak.
Pl. Bud Taste kommentje ugyanúgy ekézi ezt a reklámot, csak a hangneme szerintem alkalmasabb az emberek nagy többségének megszólításához. Nem kell 100%-ig PC-nek lenni, de ha cél, hogy sok emberhez szóljon a blog, akkor szerintem célszerű a stílust is ehhez igazítani.