Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kékzöldfekete

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
kékzöldfekete 2011.09.16 16:32:26
@Padlásszoba: persze, látom, hogy más megközelítés miatt írtad.

Összegészében egyet értek azzal amit írtál.

És lehet én is kiengedtem csak a gőzt. Én is ma regisztráltam be :D Sőt, a jövőben nem is nagyon szeretnék kommentelgetni.

De bavallom, nem csak a számokkal játszottam, hanem a mi családunkat tényleg érintik ezek a dolgok...
Ahol van magas jövedelem, ott általában a kiadások is magasabbak, és bizony nem arról van szó, hogy vissza kellene táppénz, vagy gyerekvállalás miatt kicsit fognia az embernek a költekezést, van forrás így is bőven, hanem a táppénz összege a kiadsaink felét sem fedezné, míg a rendes bérből bőven. És ugye magas jövedelemnél feltehetúően magasabb a havi törlesztő részlet is...stb.

Szóval, azt csak azért írom, mert ilyenekre is gondolni kell, hogy magasabb jövedelműek sem vállalnak babát. Hát azért, mert nekik nem a jövedelmükhöz arányaiban viszonyítotva csökkentett a táppénz, gyed mértéke, hanem minimálbér meghatározott szorzójához. Magas jövedelműnek a táppénz és gyed jelenlegi formában tényleg "elszegényedést" jelentene.

Nálunk szerencsére anyagi gondok nincsenek, törlesztéssel sem, még a válságban sem, de ha táppénz lenne és csak nettó 124-et adnának havi szinten, rögtön bedőlnénk...

Szóval nem életbiztosítás önmagában a magasabb jövedelem sem... Nagyon hamar nagyon nagyot lehet esni. Így logikus, hogy az ember minél töbet próbál félre tenni, -amíg van mit-, hogy később legyen miből kihúzni a táppénz, gyed...stb dolgokat.
kékzöldfekete 2011.09.16 17:18:57
@kékzöldfekete: of: de ezt még leírom. A mélyen t. kormány bármennyire is úgy gondolja, hogy a jobb keresetűek majd élnek a végtörlesztéssel, a mi családunk ezen a körön belül nem fog. Kivárok, ki tudja, hátha néhány év múlva megfordul a világ. Mert tudom -még- fizetni a részleteket most is, ám ha a megtakarításom végtörlesztésre fordítom, akkor üres lenne a számlám. És akkor ha később egy táppénz, munkanélküliség beüt, akkor aztán ellehetetlenedék, míg ha a számlám marad a pénzem, akkor abból még kihúzom egy darabig. Nekem jobb, ha elaprózva fizetem tovább a hitelem, és amegtakarítás növelését célzom meg, mint most egy összegben kiegyenlíteném.

Persze lehet mások nem így gondolkodnak. De ha több ilyen lenne, akkor nagyon fog megint nézni a kormány, hogy nem jön be a terve... Nekem a megtakarítás ad egy nyugalmat, hogy esetleges váratlan kiadást abból tudok fedezni.

Persze aki egy összegben csak úgy tudná törleszteni, hogy mellé forint hitelt kell felvenni, azokat sajnálom. Csöbörből vödörbe. Akik meg sehogy sem tudnak élni vele, háát, őket is sajnálom. Ők bele fognak roppanni, ha még inkább menni fognak az árfolyamok.

Of vége (bocs).
kékzöldfekete 2011.09.16 17:39:01
@_krix_:

"ha neked fontos, hogy a gyerek olvasson, akkor feltételezem már most vannak könyveid, nem akkor kell kismillió könyvet venni, mikor megszületik, vagy éppen megtanul olvasni."

a gyereknek mesélni kell, mesekönyvek, képeket is szeretnek nézegetni. Ezeket meg kell venni. És hiába szeret a szülő olvasni, egy épp iskolában már olvasni tanulónak más könyvek kellenek mint a felnőtteknek. Nem lehet elérakni világirodalom remekeit még ugyanúgy, mint ahogy Asimovot sem, vagy Stephen King írásait sem. Petőfi verset se. Az később jön.
Amikor megtanul olvasni, akkor meg életkorának megfelelő ifjúsági olvasmányok vannak, tini korban lesz fogékonyabb (ha szeret olvasni) a felnőtteknek való könyvekre.

"Én beszélek angolul, németül, kicsit olaszul is, simán meg tudom tanítani, szóval nyelvek pipa, plusz kiadás nélkül."

Én is beszélek angolul, felsőfokú vizsgám is van, és hazsnálom is, de mást nem tanítanék, max. ha nagyon elakad, segítenék. Szerintem a szülő max. a házi feladatban segítsen be, - mármint ha nem akarja a szülő, hogy alapból hibás kiejtéssel tanuljon a gyerek tőle. Nekem is mindig mondják, milyen jó a kiejtésem, akár egy angolé. Nos, kedves bók, de tudom nem így van. És bizony elmarad számos jobb idegen nyelvi képzéssel foglalkozó iskola oktatóitól is a kiejtésem, pedig az övék sem tökéletes, de legalább tőlük, a jobb kiejtésűektől tanultam. Szerintem rendkívüli károkat lehet okozni a gyereknek, ha a nem tökéletesen beszélő szülő tanítja. Ha már az elején rosszul rögzül, akkor azt nehéz később orvosolni. Ha angolból szuper vagy, szíved joga, de nem feltétlen vagy tanítás módszertanban járatos.

Van pár nyelv még, amiből én is kicsit beszélek, de abból más inkább semmit ne tanuljon el.