Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aniiron

1 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO legújabb saját gyártású sorozata, a Hatalmas kis hazugságok évadnyitója kapcsán azt írtam, hogy a széria grandiózus látvánnyal, remek alkotógárdával és biztonsági játékra építő nagyágyú színésznőkkel operál, meg egy történettel, amit már láttunk, amiért már…..
Aniiron 2017.04.12 13:54:02
@kultúrfaló: Az erőszakoló személyére én is jól tippeltem, bár kicsinek tartottam rá az esélyt, de bejött. Viszont a gyilkosság áldozatára hogy jöttél rá? Nekem ezt el tudták rejteni a végéig.:)
Hugh Jackman idén utoljára bújt az X-Men franchise legendás Farkasának a bőrébe. 17 esztendő alatt az ausztrál színész teljesen magáévá tette a szerepet, és noha Jackman szerepelt még az X-Men mozikon kívül is tucatnyi filmben, a legtöbbünk emlékezetében alighanem Loganként, azaz Wolverine-ként fog…..
Aniiron 2017.03.20 11:47:00
Az én véleményem következik, SPOILER-esen.

Elég nagy elvárásokkal ültem be a filmre, mert mindenhol egekig magasztalták és szeretem is az X-Men szériát, beleértve a Farkas filmek egy részét. A szereplők tényleg nagyon ott vannak, a Farkas-Professzor-Kislány hármas jól működik. A film hangulata is jó volt, DE... És sajnos nálam a "de" több volt.

Sokszor szerintem vontatott volt a film, nagyon bugyutának éreztem, hogy az utolsó 5 percben derül ki egy kb. teljesen mellékes beszélgetés részeként, hogy amúgy hova tűntek a mutánsok.

Szintén teljesen idétlen volt, hogy a kislány végigkaszabolja a filmet, keményebben harcol, mint Logan (és az elején kb 30 katonát elintéz egy perc alatt), ellenben amikor az összes mutáns kisgyerek összeverődik, rögtön menekülnek és a katonák kb. 2 perc alatt befogják őket és néhány gyenge kísérlettől eltekintve semmit nem tudnak a katonák ellen tenni...

A farmer család... Szinte felesleges időhúzás az egész, már többször utolérték őket a katonák, folyamatosan a nyomukban vannak, de azért Loganék úgy gondolják, hogy na, akkor álljunk meg vacsorázgatni és aludni egy jót. Miután elmenekülnek, akkor pedig senkinek a szeme sem rebben, hogy miattuk kiirtottak egy egész családot, nem gond, pedig nagyon jól tudhatták, hogy ez lesz a vége.

Lehet nálam maradt ki, de miért volt olyan fontos, hogy a kanadai határ előtt elkapják a gyerekeket? Mexikóban és az USA-ban is üldözhették őket, de ha az erdőben átlépnek egy képzeletbeli vonalat, akkor ennyi volt?

Nálam ezek miatt jóindulattal 5/10 a film, túl soknak éreztem a buta, átgondolatlan lépést, nem éreztem a szereplők motivációját, hogy jutottak el ide, stb. és emiatt nekem a vége is semmilyen volt.
Szerintem a legtöbben már találkoztatok azzal a jelenséggel, amikor néztek egy filmet, és tisztában vagytok azzal, hogy amit láttok, az rossz és hitvány, ennek ellenére mégis pozitív emlékeket hagy az emberben. Ez a fajta "gulity pleasure" (bűnös élvezet) jelenség egyébként, a listámom is látni…..
Számtalan ember dolgozik vezetői pozícióban, azonban alig akad köztük olyan, akit szívesen követnek a beosztottak, és akire igazán felnéznek a munkatársak. Összegyűjtöttem Nektek a kiváló vezetők 5 olyan tulajdonságát, ami kiemeli őket a tömegből!..
Aniiron 2017.03.14 21:48:15
@Leylandi: Nem hiszem, hogy az én gondolkodásom egyszerű, amikor 1: ilyen stílusban válaszolsz és két mondatomból te azt hiszed,hogy meg tudod ítélni a gondolkodásomat, 2: képtelen vagy szövegértelmezésre. Lehet ezek azért vannak, mert sosem volt jó főnököd/tanárod, aki szakmailag fejleszteni tudott volna, de ezt nem tudhatom persze.
Egyáltalán nem írtam, hogy a többi nem fontos, sőt!
De igenis az, hogyha a beosztottaknak problémája van szakmai kérdésekben, akkor fontos, hogy tudjanak a főnökhöz fordulni. Nem, ez nem azt jelenti, hogy kapásból el kell tudnia végezni a feladatot, vagy hogy mint egy lexikon, neki rögtön mindenre tudnia kell a választ, bár ha soha nem tudja, az azért már érdekes. De ha nem tud rávezetni a megoldásra, vagy nem tud megoldási javaslatot adni, vagy ha tényleg konkrét válaszra van szükség, hogy ezt vagy azt az esetet hogy kell kezelni és soha nem tud válaszolni, az probléma.
Nyilván az operatív dolgokat és részleteket a csapattagoknak kell jobban tudni, nekik ez a dolguk. A vezetőnek nem kell minden részletet tudnia. De ha probléma van és már az ő közbeavatkozása szükséges és nem tudja megoldani a helyzetet, akkor számomra nem jó főnök.
Nekem voltak nagyon jó vezetőim, akikre igazak voltak a fent leírtak, de a legjobban mégis azért tiszteltem őket, mert szakmailag is a topon voltak és emiatt az embereiket is tudták fejleszteni. És érdekes módon ezek az emberek jutottak el gyorsan magas szintekre, nem azok, akik mögött csak egy lufi volt és jól elő tudták adni magukat.
Azt sem írtam, hogy meg kell tudnom ítélni a főnök szakmai hátterét, megint csak nem értem, ezt miből szűrted le. Attól, hogy itt puffogtatod a rövidítéseket, nem támasztja alá, hogy értesz bármihez is (és bocsáss meg, de az összeset ismerem és tudom, miről beszélsz). Ismét csak azt tudom mondani, ha nekem soha nem tud segíteni a főnököm, ha konkrét szakmai problémával állok szemben, akkor baj van. Akkor mégis mi alapján mondhatja, hogy mondjuk én jól dolgozom? A dícséret éppen ezért önmagában kevés.
De persze, fontosak a fentiek. Csak messze nem mindig elegendőek..
Aniiron 2017.03.14 23:16:16
@Leylandi: Komolyan, neked mi bajod van? Már megint megállapításokat teszel rólam, miközben nem is ismersz. Örülök, hogy meg tudsz keresni dolgokat a google-ban, ez valóban nagy tehetségre utal és láthatóan még a személyiségzavarokhoz is értesz.
Attól még, hogy mások elküldik egymást az anyjukba a neten és te "csak" közlöd, hogy nekem egyszerű a gondolkodásom, ezzel máris igazoltad magad, hogy helytálló, amit írtál? Szerintem ez nem így működik.

Azt, hogy a főnököm milyen szakmailag, abból ítéltem meg, hogy egy területen dolgozunk, hogy tudott szakmailag fejleszteni, hogy láttam, hogy mások is elismerik a munkáját, hogy láttam, hogy az emberek adnak a véleményére és mert fel tudtam használni azt a tudást, amit tőle megszereztem és mert ezáltal engem is elismertek. Ezt értem ezen, nem pedig azt, hogy én értékeltem volna a főnökömet.

Az őszinteség és az egoista, csak neked lehet igazad hozzáállás pedig nem egyenlő, ne haragudj. Tehát, nyugodtan válaszolj, keress és linkelj wikipédia hivatkozásokat azok alapján a "tények" alapján, amiket te megállapítasz abból, amit írtam, nem érdekel, én itt befejeztem.
A boszorkányok közöttünk járnak, és nagyon - nagyon gonoszak, főleg a főboszorkány, de nem ezért viszi el a showt-t mindenki elől ebben a fimben, hanem azért, mert Anjelica Houston olyan dívásra vette a figurát, amilyennek a szerző sohasem írta meg a karaktert. Roald Dahl egészen mostanáig…..
A Holdfény már tavaly október-november környéki feltűnésekor is tökéletes Oscar-jelöltnek tűnt: annyi bűntudat kategóriát pipált ki a white guilttől a first world guiltig, hogy ennél többet fizikailag szinte már lehetetlen lenne, ráadásul a feketék tavalyi kollektív mellőzése miatt szinte tökéletes…..
Aniiron 2017.03.03 14:07:25
Hát nem tudom, nekem az a véleményem, hogy szimplán azért kellett volna a La la land-nek kapnia az Oscar-t, mert egyszerűen jobb film.
Sokat vártam a Moonlight-tól és szeretem az ilyen típusú drámákat, de... Lehet itt arról beszélni, hogy mit szeretne bemutatni a film, nekem egyszerűen borzasztóan unalmas volt. Minden jelenet túlnyújtva, erős túlzással Chiron 3 mondatot szól a filmben és szomorúan néz. Sok olyan jelent volt, ahol gyakorlatilag semmi nem történik és egyszer csak vágás, majd egy teljesen más jelenet és most akkor hogy kerülünk ide, mi volt az előbbi értelme? Nekem a vége is kevés volt, kiszámítható, de még így sem éreztem, hogy értelmesen zárták volna le a filmet, vagy hogy egyáltalán lezárták volna.
A tini kori Chiron esetében nem nagyon éreztem át a drámát, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy mondvacsináltnak éreztem, mert kb. rögtön azzal kezdünk, hogy őt zaklatja néhány társa, mert meleg. De hogy ez nekik miből jön le, hogy ő meleg, nekem ez annyira nem volt egyértelmű. Ettől függetlenül pont itt volt a legjobb jelenet az egész filmben, amikor annyira bedühödik, hogy végre tesz ellenük, szerintem ott nagyon jól eljátszotta a fiú ezeket az érzelmeket. Előbb jelöltem volna őt Oscarra, mint Mahershala Ali-t (bár ő is jó volt, ez tény).
Nem vagyok filmkritikus, emiatt lehet nem is fogalmaztam meg tökéletesen, amit szerettem volna, de nekem az a véleményem, hogy nem ez volt a legjobb film és szerintem több jobb film is volt ennek a kategóriának a jelöltjei között.
Aniiron 2017.03.04 09:55:31
@danialves: Igen-igen, igazad van, egyet is értek vele.:) Csak próbáltam megfogalmazni az összeképet, ami kialakult bennem a filmről az Oscart félretéve. De tény, hogy az is bennem volt, hogy valahol az tényleg igaz, hogy az Akadémia szeret kompenzálni és most ezért nyerhetett a film. Hát ez van, így alakult.
A blog a mai nappal áttette székhelyét a bloggerre. Ennek oka, hogy nem igazán találtam meg a számításomat a bolg.hu-val. Bár nagyon könnyű kezelni és teljesen kezdőként úgy gondolom, tényleg jó választás volt, de mostmár jobb lesz az élet a bloggerrel.:) Remélem viszontlátlak titeket az új…..
Valentin-nap környékén csöpög a tévéből a romantika, számolatlanul szórják elénk a különböző adók a szokásos alkotásokat, de a kínálatból nekem fájdalmasan hiányzik ifjabb éveim egyik nagy kedvence, amely számomra érthetetlen okokból soha nem lett akkora közönségkedvenc, mint a zsáner klasszikusai.…..
Aniiron 2017.02.14 13:10:28
Ismerős az a helyzet, amikor van egy elég érdekes alaptörténete egy filmnek, esetleg még egy ideig még működik is a dolog, hogy aztán darabjaira hulljon később az egész koncepció? Na, valami ilyesmi történt a Széttörve esetében is. A film főszereplője Kevin (James McAvoy), akinek a fejében 23…..
Mikor meghívtak a Resident Evil széria hatodik részének sajtómeghívására, arra gondoltam, hogy kevés haszontalanabb dolgot tudok elképzelni, mint, hogy egy Resident Evil filmről írjak kritikát. Hiszen, az elmúlt tizenöt év és öt film alatt már mindenki pontosan tudja, hogy miként érez Paul W.S.…..
A múlt heti összeállítás után újabb 10 olyan filmmel érkezem, amelyeket nem láthattatok a magyar mozik műsorán - és ez igencsak komoly hibának bizonyult. Az alábbiak mindegyike többet érdemelt volna egy-egy kósza fesztiválpremiernél és hogy a közönség túlnyomó része…..
2016-ban tragikusan sok filmes legenda hagyott itt bennünket, de mind közül a legszomorúbb Debbie Reynolds halála volt, hiszen egy nappal lánya, Carrie Fisher (mindannyiunk kedvenc Leia hercegnője) után hunyt el. 19 évesen játszotta el élete szerepét, Kathy Selden-t a mára már klasszikussá vált Ének…..
Aniiron 2017.01.07 08:41:21
Scroll down for english version Karácsonykor a mézeskalács készítés nálam alap. Megőrülök a karácsonyi illatokért, különösen a mézeskalácsért, ha valamire ráírják, hogy mézeskalács ízű/illatú, nekem ezzel már el lehet adni.:)..
Aniiron 2016.12.18 19:46:20
@Agnes Mdolla: Köszi!!!:) Imádom megsütni őket!!!!:D És gyűjtöm a formákat is.:)
A Mike és Dave esküvőhöz csajt keres és a Rossz anyák kapcsán kezdtem el dobálózni a "bulipornó" kifejezéssel, melyet simán rá lehet húzni a Hivatali karácsony című friss amerikai vígjátékra is. Ebben a filmben ugyanis egy igen durván elszabaduló céges karácsonyi parti…..
Ha egy film nagy siker lesz, azt biztosan folytatják, és tutira elrontják. Bridget Jones sem volt kivétel, sajnos. A Bridget Jones naplóját imádta a nép, hatalmas anyagi sikert hozott a studiónak, ezért nem volt kérdés, hogy lesz második felvonás. Aztán persze mindent rosszul…..
Na, kérem szépen, visszatérnek a hogyvoltra a falusi vámpírok és a vidéki vérfarkasok, ha minden igaz, ebben az évadban kistérségi boszorkányok is csatlakoznak az amúgy is felhígult cirkuszhoz (párducember, ne már) aminek az előző évada úgy ért véget, hogy a vámpírkirályt…..
hogyvolt Aranypart - 1x15 2011.09.15 08:29:00
A tegnapi, viszonylagos nyugalomban és lelkizéssel töltött epizód után remélem, ma már történik is valami, mondjuk 95D nekimegy Pittának rettentő csöcseivel, Levi meg összehányja az egyelőre még érintetlen táskákat a lakásba. Ezzel szemben egy olyan jelenettel nyitunk, amit már…..
Aniiron 2011.09.15 12:48:38
@mocskosmacska: Úgy tűnik, kéz a kézben mentek, Szara magyarázott valamit, Levi meg bambán nézett ki a fejéből.:)