Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angyal Gábor

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az Európai Unióba való belépésünk a kisebbik rossz választásunk volt. A morális ismer olyan helyzeteket, amikor nem két jó, hanem két rossz között kell választanunk. Ha kint maradtunk volna az Európai Unión, nagyobb nyomás nehezedhetett volna ránk, és nem lett volna…..
Angyal Gábor 2012.02.04 13:41:32
@Izrael misztériuma:
Mihez is kezdenél nélkülük? Elunnád az életedet... Meg aztán állandó külső ellenség nélkül szétszaladna a csapat, akkor meg oda a dédelgetett identitás.
Angyal Gábor 2012.02.05 08:59:50
@Izrael misztériuma:

Tévedésben vagy.
Aki elfogulatlanul végiggondolja az eseményeket annak nyilvánvaló, hogy mi történt.
A zsidókérdés nagyon egyszerű. Tudniillik nincs ilyen. Illetve nem kellene, hogy legyen. A zsidók teszik kérdéssé.
Nyilvánvaló, hogy a megígért messiás maga Jézus, a zsidó vallás és az Ószövetség pedig érvényét veszítette (nem szószegéssel, hanem továbblépéssel, mondhatni jogutódlással) az Újszövetség megköttetésével. És Isten nem lett szószegővé, hiszen az Új szövetségnek a zsidók is részesei lehetnek, ha akarnak. Persze ők nem akarnak, inkább maradnak az elsüllyedt hajón. Az Ószövetség hajója ugyanis elsüllyedt, Isten ezért engedte a Templom elpusztítását Krisztus halálát követő, beszédes 40 év után. Isten, miután a zsidók beteljesítették a népek üdvösségének kiszolgáltatását Isten Bárányának feláldozásával, hagyott időt nekik, hogy elfogadhassák a Messiást. Nem tették, és még a Templom és a Szentély pusztulása után se tették. Nem tetszett nekik, hogy Krisztus azt tanítja, hogy nem a zsidók a kiválasztottak mostantól, hanem az üdvösségben a krisztushívők ÉS a zsidók. Ennyi a lényeg, felesleges túlspilázni.
Isten szavahihetősége tehát nem csorbul, nem is csorbulhat, hiszen a kiválasztottságot kiterjesztette, nem pedig elvette a zsidóktól. Az, hogy maguk zárják ki magukat az egyházból (ti. Isten Új kiválasztott népéből) az egyéni szociális probléma. A lehetőség adott, mindörökre az ígéret szerint, aki bújt, aki nem...
Úgyhogy eléggé arcátlan, hogy te már ott tartasz, hogy a zsidókérdés Isten-kérdés. Mert nem az. Egyszerűen nem tetszik a zsidóknak, hogy másokat is odaengednek a fazékhoz, ezért féltékenyek. Lassan már maguk a zsidók lesznek az istenek, nem?
Angyal Gábor 2012.02.05 12:20:04
@Izrael misztériuma:
Persze, hogy unod, hiszen az igazsággal nehéz vitatkozni, inkább személyeskedsz.

"...menjél inkább a könyvtárba a blogolás helyett, rádférne egy kis műveltség, ha kiművelődtél, akkor jelentkezhetsz újra, ne haragudj, nem vagyunk egy súlycsoportban..."

Lám-lám, csak előjött belőled az ócskazsidó. Sokatoknak ez a keresztje, nem tudtok kivetkőzni az önteltségből és a beképzeltségből.
Persze, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban, hiszen én csak egy mocskos goj vagyok, nem vagyok "kiválasztott". Hála érte Istennek...
  Akkor még igazi ellenzék volt. Megvolt bennük az a jó értelemben vett csibészség, az összekacsintás. Az emberek megtanultak a sorok között olvasni, mindenki tudta, miről van szó. Pult alól szereztük az összes indexre tett művet, Istenem... a diMarchi Karcsiék…..
Angyal Gábor 2011.10.02 16:45:45
@Putyilov gyári melós: "Jézust is az eretnekségéért feszítette meg a korabeli hatalom.
Aztán rájöttek,hogy mekkora biznisz a vallás."
ÁÁÁ, már értem honnan a perverz vonzalom a Rákosira hajazó portrék iránt. Üsd a klérust!!!
Angyal Gábor 2011.10.02 16:46:31
Angyal Gábor 2011.10.02 17:17:00
@Putyilov gyári melós: És te az ilyen Novák Elődökkel vállalsz közösséget? Nem ciki ez egy kicsit? Naa, csak úgy négyszemközt kérdezem...
Iszlám fanatikusok és az atombomba? Ugyan már... A svájci gárdisták még 30 év múlva is bal kézzel fogott tőrrel herélik ki őket, az kiegyenlített küzdelem jegyében.