Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nnk

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyperces Krimi Megoldások 2015.09.14 15:31:25
Kedves Olvasók! A megfejtések minden esetben 1-2 nappal a feladvány megjelenése után felkerülnek az oldalra. A bal egér gomb lenyomásának segítségével (szöveg kijelölése) az első 56 egyperces megoldása érhető el. Az 57. egypercestől kezdve (Az angol kapcsolat) a megoldások ITT találhatóak. 1.…..
EnergiaGorilla Viktor goes shopping 2014.01.15 12:19:39
- Te már megint hovamész a cimboráiddal? - Kiugrunk Moszkvába, csak olyan rutinszerű izé, átbeszélünk ezt-azt, semmi különleges. - De nem vesztek atomerőművet? - Frászt, hova gondolsz… - Nézz a szemembe, és úgy ígérd meg!   - Drágám, hazajöttem! - Mi az ott…..
A Postán kívül kinek jó a sárga csekk? Mindig kitör a parasztlázadás, ha egy-egy szolgáltató fölszámolja költségeit azoknak, akik sárga csekken, a postán fizetik be a szolgáltatási díjakat. Pedig ha ingyenes marad a sárga csekk, akkor helyettük is fizetnek azok, akik utalnak,…..
nnk 2012.10.15 18:08:20
@tass-tass: szerintem, ha nem csinálsz A-hitelt, és gy nem tudják 5-én, 6-án inkasszózni az összeget, akkor minden további nélkül meg fogják próbálni egy-két hét / pár nap múlva. Akkor már sikerülni fog nekik.

A lakáshitel-törlesztésnél lehet, hogy van vele gond, ezt meg kellene beszélni a bankkal, de a többinél nem lenne szabad, hogy gondot okozzon.

Szerintem.
Csak azért mert a rendszerek jó része szocialista maradvány, ne mondjunk le a távfűtésről, mert lehet azt jól is csinálni! Magyarországon sok furcsa szokás él. Utálni illik például a távfűtést. Éppen úgy, ahogy utáljuk az egészségügyet is. De vajon, amikor az…..
nnk 2012.05.04 19:01:37
@flamer: olcsóbb (és rendelkezésre állás is biztosabb) egy nagy atomerőmű 4M embernek (+vezetékek), mint 4M darab kis atomerőmű (vagy bármely más fajta áramtermelés)

ugyanez pepitában: olcsóbb 200 ezer lakásra termelni nagy kazánban a hőt, mint 200ezer kis kazánban.
Ha darabonként jó hatásfokú kazánnal számolsz, aminek darabja mondjuk 500k, az 10 milliárd forint. Ezek mondjuk 24kW-os kazánok, de rohadtul nem is kellene annyi teljesítmény. ebből a 10milliárdból valsz kijön egy 200ezer*18kW=3,6MW-os kazán, plusz csövezés.

Olcsóbb kazánnal azért ne számolj, mert az egy nagy darab hozza a (hasra) 95%-os hatásfokot, a nem 500ezerbe kerülő kis kazán pedig nem.

A méretgazdaságosság ugye megjelenik a:
hatásfokban
befektetett Ft/beépített teljesítmény
üzemeltetési Ft / kivett teljesítmény
stb
mutatókban.

Környezetvédelem:
azért nem mindegy, hogy hol füstölünk: a város szélé, erdő mellett egy nagy, vagy a városban sok kicsi, ugyanannyit, vagy még többet. Azon kívül, könnyebb ellenőrizni, felújítani, korszerűsíteni, felújításra kötelezni egy nagyot, mint sok kicsit.

Asszem, lenne nagy felháborodás, ha hoznának egy rendeletet, miszerint csak akkor folytatják a gázszolgáltatást, ha leszel szíves 100ezerért felújítani a kazánod.
Most már könyörtelen vagyok. Amikor az első őszi levelek lepotyognak, a gazdaboltban már az egérméreg után tekergetem a nyakam.Még régen történt, amikor egy reggel a konyhában, a kenyereskosár szélén egy meglepődött egér nézett szembe velem. Azóta tudom, ahogy hidegebbre fordul…..