Adatok
mami50
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem! A sajtok és a kocsonyák is a sertésfeldolgozás…..
A hurkák tápértékük nagy, ásványi sókban és vitaminokban gazdagok.Hátrányuk, hogy nem tartósak.Emiatt a hurka készítésnél ne felejtsünk el erre is gondolni.A hurkakészítéshez mindig friss nyersanyagot használjunk.A füstölt hurkák jobban elállnak, de nem minden hurka…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Fél fejet, vesét, májat, szívet és egy kg húst is megfőzünk. A fejet addig főzzük, míg a csontról leválik. Egy marék sót is teszünk bele a vízbe.Mikor megfőttek leszűrjük és hagyjuk kihűlni és vékony csíkokra vágjuk az egészet, összekeverjük. Teszünk bele sót, borsot, piros paprikát, és a megtisztított gyomorba vagy vastag bélbe töltjük.Megabáljuk, megszúrkáljuk ez kb.fél óra. Két deszka közé szorítva kinyomjuk a levegőt. A felső deszkára nehéz súlyokat rakunk, hogy jól kipréselődjön, és a levegő meg a fölösleges zsír távozni tudjon.