Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karate_kid

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... nos, biztosan nem az, amit a fitneszkönyvekből és hozzáértő magazinokból tanulsz meg. Akárhányszor rákattintok a három leghatásosabb hasizomgyakorlat cikkre a neten, vagy öt szuper ilyenolyan gyakorlat Gizikével két oldalon illusztrálva egy magazinban, szinte biztos, hogy csak…..
karate_kid 2012.03.25 23:14:40
@paranoir: Nem tartom magam ”okosnak”, de sztem a melóba biciklizésért jó sok pont jár :)
1. Bár nem tudom számszerűsítni (ehhez többet kéne tudnom), de mindenképp tény, hogy a bicajozás több kalóriát éget el, mint a kormányforgatás, illetve valami mozgó dologra való fel/leszállás.
2. Ha gyorsabban tekered, a szívritmusod is megugrik, azaz kardiózol is.
3. Mindegy, milyen ritmusban nyomod, mindenképp formásabb lesz a vádlid, meg a combod & feneked is.
4. Spórolsz a benzinnel és kíméled a kék bolygót!
Hát kell ennél több.?! Örömteljes tekeréseket kívánok!
Az előző poszt kapcsán minden kedves kérdést feltevőnek, hitetlenkedőnek, fegyencedzés-hívőnek, szkeptikusnak, régen-minden-jobb-volt-olónak ajánlom figyelmébe az alábbi gondolataimat. (Meg a trollkodó hozzászólóknak is, akiket nem engedtem be, de lélekben itt vannak.) Ahogy…..
karate_kid 2012.03.25 23:14:33
Amit én sehogy sem értek, az az, hogy egyes edzések (nem beszélve személyi edzőről) miért kerülnek annyiba, amennyibe, illetve minek alapján vannak megszabva az árak. Most meg épp a Pilates szúrja a szememet, de nagyon. Szösziboszi, természetesen nem Rólad van szó, amúgy is a magyarországi árakhoz halvány lilám sincs, az itteniektől viszont leszakadt a pofám, de nagyon. Sepsiszentgyörgyi vagyok, ezért lejben adom elő, na de mindegy, a viszonyítás a fontos.

A soha semmit nem mozgott, viszont egészségileg egyre problémásabb anyósomat akartam valahogy megmozgatni, erre ugrott be a Pilates, meg gondoltam, én is kipróbálom (mert úgysem menne el egyedül :), úgyhogy találtam hirdetést, telefonszámot, felhívtam az edzőmacát, aki elcsicseregte nekem, hogy ott minden személyre szabott, tehát a kalácssütő nagyi és Xena, a harcimarci hercegnő egyszerre járhat (OK, ezt még el is hittem), és egy óra 20 lej.

És most viszonyításképp, a karate edzéseim ára havi 40 lej, ezért heti 3X2 órára járhatok. A sensei 3 danos, és kb. 25 éve űzi az ipart. Néha (a nyári szünetben) konditerembe is járok, nagyon fel van szerelve - ott egy havi bérlet, szaunástól 95 lej, és annyit járhat az ember, amennyit elbír a gatyája.

Ja, és a személyes figyelmet természtesen a karate edzésen is megkapjuk, mert ott sem egyforma mindenki, és nem ugyanazokat a hibákat követi el. Meg a konditeremben is, ott van egy volt bodybuilder emberke, és a kezdőkkel mindig kiemelten foglalkozik.

És akkor ez a kérdésem: mégis, mit és mennyi ideig kell tanulnia egy Pilates edzőnek, hogy ennyit érjen az órája? Mert szerintem ez brutális. Meg hogy ez általános jelenség, vagy csak itt néznek minket madárnak. Mert ilyen árak mellett soha nem lesz itt népszerű ez a mozgásforma...
P(m)S I Love You Szilvi 2012.01.08 21:49:00
Mit csinál az ember, ha olyan sztorit akar elmesélni, amelynek ő a főszereplője, de nem akarja, hogy kiderüljön? Saving face jelleggel eltávolítja magától a történetet, és úgy adja elő, mintha az a miskolci haverjával történt volna. Mindenkinek van egy miskolci haverja, aki…..
Továbbra is tartom, hogy DVD-re otthon tornázni unalmas, egysíkú, esetenként veszélyes, de Noéminél olvastam Leslie Sansone gyaloglós videóiról, és gondoltam, a helybenjárást annyira nem lehet elrontani rossz technikával, így kipróbáltam az Ötmérföldes Zsírégető Sétát.5…..