Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. leo&fred

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Index érdeklődésére részletesebben kifejtette a Nemzetgazdasági Minisztérium, miért szüntették meg az adósságnyomás-mérőt.Egészen pontosan mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért hazudta azt az NGM, hogy az alkalmazást "technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye…..
dr. leo&fred 2013.09.04 10:51:26
@Arisztogatya: Segítek: hiányzik a rossebbnek. Azon a kamu dumán röhög (kínjában) mindenki, hogy nem fér bele ez a súlyos feladat a tanácselnökök munkájába. Viszont eddig kifizették érte egy rahedli pénzt. Kicsit gondold végig a helyzetet: kapsz havi 400 közpénzt, ezért kell 1 db fejlesztés, havi egyszeri adatmódosítás. Na, bizsergető érzés?
A legnagyobb produkciók fapados feldolgozásaira szakosodott filmstúdió a magyar rockoperára is rávetette magát. Természetesen cápák is lesznek benne! A Transmorphers, a Mega Shark Versus Giant Octopus és az Atlantic Rim készítői az István, a királyban is láttak…..
Baboss Botond, a felcsúti Nagyboldogasszony-plébániatemplom világi lelkipásztora május elején írt egy cikket, amely Felcsút honlapján jelent meg, és amelynek címe "Felcsút-Foci-Krisztus". Idézek belőle: "Mi, felcsútiak sokszor találkozunk a jelenséggel, hogy munkatársaink,…..
Július huszadikától csak az első ajtón lehet felszállni az új Alstom szerelvényekre és a Kisföldalattira. „Folyamatos újításokon dolgozunk, így például a Combino villamosokra forgóajtót, a HÉV szerelvényeire pedig belülről fotocellás ajtót szerelünk. Ez utóbbi…..
dr. leo&fred 2013.07.22 14:02:55
@gipsz.jakab: Nem is rossz.
Meg javasolnám még az otthon nyomtatható jegyet is. Ezt természetesen az utazás előtt az Akácfa utcában lehetne érvényesíteni és adott járatra szólna (pl. csak a 12:52-es piros 173-asra).
dr. leo&fred 2013.07.22 14:18:44
@gipsz.jakab: Nézd, nem hiába nem vagyok BKK-fejes :D
Biztos sokan emlékeztek a Tűzraktérre. Hajdanán kulturális központ és szórakozóhely volt a Király utca mellett. Műteremlakások, próbahelyek, irodák, koncerttermek és kocsma működött ott. A helyet az önkormányzat a fülkeforradalom után többek között, és legfőbb indokként…..
dr. leo&fred 2013.07.17 16:48:31
@Online Távmunkás: Nekem olyan mindegy, én csak a felháborodáson röhögtem egy jót. Ha összejön a népszavazás, akkor sem fogadnak el semmi ilyesmi törvény, ha meg elfogadják, akkor hozzáteszik, hogy az üzleti terv szerint kalkulált nyereségre természetesen kipótolják az így elmaradt hasznot vagy más efféle. Mert hát ki látott már olyat, hogy egyik pillanatról a másikra kihúzzuk a talajt a zemberek alól?
Kiterjedt razziát indított a rendőrség kedden a biciklisek ellenőrzésére. A háromnapos akcióra a kerékpáros közösség interaktív térképpel válaszolt, amelyen bejelölhetők, hogy ki hol látott ellenőrzésre kiélesített rendőrt.Itt tehát megnézheti, hogy merre kell tekernie,…..
Sajnos még nem kaptunk fotót a zuglói polgármesteri hivatal vécéjéről, ami a jegyző asszony állítása szerint egyébként egy "komplett, előzetes építési munkálatokat is igénylő, mosdó- és konyharész", de addig nézzünk meg egy másikat. Csütörtökön jelent meg egy cikk…..
dr. leo&fred 2013.07.15 11:12:44
Kedves olvasóim, ha éppen nem étkeznek, nézzék meg, kérem a képen pózoló két szartartályt, akik motorcsónakjukkal belehajtottak a Tiszán a védett kérészek közé. Tökéletesen beazonosítható a két véglény, ennek ellenére Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok…..
dr. leo&fred 2013.07.01 13:19:59
@eprom: Nem láttam még kérészrajzást, de mennyi ideig is tart ez? Az az én nagy szívfájdalmam, amit te is írtál: olyanok csapatják, akiknek fingjuk nincs a dologról... azt az egy-két hetet ki lehet(ne) bírni.
dr. leo&fred 2013.07.01 13:26:17
@monddazigazatmar: Jó, majd fejtsd ki, hogy nekem miért is kéne elhúznom innen. Meg azt is fejtsd ki, hogy miért vagyok sötétzöld, ha úgy gondolom, hogy a jóképességű ladikosoknak inkább a sárga gumikacsát kéne a teszkómedencében tologatni.
dr. leo&fred 2013.07.01 13:28:21
@solesz: Na ja, a habzó szájra semmi szükség.
Szijjártó Péter szerint egy ilyen szociális érzékenységgel megáldott ember ne legyen felelős politikai pozícióban. "Gyurcsány Ferenc hónapok óta minden héten elveti a sulykot, amikor emeli a benzin és a gázolaj árát. Kapzsiságát a magyar lakossággal fizetteti meg" -…..
"...az elmúlt tizenöt év során egy olyan helyzet alakult ki Magyarországon, hogy az emberek a számukra fontos kérdések eldöntését egyre távolabb érzik maguktól. A köztársasági elnök személyének kérdése tekintettel a nemzeti egységet kifejező funkciójára, a közélet…..
dr. leo&fred 2012.04.18 12:12:11
@dukeekud: teszkólogika? :D Ne hagyja ki, egyet fizet, kettőt kap!*

*mindkettő lejárt szavatosságú
A napokban kisebbfajta kommunikációs offenzívát tapasztalhattunk a kormánytól az adórendszer átalakítására vonatkozóan. A pénzügyi tranzakciós adóról már leírtuk a véleményünket ezen a linken. Most az új áfa javaslatot szeretném kicsit körbejárni. A javaslat lényege…..
“A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.” - Magyarország…..
dr. leo&fred 2012.04.16 12:21:05
@Búbos Blanka: Nem mindegy, hogy valamit csak a madarak csicseregnek, vagy ténylegesen bizonyítható.
Egyébiránt: egy hányinger ez a helyzet
2014-re szeretnék egy olyan pártot, amelyik nem úgy kampányol, mintha Mogács Dániel komolyan beszélne.
Keddi posztunkra reagálva küldte el levelét Alpár, miszerint érdemes másik szemszögből is megvizsgálni az autópályán letolós "játékot". És tényleg, nem feltétlenül az a hülye, akit utolérnek a belső sávban. Ha nincs hely hova kimenni (általában a kamionok hosszú sora…..
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Szeretnék segítséget kérni.2011 novemberétől 2012 március 30ig egy szállítmányozó cégnél dolgoztam./5hónapig/,melynek ügyvezetője hivatalosan az édesapám jó barátja,de nem hivatalosan az apám irányítja a céget,mivel apámnak nem lehet már…..
dr. leo&fred 2012.04.13 12:08:14
@lima31: Lehet, hogy kamu, de így hirtelenjében fél tucat tök ugyanilyet tudnék mondani, amelyik nem kamu. Átlagos magyar élelmes vállalkozó és családja. Jelzem, ha minden tiszta lenne az adott cégeknél, akkor remekül megélnének. De kell a hatodik kacsalábon forgó palota, adót/alvállalkozót/alkalmazottat meg nem akar fizetni, mert nehogy már ő. Aztán pár év múlva felszámolás, ésatöbbi.
Nem, cikkünk címe nem hatásvadász. A kormány anti-Tobin adója (erről később) megadóztatná a banki utalásokat, többek között a készpénzfelvételt és a munkabér bankszámlás utalását, de a cégeknek a járulék- és és áfa-utalás után is fizetniük kéne az új adót.  …..
A Schmitt ügy kapcsán ne feledjünk el egy érdekes dolgot. Kövér László már 2010-ben megmondta, hogy Schmitt megválasztásával komoly gondok lehetnek.Kövér volt az, aki a legtovább kardoskodott Schmitt ellen, s az egyik legerősebb érve az volt, hogy Schmitt „túl kevés”…..
dr. leo&fred 2012.03.30 10:49:47
@Sittes Paja: "lehet azzal jönni, hogy de ez az igazság, és ki kellett derülnie, de most mit nyertünk ezzel? "
Azt, hogy nem hihetik azt, hogy mindent meg lehet tenni büntetlenül. Ha fogynak az emberek, és már csak a vércikii némethlászlónék maradnak, akik a 70-es években külügyeskedtek, akkor bizony hasad szét szépen lassan a Párt. És az jó. Nem kell ismét szocializmus.
Röviden: dr. Schmitt Pál megcáfolta a plágium vádját, elmondta, hogy a kisdoktori 20 évvel ezelőtt, írógéppel készült. Vagyis a neki felrótt copy-paste kizárva.Hosszabban:Azt hittem - de tényleg - hogy legközelebb már csak a köztársasági elnök politikai nekrológja kapcsán…..
A TASZ jelenti Káros a prüdéria 2012.02.27 17:46:00
Vajon káros a házasság előtti szex? Múlt pénteken alakult meg a Magyar Családvédelmi Társaság. „Az egyetlen nemi társra való törekvés a házasság, a család, a kultúra és a társadalom legfőbb védőbástyája és így a civilizáció alapja” – hangzik a mottójuk. A küldetésnyilatkozatban megfogalmazottakkal…..
Nagy ötlet a villanyszerelők által használt gyorsszorító (kötegelő): minden télen fel is bukkan több cikk arról, hogy miként lehet vele pillanatok alatt felkészíteni a kerékpárt a havas útviszonyokra. Kipróbáltuk. A pofonegyszerűnek és gyorsnak kikiáltott módszer eleve csak a…..
dr. leo&fred 2012.02.14 13:11:50
@Szittyakürt: Pont az volt nekem is az első gondolatom, hogy remélem, összeszedték maguk után a ganét.
Egy héttel a plágium botrány kirobbanása után, végre megszólalt Schmitt Pál. A felmerült vádakra eddig mindössze egy kevéssé meggyőző közleményt adott ki hivatala. Maga az érintett nem reagált. Nem reagált, sőt, nyilvános programjait (szintén meglehetősen nehezen komolyan…..
dr. leo&fred 2012.01.19 18:37:52
@kinney: Elmúltam 25, nem érzem magam álszentnek, sem naívnak. Nyilván egy életkor és pozíció fölött mindenki érintett a buliban.
Azt szeretném, hogy aki összelopta/-csalta magát ÉS hozzá még hülye is, az tűnjön el, de 20 évre visszamenőleg. Ja akkor, mégis naív vagyok.
dr. leo&fred 2012.01.19 18:42:00
@venszivar: Tartok tőle én is.
dr. leo&fred 2012.01.19 19:12:40
@DR.VUVUZELLANÉNI:
"A mostani hazudozas, es szerecsenmoZSdatas... "
Bazzeg, megkaptad a smittszindrómát :D
Schmitt Pál köztársasági elnök a plágiumbotrány kirobbanása óta eltelt 168 óra alatt a következő védekezést dolgozta ki és tárta az ország elé ma reggel a Kossuth Rádióban (link, 07:34-től): 1. "Aki valaha is írt doktori disszertációt, tudja, hogy minden ilyen…..
dr. leo&fred 2012.01.18 19:08:52
@Vidéki: Na ne kenegesd már a szart...

1. A hvg.hu által megtámadott munkája egy kisdoktori disszertáció, és nem PhD-munka,
>>> A köztársasági elnök lopott. Nem kicsit, nagyon. 215 oldalból mintegy 180-at, 83%-ot! Ez szar, nem munka, ne izéljünk már a neveken. Annyira súlyos a vád, hogy ha nem így lenne, azonnal kiállt volna az igazáért, teljesen jogosan, mert nem éri meg kussolni.

2. Tartalmilag ez azért is fontos, mert a kisdoktori értekezés formája megengedte, hogy a dolgozat végén egyben sorolja fel a forrásokat, míg ma már a PhD esetében minden oldalon és soron jelezni kell az idézetet.
>>>Ebben nem vagyok biztos. Ha így van, az szégyen, nézze meg akármilyen területről akármilyen publikációt, lábjegyzetelve van. Tudod, többek között ez jelzi, hogy foglalkozott az anyaggal.

3. Minden ilyen dolgozat alapirodalmi adatokra, "törzsadatokra" épül, amelyek nélkül nem is lehetne megírni azokat.
>>> Mi az a "törzsadat"? Egyrészt nem adatokról van szó, hanem egybefüggő szövegről. Másrészt azt is létrehozta valaki, és mint ilyen, az illető szellemi tulajdonát képezi. Még az ingyenes forrásokat (wikipedia) is jelezni kell, hogy lássék, nem saját kútfőből van.

. "A különbségek aztán abból adódnak, ki milyen következtetéseket von le ebből a törzsanyagból"
>>> A következtetés lenne ugyebár az érdemi munka. Az ún. "törzsadat" legfeljebb függelék címen futhatna.

5. Annak idején summa cum laude minősítést kapott az írásos, illetve szóbeli értekezésére, és minden adat rendelkezésre áll ennek ellenőrzésére.
>A minősítés ez esetben teljesen mindegy. Majd nem sokára azt is megtudjuk, hogy nem történt semmi lényeges, lehet oszolni...

6. A plágiumvád mögött semmi mást nem lehet feltételezni, mint kizárólag rosszindulatot.
>>> Ez is mindegy. Egy ostoba fajankó az ország miniszterelnöke?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos nyilatkozatot tett:

„tudomásul vesszük, hogy Schnitt Pál határozottan visszautasítja az őt ért plágiumvádakat és azt is, hogy a munkáját értékelő egyetemi szakértők támogatásukról biztosították”

Ha-ha, tudod értelmezni ezt a mondatot? Olyan ez, mint amikor Kertész Ákos azt mondja, hogy "helyesen ilyen mondat nincs is".

A közlemény szerint Schmitt Pál mind sportolóként, mind a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként fontos szerepet vállalt az olimpiai mozgalomban.

Feladatait nagy szakértelemmel látta el és munkatársai mindig tisztelettel támogatták.

>>> Épp csak köztársasági elnökként használhatatlan. Maradjon akkor NOB-tag vagy sportoló.

Hozzá képest a HVG rosszindulatú újságírója mit tudott elérni?

A HVG rosszindulatú újságírója (aki a plágiumvádat kieszelte) feladatait nagy szakértelemmel látta el a sárdobálás, rágalmazás, gyűlöletkeltő propaganda területén.

>>> Tényfeltáró újságírásnak hívják az ilyesmit.
Mert ugye egy kép többet mond ezer szónál. Két kép meg még annál is többet. MTV Híradó fél nyolc vs RTL Klub Híradó fél hét. Az MTV vagy egy másik tüntetésen járt, egy másik Operaház előtt, egy másik tér-idő kontinuumban, vagy inkább a köztévé pár sarokkal elvétette a…..
dr. leo&fred 2012.01.03 16:00:58
@Trompf: Ja, a rendezők meg is kérték 8-kor az embereket, hogy békésen távozzanak.
dr. leo&fred 2012.01.03 16:05:01
@Trompf: Olyan képet csak a helyi lakók tudnak adni szerintem, mert helikopter nem volt fölöttünk.
Hiteles forrás: a tömeg sűrűségét már leírták páran, az út méretei adottak, innentől kezdve nem nehéz. Én is azért számoltam ki, mert érdekelt.
dr. leo&fred 2012.01.03 16:16:18
@Gibinelson: SZÁMOLJATOK utána!!!
Kicsit följebb megtettem.