Regisztráció Blogot indítok
Adatok
operett hírek

51 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kész a 2013- Pesti Broadway Fesztivál programja. A részletes napi programot lentebb olvashatjátok Szeptember 27. Péntek: Műsorvezető: Bori Réka és Csonka András 16:00 MORE AND MORE - A Musical Együttes műsora show-elemekkel, nagy slágerekkel, látványos…..
A Blaha-sztori - zenés kulisszatitkok két részben címmel tartanak bemutatót a budapesti Bethlen Téri Színházban; a Blaha Lujza sorsát megidéző előadást Csomor Csilla főszereplésével szerdán láthatja először a közönség. A Bezerédi Zoltán rendezte két részes zenés…..
A Kossuth Kiadó új, Híres operettek című sorozatában A Csárdáskirálynő, A cigánybáró, a Marica grófnő, a Viktória, a Menyasszonytánc és még 15 klasszikus, népszerű operett jelenik meg olyan előadók tolmácsolásában, mint Sárdy János, Házy Erzsébet, Oszvald Marika, Dolhai…..
Tizenegy rangos produkciót mutatnak be és gálaestet is rendeznek az Operettszínházban, az április 8. és 29. közötti első Nemzetközi Budapesti Operett-Musical Fesztiválon.A nagyszabású rendezvényen berlini, bukaresti, csíkszeredai, kolozsvári és szentpétervári zenés színházak…..
5. alkalommal ad Mága Zoltán Újévi koncertet 2013-ban, ezúttal ismét a Papp László Sportarénában. A már hagyománnyá vált újévi koncert rendezője a Budapesti Operettszínház igazgatója Kerényi Miklós Gábor lesz idén is. A koncert fellépőinek névsorát még nem hirdették…..
V. Kálmán Imre Emléknapok - SiófokA zeneszerző születésének 130. évfordulója alkalmából 2012. október 26-28. kerül megrendezésre az V. Kálmán Imre Emléknapok rendezvénysorozat!A Kálmán Imre Emléknapok 2012-es programja:Október 26. péntek18:30 · Fő tér · Kálmán Imre…..
Vasárnap este adják át a Színikritikusok Díját, 15 kategóriában hirdetnek győztest, összesen 48 jelölt van versenyben az elismerésekért. Az idei ünnepséget a Nemzeti Színházban tartják.Egy kategóriában már nyilvános az eredmény: a színikritikusok második alkalommal…..
"A szeptember 15-i, szombat délutáni első program koprodukció a Tháliával és a vidéki teátrumokkal, ugyanis Országos Zenehíd elnevezésű programunkon a szolnoki Szigligeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a veszprémi Petőfi Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, az egri…..
Alföldi Róbert operett rendezésével zárták a Szegedi Szabadtéri Játékokat és az évzáráskor már azonnal mindenki az új bemutatók kihirdetését várja. Nemzetek izgalmas történelmi eseményeit és sokszínű hagyományait jelenítik meg a Dóm téri előadások 2013-ban. Amerikai…..
Kalocsai Zsuzsa bár musical-operett szakon végzett, mégis operett primadonnaként ismerjük. A Budapesti Operettszínház azonban új feladat elé állítja a művésznőt, ugyanis a színházból távozó Náray Erika szerepét (Dada) kapta meg a Rómeó és Júlia musicalben. A Rómeó és…..
2012. június 7-én jelenik meg az újságosoknál a Heti Téma, melynek mellékleteként egy meglepetés CD-t kapnak a vásárlók. A CD-n a Budapesti Operettszínház 2012/2013-as évad bemutatóinak slágerei és a már most is népszerű dalai csendülnek fel. A CD-hez azok a rajongók is…..
2012-ben, Kálmán Imre születésének 130. évfordulóján megrendezésre kerül a Nemzetközi Operett-Musical Karmesterverseny, melynek kiemelt partnere az MTVA Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.A verseny célja lehetőséget adni különböző országokból érkező…..
Veszélybe került az idei Operettfalu megrendezése, hiszen az eddigi fő támogató, a Csongrád Megyei Önkormányzat nem tudja már a mecénás szerepét vállalni. A megyei önkormányzatok hatáskörének csökkentésével és az azzal járó forráselvonások miatt ugyanis a korábbi…..
Mága Zoltán és a Budapesti Operettszínház100 koncert a magyar zenei kultúráértHEGEDŰVARÁZSA Hegedűvarázs címmel útjára induló, három éven át 100 helyszínen zajló koncertsorozat méltó módon állít emléket a műsorban felcsendülő kiváló magyar zeneszerzőknek, és méltó…..
Közszolgáltatási szerződést köt a Budapesti Operettszínház a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal, hogy a teátrum az előadóművészeti törvény módosítása alapján felálló új finanszírozási rendszerben "nemzeti" minősítést kaphasson - erről döntött szerdai…..
Műfajilag nehéz meghatározni a Virágos Magyarországot: nagyoperettnek mondja a színlap, bár inkább olyan, mint egy ötvenes évekbeli szocialista kurzusoperett jelenre adaptált paródiája. (Jegyek itt!)Ebben a műben, illetve a Katona József Színház-beli előadásban egyszerre…..
        A 100 éve született Fényes Szabolcs zeneszerző emlékére nyílt kiállítás pénteken a Budapesti Operettszínház előcsarnokában. A komponista emléke előtt pénteken és szombaton gálaműsorral is tiszteleg a színház.Zseniális zongorista…..
2012. augusztus 2-án Budapesten a Vajdahunyadvárban rendezik meg az Operett Csillagok Éjszakáját! Az Operett Csillagok Éjszakája 2012 sztárvendége Szulák Andrea lesz, akit mostanság operett szerepekben is láthat a közönség. Andrea áprilisban debütált Tatabányán a Régi nyár…..
A Budapesti Operettszínház 2012/2013-as évadtervét már a közönséggel is ismertette.  Az Elisabeth musical, a Ghost musical és a Bohém Casting című rockosított opera mellett három operettet is bemutatnak. A 2011/2012-es évad elmaradt bemutatója a Marica grófnő nagyoperett lesz…..
Puzsér Róbert kritikus nevét az egész ország ismeri, amióta a Csillag születikben feltűnt mint zsűritag. Sajátos stílusa és egyedi látásmódja mellett senki nem tud elmenni szótlanul. A Csillag születik adásaiban a jelentkezők folyamatosan kiborítják, és úgy tűnik bizonyos…..
2012-ben is vegyes kínálattal várja a közönséget a Városmajori és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, sőt idén új játszóhellyel bővült a Budapesti Nyári Fesztivál. A Margitszigeten más meglepetés is várja a közönséget, ugyanis megnyitják a látogatók előtt a Margitszigeti…..
Százötven éve, 1862. április 21-én indult hódító útjára a magyar operett: a Budai Népszínházban színre került az első magyar szerzők által jegyzett operett, Allaga Géza és Bényei István A szerelmes kántor című egyfelvonásos daljátéka. Az új műfaj meghódította a…..
Oszvald Marikát április 14-én este 60. születésnapja alkalmából, a Borban a vigasz...! gála előadása után ünnepelték az Operettszínházban. Felköszöntötte többek között Kerényi Miklós Gábor - KERO®, Zentai Anna, az Operettszínház Örökös tagja, valamit Tarlós István,…..
Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul telefonon köszöntötte Eggerth Mártát, a New Yorkban élő magyar származású világhírű koloratúrszopránt abból az alkalomból, hogy a jó egészségnek örvendő és még mindig éneklő művésznő kedden (április 17.) ünnepelte 100.…..
 Hét, idegenforgalmi és városmarketing-szempontból is jelentős kulturális nagyrendezvény költségeihez ad együttesen 25 millió forint támogatást a nyíregyházi önkormányzat az idén - közölte az MTI-vel Kovács Ferenc, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely…..